Perjantai illan pihvit ja Lauantai päivä

Eilinen ilta


Oli ensimmäinen kutakuinkin normaali perheilta asunnollamme. Minulla oli kova himo avata Valpolicellan punaviinii ja käytin kaikki keinoni perustellakseni Faille kuinka tärkeää sen avaaminen on perjantain kunniaksi. Hän naurahti ja sanoi, että mikäs siinä. Jos haluat pihvi-illallisen niin paista sinä pihvit niin minä hoidan kasvikset"! Hyvä - minä saan hoidettua ne pihvit ihan hyvin, mutta en vaikka harjoittelisin koko ikäni, saa kasviksista sellasita mitä hän kykenee tekemään. 

Sanoin Eevalle :" prum-prum" ja otin auton avaimet käteeni ja tyttö oli riemuissaan - päästään retkelle. 

Perhe autoon ja Hallikaisen "kuurankukka"  soimaan - jostain syystä Eeva tykkää biisistä! Sattui kerran soimaan spotifyssä  ja oli helppo nähdä Eevasta, että nyt osui kohdallee.  Ajamme noin 3.5 km Makroon - eräänlainen tukkuliike. Fai keskittyi kasvispuolen haalimiseen ja minä menin lihaosastolle. "Antero" , virallisemmin entrecote oli 13.75 euroa kg vaikka oli austraalialaista black angusta. Ei muuta kuin se palanen joka oli 1.8 kg tarjouspaketti mukaan. Meille 9 kerraksi syötävää. Fai keräsi riman ohuet vihreät parsat, joita en koskaan ole Suomessa nähnyt, Pak-Soita ja minä säestin kasvispuolta sienten noukkimisella. Otin myös kolme perunaa -มันฝรั่ง - man-farang - man on kyllä kaiken lainen perunan tyyppinen juurimukula, mutta myös polttoaine ja farang on taas ei-aasialainen. Vapaa käännökseni länkkärin polttoainetta!

Pikaisesti perjantai-torin kautta kotiin. Istuimme muut autossa, kun Fai kipaisi hedelmiä ja kasviksia lisää viikonlopuksi. Osti myös Durian hedelmää - hajuhedelmää mistä kaikki tykkäämme. Möivät hänelle viimeisen kappaleen puoleen hintaan.

Kotona aloitin heti lihan leikkaamisen paloihin, noin 400g täksi illaksi ja lautaselle lämpeämääm. Muut muovin sisälle pakkaseen. Fai aloitti kasvisten valmistuksen, Bikun leikki Eevan kanssa ja minä järjestin hieman musiikkia keittiöön ja siirryin siivoamaan ruoka pöytää. Bikun pesi perunoita ja rei´ itti sekä kuivasi ne mikrossa tehtyjä uuniperunoita ajatellen. Kääri talouspaperiin ja ohjeiden mukaan laittoi mikroon. Avasin luvan saaneena Valpolicellan otettuani sen jääkaapista ja maistoimme. Olipa onnistunut valinta - hyvällä tuurilla oli juuri piikissään - väri jo hieman rusehtava ja maku...., aivan loistava; kaikki tanniini kadonnut, alussa vaikuttaa jopa ohuelta, mutta maku vain jatkuu ja kuten myöhemmin toteamme - tulee esille kunnolla vasta yhdessä pihvin ja juuston kanssa. Fai oli tyytyväinen. Eikä minullakaan ollut valittamista 😅

Fai maistaa viiniä


Kun sain tilaa keittiössä paistoin pihvit - Faille medium + ja minulle medium-rare. Pippurit ja suola ja vetäytymään folioon. Bikun ei halunnut pihviä - oli juuri syönyt kanan siivet ennen kauppaan lähtöä. Eikä yleensä ole mikään pihvin syöjä. 


Eevan kanssa leikkimistä ja pikkuhiljaa kaikki oli valmista. Nautimme hitaasti hienon ja edullisen aterian. Päälle oli vielä Brie juustoa pikku pala, jonka olin edellisenä päivänä ostanut tietäen, että Fai pitää siitä. 


pöytä katettuna




Eeva mielissään kuuntelee musaa



minun medium-rare pihvi




Hieno ilta perheen kanssa tilanteestamme huolimatta. Emme puhuneet siitä halksistua sanaa, eikä ollut minun mielessä asia ollenkaan - ei varmaan Fainkaan. Bikun nautti illasta, Eeva oli liekeissä, kun läppärini oli keittiössä ja kuuntelimme Billy Holidaytä, Bo Kasperia ja Stan Getziä enne kuin siirryimme Jope Ruonansuun " ollaan enkeleitä toisillemme" ja sitä kautta tuttuihin thai-biiseihin. Eeva rakastaa musiikkia - kuin myös äitiään ja siskoaan ja ehkä hieman isäänsäkkin. 

Hyvän illan jälkeen on hyvä mennä nukkumaan suihkun kautta. Ja niin teimme. 


Aamu tai rehellisemmin puolipäivä

Todella hyvät unet takana. Bikun oli jo herännyt ja makaa viereisellä sängyllä ilmeisesti Tik-Tokia selaille. Herään noin klo 12:30. Fai ja Eeva vielä nukkuu. Hieman vaikeuksia nousta ylös pitkän unen jälkeen, mutta pakotan itseni suihkuun. Talossa on tällainen hieno sade-suihku - etenkin nyt toivoisin perinteisempää voimakasta suihkua herättämään unesta, mutta kyllä tämäkin pikkuhiljaa herättää kun laitan kylmälle vedelle. 




sadesuihku



Moccanan tuttu murukahvi kuppiin ja tiskaan astiat, jotka illalla laitoin jo likoon. Tosin myöhemmin Fai tiskaa ne uudelleen, koska työni laatu ei vakuuttanut. Oli kuulema rasvaa lautasten pohjassa,,,, 😂

Fai ja Eevakin on jo herännyt. Yritän herätä - kolmas kuppi moccanaa jo menossa.  Istun työhuoneessa luen viestejä ja tarkistan sähköposteja vaikka on lauantai. 



Moccana-kahvi maidolla



Eeva haluaa isän luokse ja otan syliini työhuoneeseen. Laitan läppäriltä Stan Getziä soimaan ja Eeva tyytyväisenä vain kuuntelee musiikkia rentoutuneena. Normaalisti haluaa sitä ja tätä, mutta nyt vain istuu sylissäni. Tovin istuttuaan sanoo:" höh!". Tulkitsen, että haluaa katsoa teletappeja Suomeksi, kuten usein aamuisin yhden jakson katsomme Youtubesta. 

Tuumasta toimeen ja teletapit esiin. Saan Eevalta hyväksyvän katseen ja alkaa seurata jaksoa. Bikun käy hakemassa tyhjän kahvikuppini, jonka palauttaa täytettynä - Fai oli tehnyt vielä uuden kahvin minulle. Tietää jo, että aamuisin kannattaa juottaa minulle kahvia reilusti ja sitten vasta alkaa keskustelemaan muusta. Munakkaankin teki ja syön sitä samalla kun katsomme Teletappeja.



Teletappien jälkeen Eeva murahtaa:" Mää!", eli on äidin vuoro. Bikun hakee Eevan keittiöön äidin luo. Fai oli jo tehnyt Eevalle  ruokaa - makaronia, possun jauhelihaa, valkosipulia, tomaattia sekä porkkanaa. Eeva syö hyvällä ruokahalulla ja Fai antaa banaania jälkiruoaksi. Banaani täällä maistuu todella hyvälle. On kahta päälajiketta. Makea, joka edullisempi ja sitten aromaattinen, joka hieman kallimpi. Jälkimmäistä suositaan ja Eeva pitää siitä myös. 




Fai tarjoaa Eevalle banaania



Eevan makaroni-annos



Yhteinen banaanihetki - Eeva, Fai ja Bikun



Bikun tuo minulle työhuoneeseen lautasellisen pilkottuja vesimeloneita. Päivä on jo pitkällä ja aamumeditaatio vielä tekemättä. No, voihan sen tehdä iltapäivälläkin! Hieman vesimelonia ja Eevakin menee päiväunille. Sopiva hetki meditaatiolle. 





Pilkotut vesimeloonit työhuoneeseen



Meditaation jälkeen Eevakin on herännyt. Tulee vauhdilla kontaten työhuoneeseen ja haluaa isän järjestävän toimintaa. Fai valmistelee jo illallista ja lähdemme Bikunin kanssa viemään Eevaa kävelylle.

Eeva tulee työhuoneeseen ja haluaa toimintaa




Ilma on sopivan viileää kävelylle +29 astetta. Klo 17 eikä aurinko paahda. Kävelemme lähellä olevaan halpakauppaan ja tutkimme mitä sieltä saa. Varsin hyvin varusteltu sekatavarakauppa. Hyvä tietää. 



Bikun työntää Eevaa, jotta saan kuvan




taas mennään - Eeva viihtyy




Puolen tunnin kävelylenkki oli sopiva. Ruoka illaksi on valmisteltu. Kanaa soijakastikkeessa, kasvisten kanssa ja riisiä









Näistä se syntyy


Olen varma, että tulee taas maukas ateria. 

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille - täällä on jo ilta klo 19, kun Suomessa se on iltapäivä klo 15. Ystäväni Timo, joka aikanaan totesi vuosia sitten: " Arno on mun paras kaveri, eikä se ole kovin hyvä sekkään", soitti ja kertoi, että Oulussa on trooppinen sade. Totesin, että kumma kyllä, niin se oli eilen täälläkin. 

Alamme itse viettämään perheiltaa täällä ja ehkä huomenna jo jaksaisi taas tennikseenkin. 











Kommentit

  1. Kiitos veljeni Aarno. Olemme Tyrnävän mökillä. Lomani alkoi juuri. Viime vuonna olimme Pariisisss ja Nimmesissä Simly Redin konsertissa, mutta Tyrnävän ei häpeä ollenkaan. Mukavaa luettavaa nämä jutut!!❤️❤️❤️❤️

    VastaaPoista
  2. Sorry nämä puhelimen valinnat tekstissä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!