Hyvät Unet ja Uusi Päivä - HS:ssä artikkeli, lakinaisen kanssa keskustelua ja tennistä



Loistavat unet takana. Polar Pacer kiittää! Uniaika 10h37min, josta varsinaista unta 9h30 min. On hieman kyljet kipeät pitkstä makaamisesta, mutta  normi kuviot. Berocca ja Moccana. Sen jälkeen suihku pihasuihkussa ja sillä välin muu perhekkin on herännyt.

 

Perinteinen aamu - Moccana ja berocca



Minä nukahdin kuin tukki klo 23 jälkeen, mutta Fai kertoo Eevan heränneen puolen yön jälkeen, eikä ollut tavalliseen tapaan nukahtanut uudelleen rintaruokintaa. Fai oli ottanut Eevan leikkimään olohuoneeseen ja oli nukahtanut uudelleen vasta 02 aamuyöllä. Minä en ole tiennyt asiasta mitään. 





Eevan yölliset leikit



Menen työhuoneeseen pukeutumaan ja Eeva kömpii sinne myös. Aika teletappien. Katsomme aikamme, mutta Eevan keskittyminen herpaantuu, Ei ole tyytyväinen. Kokeilen kitaraa - sekään ei käy. Ymmärrän, että nyt on nälkä. 




Eeva aloittaa katsomaan teletappeja




Menen keittiöön ja Fai on jo tekemässä Eevalle ruokaa. Valmis hetkessä. Tuoretta tonnikalaa ja riisiä, mutta on vielä kuumaa, joten pitää pelata aikaa keksimällä mielenkiintoista leikkiä keittiön lattialla. 

Kun vihdoin Eeva pääsee syömään, ei jaksa odottaa seuraavaa lusikallista kunnolla. Nälkä oli oikea diagnoosi. 

Minun on vaikea saada itseni hereille. Lisää Moccanaa.Samalla katson huvikseni blogin seuranta tilastoa ja yllättäen lukija määrä on yllättävän iso.



4605 kävijää koko ajalta




ja tekoäly auttaa lukemista muissakin maissa kuin Suomessa



Normaalina päivänä Eeva ei itkeskele paljon, mutta tänään ei ole ilmeisesti normaali päivä. Bikun tuo Eevan olohuoneesta työhuoneeseen, kun on itkuinen. Soitan tuttuja lauluja Eevalle, joka alkuun ilahtuukin. Itku alkaa kuitenkin uudelleen ja hieroo silmiään. On ilmeisesti unien aika. On tottunut nukahtamaan rintaruokinnalle, joten en voi asiassa auttaa. 

Eeva kyllä joskus tutki minunkin rintaa kuin ihmetelläksen sitä miksi isä ei anna maitoa 😀. Nyt on äidin vuoro ja Fai lopettelee riisikeittoaaan, jonka on itselleen tehnyt. On Eevan päkkäreiden aika. 

Helsingin sanomista toimittaja Erika Mäkelä kyselee tarkennuksia minun Thaimaan viisumin säännöistä - lähinnä paljonko sen ylläpitämiseen tarvitaan talletusta Thaimaalaisessa pankissa. Uusi artikkeli on tulossa. Ilmeisesti tänään tai huomenna. He tietävät, että lainmukainen 9 kk on jo reilusti ylitetty meidän oleskelulupa hakemuksessa. 

Juristimme Thaimaassa ei ole vastannut vielä sähköpostiini. Voin kuvitella, että voi olla vaikeuksia saada vastauksia niin Thaimaan viranomaisilta kuin Myanmarin suurlähetystöstä. Thaimaan viranomaiset ovat hyvin haluttomia asioimaan Tai-Yai kansojen asioissa. Voihan olla myös niin, että eivät halua antaa dokumentaatiota siitä, miten tämän kansan osan asiat ovat Thaimaassa. 

Austraalialaisen tenniskaverini Paulin vaimo tekee Chiang Main yliopistossa tutkimusta näiden vuoristokansojen ihmisoikeustilanteesta ja tämä on arka paikka Thaimaalle. Haluavat varmaan viimeiseen saakka pitää sen pois kansainvälisestä julkisuudesta. 

Pyysin migristä englannin kielistä pyyntöä Thaimaan viranomaisille, mutta siihen ei ole vastattu. Olemme kuin puun ja kuoren välissä. Kumpikaan maa ei näytä olevan halukas auttamaan meidän perheen ihmisoikeusasioissa. 

Suomen migri pyrkii välttämään heidän virheellisen toimintansa esille tuomista vetoamalla siihen, että meidän pitäisi saada joko Thaimaan viranomaisilta muukalaispassi tai Myanmarin suurlähetystöstä Myanmarin passi. Olenhan molempia yrittänyt jo vuosi sitten. Thaimaa ei halua antaa muukalaispassia puolisolleni, mutta eivät halua antaa dokumentaatiota siitä, etteivät anna. 

Tulee taas mieleen, että pitääkö meidän tulla ns laittomasti omia teitä Suomen rajalle ja anoa turvapaikkaa. Miten se onnistuisi? Venäjä varmaan mielellään ottaisi kredittiä siitä, että auttaa Suomen kansalaisen ihmisoikeusloukkauksessa ja tuo rajalle. Se olisi varmaan oikein migrille,  mutta toisaalta antaisi kredittiä Venäjälle, joka taas loukkaa ihmisoikeuksia kaikin keinoin. 

Saan viestin Katja Kuokkaselta Whatsuppiin. Hän on lomalla, mutta silti muistaa meitä. HS:n päivitys asiaamme koskien on valmistunut. Erika Mäkelä on artikkelin kirjoittanut.

https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010526912.html

Soitamme juristillemme, koska hänestä ei ole kuulunut mitään. Selviää, että hän ei ole oikein ymmärtänyt, että kyse on pelkästään kysyä niin MFA Thaimaa ja Myanmarin suurlähetystöstä näitä passien mahdollisuuksia ja saada kysymyksiin kirjallinen vastasu, että Migrillä on se kaikki kirjallisena. Vaikka vuosi sitten asian olen selostanut ja tuolloin ei ollut ihmettelyssä asiassa. Vahvasti tulee mieleen, että on vain selittelystä kyse, kun heidän käsittelyajansa laillinan aika on mennyt yli ja siitä on tullut julkisuutta. 

Nyt kun puhumme asiasta hänelle selviää näin kummallinen tilanne. Asia siis, jota olemme jo käsitelleet aiemmin tarvitsee vain kirjallisen dokumentaation. 

Olen lähdössä tennikseen - sinne pitää jaksaa; muuten ei jaksa. Kerään kamppeeni ja ajelen tennikseen, matkalla kuuntelen Barry White - tulee mieleen se vanha juristisarja Los Angelesista, jonka nimeä en muista, mutta oli suosittu Suomessa. - Ai niin Ally McBeal! 

Tenniskenttä on tyhjä kun menen, mutta pian alkaa saapua muitakin. Ensimmäisenä toinen Farang, italialainen Giorgio.








tyhjä tenniskenttä





Giorgio saapuu myös





Thaimaalainen sisätautilääkäri kollega saapuu





 Farang tulee sanasta ฝรั่ง lausutaan farang, joka lyhenne sanasta ฝรั่งเศส farang set, mikä taas tarkoittaa ranskalaista. Ensimmäisenähän tänne kaakkois-aasiaan (aiemmin puhuttiin indokiinasta) tulivat ranskalaiset, jotka olivat alueen kolonialisteja. Thaimaa on ainoa Aasian maa joka ei ole ollut kolonialismin alla. Ainoa itsenäisenä säilynyt läpi historian, vaikka joutui ko-operoimaan Japanilaisten kanssa toisessa maailman sodassa. Koskaan ei tullut valloitetuksi. Myös sana Thailand tarkoittaa vapaata kansaa. Aiemmin nimi oli Siam, mutta 1939 nimi vaihdettiin ensimmäisen kerran Thailand - toki oli välillä jo 1946-48 taas Siam - ennen kuin palasi taas Thailand. 

Thaimaan historia on monimutkainen. Lanna - pohjoinen kuningaskunta on liittynyt Siamiin jne. Lanna kuningaskunnassa oli vahvat sotilaat Tai-Yai kulttuurista etc. Kuitenkin joskus aikanaan Lanna ja Siam liittyivät yhteen Burman ym naapurivaltojen uhan suojaksi. Voin kirjoittaa siitä historiasta erikseen joskus kun keksin miten tähän blokiin voi laitella erillaisia sisältöjä, niin että kaikkien ei tarvitse lukea sellaista mikä ei kiinnosta. Samoin Buddhismista kiinnostuneille voisin kirjoitta siten, että ei tule pää Blogiin - kunhan opin tämän blogin käytön

Niin takaisin tenniskentälle. Giorgio pyysi lämmittelemään ja aloimme verkolta lyödä kevyttä palloa. Sinä aikana tuli jo muitakin paikalle. Siinä meitä oli sitten kaksi "farangia" ja kaksi thaita lämmittelemässä. Thait halusivat "farangit" vastaan thait. Näillä lähdettiin neilinpeliin.

Pelini luisti jo paremmin kuin aiemmilla kerroilla ja Giorgio pelasi loistavasti. Etenimme 2-2 tilanteeseen ja alkoi sataa. Peli keskeytettiin loukkantumisriskin vuoksi. 



Herra Too, pelasi meitä vastaan sisätautilääkärin kanssa




sade keskeytti pelin





Istuimme sateen suojassa ja odottelimme kevyen sateen loppua. Keskustelimme pääasiassa Giorgion kanssa, koska hän oli kiinnostunut siitä miten olen oppinut thai-kielen. Hän oli asunut 7 vuotta Thaimaassa - tosin nyt takaisin Italiassa - eikä ollut kielen kanssa tullut sinuksi. 

Keskustelumme aikana sade taukosi. Me aloimme Giorgion kanssa lanaamaan kenttää vedestä kuivaksi sitä varten olevilla lanoilla. 

Pääsimme takaisin peliin, mutta oli jo asetettu uudet vastustajat meille Giorgion kanssa. Tuttuja miehiä, nimiä en muista. Peli toimi Giorgion kanssa hyvin. Löysin hänen kanssaan hyvän yhteispelin. Meillä oli hyviä pitkiä palloja, mikä oli parasta. Voitimmekin matsin, 6-3 joka tällä klubilla on vain yhden erän mittainen. Kentälle tulivat meidän sijaan todelliset pelimiehet ja pelinainen




pelinainen




Pelimies




pelimiehet



Minulle oli jo peliä tarpeeksi ja Failtakin oli tullut viesti, että voidaanko tänään mennä ulos syömään. Kiittelin kaikki klubilaiset ja lähdin ajamaan takaisin. Kävin matkalla ostamassa kivennäisevettä ja kun tulin asunnollemme Fai jo selvästi odotti, että lähdemme syömään. Pikasuihku. Tänään iltameditaatio saa jäädä - perhe on nälkäinen.

Ajelemme tällaiseen korealaistyyppiseen pöytägrilli ravintolaan. Syömme hitaasti ja nautinnollisesti. Fain kanssa keskustelemme tästä järjettömyydestä, mitä tämä migrin vaatima lisäselvitys (selvitys siis joka tehty jo vuosi sitten) oikein on. Tosiasiassa sehän on vaan jotain tekaistua puolustelua siitä, että käsittely on myöhässä. Jos se olisi todellinen tarve - näitä kirjallisia dokumentaatiotita olisi vaadittu jo syyskuussa 2023 tai viimeistään maaliskuussa 2024. Mutta sanoin Faille, että meillä nyt ei ole muita mahdollisuuksia kuin pelata näiden "diktaattorien" mukaan. Hommataan ne paperit -  ennen kuin hyökätään. ( eli tulla muilla keinoin Suomen rajalle, joita olen pohtinut tässä blogissa aiemmin)





Fai ja Muu-ka-taa, thaiksi nämä pöytägrillipaikat;
tulee sanoista Muu - possu ja ka-taa
 (Bangkokin mureetlla kra-taa) grillata, mutta tarkoittaa pöytägrillausta



Ollaan mekin, minä Eeva ja Bikun




Pikku- ja isosisko



en syö possua - ไม่กินหมู (mai kin muu) ja minulle on nautaa




Fai ja Eeva




leikkipaikka ravintolassa






Hyvä illallinen! Nyt ajomatka takaisin asunnolle. Matkalla vaaditaan pydähdys Seven-Eleveniin - Faillakin - Bikunilla aina - makean himo ja sieltähän jäätelöt lähti heidän mukaansa. Tänään en sitä kaivannut, mutta pieni suklaa patukka maistui.

Asunnolle, suihkuun ja nukkumaan. Jospa huomenna jaksaisi taas tennikseen. 

Eeva nukahtaa heti - minäkin pian...,



Eeva nukkuu













Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!