Perjantai illan pihvit ja Lauantai päivä
Eilinen ilta
Oli ensimmäinen kutakuinkin normaali perheilta asunnollamme. Minulla oli kova himo avata Valpolicellan punaviinii ja käytin kaikki keinoni perustellakseni Faille kuinka tärkeää sen avaaminen on perjantain kunniaksi. Hän naurahti ja sanoi, että mikäs siinä. Jos haluat pihvi-illallisen niin paista sinä pihvit niin minä hoidan kasvikset"! Hyvä - minä saan hoidettua ne pihvit ihan hyvin, mutta en vaikka harjoittelisin koko ikäni, saa kasviksista sellasita mitä hän kykenee tekemään.
Sanoin Eevalle :" prum-prum" ja otin auton avaimet käteeni ja tyttö oli riemuissaan - päästään retkelle.
Perhe autoon ja Hallikaisen "kuurankukka" soimaan - jostain syystä Eeva tykkää biisistä! Sattui kerran soimaan spotifyssä ja oli helppo nähdä Eevasta, että nyt osui kohdallee. Ajamme noin 3.5 km Makroon - eräänlainen tukkuliike. Fai keskittyi kasvispuolen haalimiseen ja minä menin lihaosastolle. "Antero" , virallisemmin entrecote oli 13.75 euroa kg vaikka oli austraalialaista black angusta. Ei muuta kuin se palanen joka oli 1.8 kg tarjouspaketti mukaan. Meille 9 kerraksi syötävää. Fai keräsi riman ohuet vihreät parsat, joita en koskaan ole Suomessa nähnyt, Pak-Soita ja minä säestin kasvispuolta sienten noukkimisella. Otin myös kolme perunaa -มันฝรั่ง - man-farang - man on kyllä kaiken lainen perunan tyyppinen juurimukula, mutta myös polttoaine ja farang on taas ei-aasialainen. Vapaa käännökseni länkkärin polttoainetta!
Pikaisesti perjantai-torin kautta kotiin. Istuimme muut autossa, kun Fai kipaisi hedelmiä ja kasviksia lisää viikonlopuksi. Osti myös Durian hedelmää - hajuhedelmää mistä kaikki tykkäämme. Möivät hänelle viimeisen kappaleen puoleen hintaan.
Kotona aloitin heti lihan leikkaamisen paloihin, noin 400g täksi illaksi ja lautaselle lämpeämääm. Muut muovin sisälle pakkaseen. Fai aloitti kasvisten valmistuksen, Bikun leikki Eevan kanssa ja minä järjestin hieman musiikkia keittiöön ja siirryin siivoamaan ruoka pöytää. Bikun pesi perunoita ja rei´ itti sekä kuivasi ne mikrossa tehtyjä uuniperunoita ajatellen. Kääri talouspaperiin ja ohjeiden mukaan laittoi mikroon. Avasin luvan saaneena Valpolicellan otettuani sen jääkaapista ja maistoimme. Olipa onnistunut valinta - hyvällä tuurilla oli juuri piikissään - väri jo hieman rusehtava ja maku...., aivan loistava; kaikki tanniini kadonnut, alussa vaikuttaa jopa ohuelta, mutta maku vain jatkuu ja kuten myöhemmin toteamme - tulee esille kunnolla vasta yhdessä pihvin ja juuston kanssa. Fai oli tyytyväinen. Eikä minullakaan ollut valittamista 😅
Kun sain tilaa keittiössä paistoin pihvit - Faille medium + ja minulle medium-rare. Pippurit ja suola ja vetäytymään folioon. Bikun ei halunnut pihviä - oli juuri syönyt kanan siivet ennen kauppaan lähtöä. Eikä yleensä ole mikään pihvin syöjä.
Eevan kanssa leikkimistä ja pikkuhiljaa kaikki oli valmista. Nautimme hitaasti hienon ja edullisen aterian. Päälle oli vielä Brie juustoa pikku pala, jonka olin edellisenä päivänä ostanut tietäen, että Fai pitää siitä.
Hieno ilta perheen kanssa tilanteestamme huolimatta. Emme puhuneet siitä halksistua sanaa, eikä ollut minun mielessä asia ollenkaan - ei varmaan Fainkaan. Bikun nautti illasta, Eeva oli liekeissä, kun läppärini oli keittiössä ja kuuntelimme Billy Holidaytä, Bo Kasperia ja Stan Getziä enne kuin siirryimme Jope Ruonansuun " ollaan enkeleitä toisillemme" ja sitä kautta tuttuihin thai-biiseihin. Eeva rakastaa musiikkia - kuin myös äitiään ja siskoaan ja ehkä hieman isäänsäkkin.
Hyvän illan jälkeen on hyvä mennä nukkumaan suihkun kautta. Ja niin teimme.
Aamu tai rehellisemmin puolipäivä
.
Kiitos veljeni Aarno. Olemme Tyrnävän mökillä. Lomani alkoi juuri. Viime vuonna olimme Pariisisss ja Nimmesissä Simly Redin konsertissa, mutta Tyrnävän ei häpeä ollenkaan. Mukavaa luettavaa nämä jutut!!❤️❤️❤️❤️
VastaaPoistaSorry nämä puhelimen valinnat tekstissä...
VastaaPoista🙏🏿🙏🏿🙏🏿
Poista