Yllättävä ja musertava viesti migristä


Eilinen Ilta - musertava viesti Migristä

Käymme kauppareissulla Makrossa. Kävellessä autosta saan salatun sähköpostin migristä. Luen sen nopeasti ja otan kuvan siitä ja lähetän käräjäoikeus tuomari ystävälle. Olen kauhuissani. Tuomari ystäväni on aivan raivona - " Suomihan on kuin Albania ennen". Täysin lain hengen vastaista toimintaa migriltä.


viesti migristä 



Kauppa ostokset kärryssä - Eevalle tuoretta tonnikalaa




Bikun hakee herkkuja kärryyn






 Tämä viesti migristä on käytännössä kielteinen päätös ilman päätöstä. Musertava viesti, joka sai meidät ensin hiljaiseksi. Hain lähikaupasta itsellei pari olutta ja Faille wine-breezerit. Hän oli tehnyt kanaillallisen, ja ruokahalu tuli vasta oluen jälkeen. 


email migristä



"Pahoittelen, että teille on syntynyt käsitys, että oleskeluluvan myöntämiseen ei vaadittaisi passia. Oletan, että viestinvaihdosta, että keskustelussa on kysymys hakemuksen vireyttämisestä ja siitä, että tarvitaanko passia siinä vaiheessa. Henkilö joka ei käsittele hakemusta, ei voi ottaa etukäteen kantaa siihen, että onko luvan myöntämisen edellytyksen olemassa vai ei, tutkimatta asiaa."

Kuitenkin migristä on useampaan otteeseen sanottu, että tietävät Myanmarin tilanteen ja passin puuttuminen ei ole este oleskeluluvalle. Jopa migrin sivuilla on, että matkustusasiakirjan vaatimuksesta on mahdollista poiketa.




migrin sivuilta passin puuttumisesta




Keskustelimme tilanteestamme. Jos tämä muukalaispassi asia ei etene. Vuosi sittenhän siihen tuli täysin kieltävä vastaus Thaimaan viranomaisilta. Siitä ei annettu dokumenttia. Myanmarin passia nykyisellä henkilötodistuksella ei saa kuin menemällä Myanmariin.

Pohdimme tilannetta ruokailun edetessä. Päädymme siihen, että jos muukalaispassia ei saada, on pakko matkustaa Myanmariin henkemme uhalla. Tähän migri meidåt on ajamassa. Päätämme niin, että tuossa tilanteessa viemme Bikunin sukulaisille ja menemme Eevan kanssa Myanmariin. Jos meidät tapetaan siellä, mihin on olemassa iso riski. Fain etäisiä sukulaisia on tapettu ja Shan osavaltio on suurimman riskin aluetta. Selkeästi riskialttiimpi kuin matkustaminen Ukrainaan. Sinne meidän olisi mentävä. Ainoa ylityspaikka ja siellä on aiempi passi myönnetty. 

Eevalla ei olisi minkäänlaista tulevasisuutta, jos me menisimme kahdestaan ja meidät tapettaisiin. On pakko ottaa Eeva mukaan. 

Fai menee nukkumaan Eevan kanssa. Minua ei nukuta. Keskustelen tilanteestamme pitkään Eevan kummi-sedän Hämäläisen Pekan kanssa. Hän on järkyttynyt. Hän yrittää puhua, että jäisimme sitten Thaimaahan. Se ei ole mahdollista, koska en voi saada työlupaa täällä. Nyt on kuljettava tietä, mille olemme lähteneet. 

Keskiviikko aamu ja iltapäivä sekä alkuilta


En ole Polarin mukaan nukkunut ollenkaan. Jonkinlaisessa horroksessa ole kyllä ollut. Eeva herää ja äitinsä yrittää ottaa Eevan mukaansa olohuoneeseen. Eeva ei suostu vaan huuhtelee minulle ja ojentelee käsiään. 

Erittäin tokkuraisena en voi vastustaa ja vaipan vaihdon jälkeen menemme keittiöön. Berocca poreilemaan ja katsomme teletappeja. Fai menee tekemään Eevalle ruokaa ja ottaa Eevan. Menen takaisin nukkumaan. Herään uudellen klo 14 jälkeen, kuten alkaa olla tavallista.

Eeva syö hedelmää olohuoneessa ja maistuu.  Fai soittaa Mae Taengin paikallistoimistoon saadakseen sieltä ensimmäisen lausunnon maastalähdön luvalle. Eli Muukalaispassin mahdolliselle saamiselle. 

Koska emme ole voineet rekisteröidä avioliittoamme paikallisviraston johtaja pitää hieman ongelmallisena. Kysyy syytä muuttoon ja Fai kertoo, että minun työpanosta tarvitaan Suomessa, enkä voi saada työlupaa Thaimaassa. Eeva on Suomen kansalainen, enkä minä voi jättää perhettäni mennäkseni töihin Suomeen. Hän sanoo, että tällaisessa tapauksessa Failla pitäisi olla työpaikka Suomessa, jotta luvan voi myöntää ilman rekisteröityä avioliittoa. 

Fai kertoo, että tällä hetkellä hän huoltaa yhteistä lastamme. Johtaja sanoo, että siinä tapuksessa pitää olla paljon dokumentteja mm. syntymätodistus, todistus minun työstäni Suomessa etc.

Soitan Seija Vaihojalle, Mehiläisen Oulun yksikön johtajalle. Hän ystävällisesti lupaa tehdä lausunnon työpaikastani. Tekee sen palattuaan kotiinsa kuntosalilta. Lomastaaan huolimatta on hakulas auttamaan.




Eeva ja Lohikäärmehedelmä








Soitto Hämäläisen Pekalle. Olisiko Faille hänen omassa firmassaan töitä? Pohdittuamme hetken hän toteaa, että alkaa viemään saunan kiukaita Thaimaahan. Tarvitsee thai-kielen osaavaa puheluihin. Eli Faillekkin työtodistus. Jospa tämä tie aukeaisi. Ohutta valoa tunnelissamme. 




Bikun ja Eeva paperin-repimis-leikissä




Seijalta tuleekin varsin nopeasti todistus työsuhteestani englanniksi. Pekka lupasi tehdä myöhemmin omansa. Mutta näyttäisi, että saamme lähetettyä sähköpostilla kaiken mitä on pyydetty ja enemmänkin. Kun Pekan todistus tulee, laitan menemään. 

Nyt klo 19:30, lähden hakemaan pari olutta. Alkaa olla paha tapa, mutta olen itselleni armelias tässä tilanteessa. Reppu ja reissumies..., alkaa olla reppua etupuolella. Sen kanssa taistellaan, kunhan sota migrin kanssa on ohi. 

Pari olutta ja sitten iltasyönti - tosi terveellistä. Tänään on taas ruokailu unohtunut. Fai on onneksi syönyt nuudelikeittoa. 

Toivottavasti huomenna voin kirjoittaa hyviä uutisia.








Kommentit

  1. Onkohan virkailijat kesälomittajia, kun vetuleeraavat asian tiimoilla vai liekö ovat umpitollojs?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Takaisin tennikseen ja "Pakolaisen Kala"