Pakkausta ja Levottomuutta - Last Supper in Cha-Am

Aamu


Herään kymmeneltä vessahätään. Käyn wc:ssä ja palaan sänkyyn. Eeva huomaa, että olen hereillä ja nousee istumaan. Väsyttäisi vielä, mutta Eeva ei anna periksi. Katsoo sydämellisesti ja eihän siinä muu auta kuin ottaa tyttö syliin ja mennä keittiöön tekemään Moccana-kahvit. Kahvi ja Mount Fleur kivennäisvesipullo mukaan ja työhuoneeseen. 

Berocca poreilemaan ja teletapit läppäriltä. Eeva on tyytyväinen rutiineihin ja katsomme yhdessä jakson. Eeva välillä tarkastaa, että enhän tee muuta, vaan seuraan jaksoa myös.





teletapi

Eeva ja teletapit


Yritän tarjota vielä muumeja, mutta Eeva katsoo sitä noin 5 min ja sitten katse kääntyy kitaraan. Sininen uni vakiokappaleista ja sen jälkeen Eevalla alkaa selvästi herätä nälkä. 

Menemme keittiöön ja Fai on siellä jo aamutouhuissa. Bikunkin herää ja tulee keittiöön. Fai hakee lähiravintolasta nuudelikeittoa Bikunille ja itselleen. Eevalle possua ja riisiä. 


Eeva, possua ja riisiä



Iltapäivä

Pikkupuuhastelussa siirrytään iltapäivään. Vasta klo 15 teen "aamumeditaation". On jokseenkin levoton meditaatio. Luonnollista tässä tilanteessa. 

Levvoton olo lähdön suhteen. Jarmolta tulee viesti Laissez passerista ja tieto aina rauhoittaa jonkin verran. 


Jarmon viesti


Lähden purkamaan levottomuuttani skootteriajelulla ja käyn vielä juomassa kahvit meidän hyvässä kahvipaikassa.  Ajan rannan kautta ja rantakatu on todella ruuhkainen. En ole aiemmin nähnyt sellaisia autojonoja täällä. 

Pääsen kahvilaan ja tilaan normaalin doppiolaten.


Doppiolatte



Jarmon viestin innoittamana tutkin kahvia nauttiessani nettiä. Löydänkin artikkelin, jossa EU ja Thaimaa on tehnyt 2013 sopimuksen Laissez-Passer asiakirjan hyväksymiesestä





EU:n  ja Thaimaan sopimus


Tilaan toisen doppiolaten ja kahvi maistuu. Virkistää aivoja eilisen jälkeen. Levottomuus sisälläni ei vaan ota rauhoittuakseen. Kait se kuuluu nyt tähän hetkeen ja on vain siedettävä. Jospa ilta meditaatio rauhottaisi sitten, kun sen aika on.


Kun palaan asunnolle Eeva konttaa ja pyrkii syliin. Ensin saa kiukun kohtauksen, kun luulee, että lähdettäisiin retkelle. Eeva haluaa aina lähteä ajelulle. 

Otan Eevan syliin ja menemme työhuoneeseen ja soitan kitaraa Eeva sylissäni ja muutaman kappaleen jälkeen hän tutkii kitaraa ja saa näppäiltyä muutaman äänenkin. Sitten alkaa hänellä jo tulla selvästi väsymys. 

Fai ottaa rintaruokintaaan Eevan, joka nukahtaa hetkessä päiväunille. 



pakkausta 



Puramme levottomuutta oikeaoppisesti pakkaamalla laukkuja autoon Fain kanssa. Saamme mahtumaan laukut ja vielä tulee lisäksi yksi iso laukku tuohon oranssin päälle ja pikkulaukku jotenkin. Isompi kitara on takapenkin jalkatilassa ja Bikunille jää sinne pieni tila.

Huomenna siis Bangkokin kentän lähelle hotelliin. Tiistaina lähetystön käynti ja keskiviikkona ystävämme Jai tulee hotelliin pariksi yöksi ja ottaa automme lähtömme jälkeen ja ajaa pohjoiseen. Teemme paperit valmiiksi, että hän voi sen myydä. Sekin on jäänyt hoitamatta tässä kaiken hässäkän keskellä. 

Tänä iltana meditaation jälkeen pakkaan kotitemppelin ja saadaan viimeisetkin laukut sitten autoon. Sen jälkeen matkatemppelinä toimikoon pieni buddha.



"matkatemppeli"

Aikanaan minulle eräs vanha munkki sanoi hienossa temppelissä, että todellisuudessa näillä hienoilla patsailla ym rekvisiitalla ei ole merkitystä. Rekvisiitta auttaa siinä vaiheessa, kun on tien alussa. Mutta, kun on riittävän pitkällä meditatiivisella tiellä ei tarvitse mitään. On munkkeja jotka ovat erakoituneet, eikä heillä ole muuta kuin korkeintaan pieni buddhan patsas, kuten tämä minun matkatemppeli. 

No, minua rekvisiitta auttaa - mutta olenhan tien alkupäässä.


Viimeinen Ilta Cha-Amissa tällä kertaa


viimeinen ilta chant Cha-amissa tällä kertaa



Juuri ennen meditaatiotani Täti-Su pölähtää olohuoneeseemme tyttärensä pojan kanssa. Keskustelemme lähdön tunnelmista ja sitten ehdotan illallista yhdesssä. Fai kysyy milloin voidaan mennä. Sanoin, että ilta Chant ja meditaatio ja olen valmis. 

Fai, Täti-Su hänen tyttärensä poika (noin 7v) sekä Bikun sekä Eeva jäävät olohuoneeseen. Menen työhuoneeseen ja meditaation jälkeen puran kotitemppelimme ja pakkaamme sen yhdessä Fain kanssa matkalaukkuuni. Jäljelle jää vain tämä em "matkatemppeli".

Automme on täynnä matkalaukkuja. Täti-Su lähtee skootterillaan tyttärensä pojan kanssa ja me ajamme täyteen ahdetulla autolla. Menemme tuttuun ravintolaan, joka on noin 1-5 km sillan jälkeen oikealla. 

Ravintolassa on aina kitarist, joka ei soita liian kovalla. Ajamme pihaan ja mernemme istumaan puutarhaan omaan erilliseen pöytään. Fai tilaa ruoat. Ainoa toiveeni on Som-Tam salaatti tulisrena ja basilika kanaa.Täti-Su ja Fai suunnittelevat lopun. 




 

minun som-tam edessä ja takana merellinen
 salaatti ja oikealla paistettu riisi




Som-Tam rapukastikkeella Faille❤️



Pöydästämme varsinaiseen ravintolaan



Fai kirjoittaa tilausta



Me kuuntelemme musiikkia



Täti-Su valmiina kaatamaan olutta




Syomme hyvän illallisen hyvässä seurassa. Lapset hakevat jäätelöä ravintolasta - aikuisille riittää olut.
Täti-Su toivoo, että näemme uudelleen pian, mutta pyytää tulemaan viimeistään tammikuun 17 päivä 2026 Cha-Amiin - on hänen 70-vuotis päivä. Olisi kyllä hienoa saada hänet joskus käymään Suomessa. Ihana ihminen - aina toisen asialla. 

Ajamme asunnollemme ja alamme rauhoittua iltasuihkuihin ja toivottavasti nukkumaan ajoissa. Kaikki näyttäisi olevan selvää Suomeen tuloa varten, mutta en usko ennenkuin olen lentokoneessa. 

Mukavaa Sunnuntai-iltaa kaikille.


Seuraavina päivinä voi olla, että blogitekstit ovat lyhyiä tilannepäivityksiä, koska epäilen, että olemme kiireisiä ja levottomia. Pyrin kuitenkin pitämään tilanteemme päivitettynä, vaikka sitten lyhyesti. 




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!