Yöllinen yhteys New Yorkiin ja Skootterin vuokraus

 Herääminen jo tuttuun tapaan puolilta päivin


Illallinen nautittiin perheen kesken. Katkarapua, kanaa, kasviksia - yksinkertaisen hyvää. Faille ostimme Bikunin kanssa kaupasta yhden vehnäoluen ja itselleni harvinaista kyllä Vodka pullon. 0.7 l - alle 10e. Otin aperitiiviksi Vodkaa, mangomehua tilkka ja soodaa. 






keitettyjä katkarapuja

riisikeittimessä tehty ข้าวสวย(kaunis riisi) eli keitetty riisi



ohutta vihreää parsaa, kanaa soijakastikkeessa, chilipasta,
 vihreää chiliä ja valkosipulia kalakastikkeessa,
 paksoita chilin kanssa pasitettuna, grilli-kanaa, keitettyä katkarapua



Kuuntelimme suomalaista, thaimaalaista ja anglo-ameriikkalaista musiikkia uuden bluetooth kaiuttimen kautta, jonka ostimme Bikunin kanssa käydessämme alkuillasta läheisessä sekatavarakaupassa. Yllättävän hyvä äänen laatu ja tehoa riittää. Vain 5,5 euroa. 






Bluetooth kaiutin




Ruoan jälkeen hieman hedelmiä ja Fai katsoi elokuvaa kännykästään Bikunin kanssa, Eeva otti väliunet ja minä työhuoneessa viestittelin ystävien kanssa ja puhuin puhelimessa. 

Eeva käväisi hetken hereillä ja soittelin kitaraa laulaen hänelle - hän pitää niin kovasti musiikista. Pian Eeva alkoi hieroa silmiään. Liekö nukuttavia kappaleita, joita  hänelle soitin. Fai otti Eevan makuuhuoneeseen ja sinne nukahtivat molemmat noin puolen yön aikoihin. Bikun sai kännykän käyttöönsä ja selasi Tik-Tokia omassa sängyssään. 

Minä tein vielä pari annosta Vodkaa ja samalla soittelin Suomeen ja keskustelin pitkään chattina New Yorkiin Alician kanssa. Hän on vanha ystävä Kalifornian vaihto-oppilas-vuosi ajaltani. Asuivat perheensä kanssa parin talon päässä talosta jossa asuin. Hänen enonsa, JD Murphy oli minua hieman vanhempi ja hyvä ystävä. John(JD) oli tullut sukulaistensa eli Alician perheen luokse asumaan New Yorkista. Suku irlantilaista. Perheessä oli isä tunnettu lakimies, Jimmy Haugh, äiti Alice, isosiskot Aileen ja Amie. Koko perheestä tuli minulle kuin oma perhe. Vietin paljon aikaa heidän kanssaan.Kävimme vuorilla yöretkillä ja Johnin kanssa ajoimme läpi mantereen New Yorkiin St Patrick´s day´tä viettämään. Menomatka 64 tuntia ja paluumatka 2 vkoa. Perheen äiti ja lapset olivat mukana. Tuolloin Alicia oli vielä vaippa-iässä. 

Alicia on seurannut perheemme tilannetta ja olen hänelle lähettänyt sekä HS:n, että Kalevan artikkelit tietokoneella käännettynä. Tieto perheemme tilanteesta on levinnyt  New Yorkissakin. Keskustelimme siitä ja hän aikoi seurata ja jakaa blogia. Kysyin, että osaako hän kääntää koneella ne vai tarvitseeko apua. 





Vastaus tuli selkeästi - ei tarvitse. Pohdimme siinä koko maailman ihmisoikeustilannetta, tulevaa presidentin vaalia USA:ssa ja sen mahdollisia seuraamuksia.Olemme vahvasti samaa mieltä, että koko maailmassa ihmisten pitäisi taistella ihmisoikeuksien toteutumisen eteen. Ja se että Suomi ei kunnioita YK:n ihmisoikeuksia ja lapsen oikeuksia, jonka on allekirjoittanut on vakava oire maailmasta. Suomea on pidetty mallimaana ihmisoikeuksissa. 

Kello tikitti pitkän chattimme aikana ja huomasin, että se on jo aamuyöllä kolme. Siivosin paikkoja hieman ja kävin suihkussa. Polar pacerin  mukaan nukahtaminen on tapahtunut neljän jälkeen.




Polar flow viime yöltä





Sunnuntai päivä..., 



Heräsin klo 11 jälkeen Eevan kiljahteluun olohuoneesta. Olivat jo Fain kanssa nousseet ylos. Bikun nukkui vielä syvästi. Tutut rutiinit - Moccana murukahvi, Berocca poretabletti Mont fleur kuplimattomaan kivennäisevesipulloon. Kahvin jälkeen suihkuun.




Berocca ja Moccana



Suihkun jälkeen Eeva vaatii jo huomiotani. Ryömii työhuoneeseen juodessani toista Moccana-kupillista. Haluaa ensin syliin ja katsomme rutiininomaisesti Teletapit suomeksi läppäriltä. Teletappien jälkeen Eevan katse kääntyy kitaraan. Muutama laulu Eevalle ja tämän jälkeen onkin taas äidin kaipuu. Hieroo silmiään ja karjahtelee :" Määäää...". Fai ottaa Eevan rinnalleen ja Eeva nauttii maukkaan rintaruokinnan nukahtaen samalla. 

Eeva laitetaan makuuhuoneeseen päiväunille ja Fai keittää maissia. Maukasta.





keitetty maissi


Fai haluaisi syödä Som Tamia - ei ole polkupyörää tai skootteria. Keskellä päivää liian kuuma paahde kävellä hakemaan. Autolla aina lähteminen työlästä ja jopa kallista, koska aina pikkuajoa varten käynnistäminen kuluttaa polttoainetta. Pohdimme tilannetta ja koomista on että polkupyörän vuokraaminen kuukaudeksi olisi kalliimpaa kuin Skootterin. Omammehan annoimme Fai pikkuveljelle käyttöön Chiang Maissa. 

Soitamme Täti-Su lle, joka järjestää Honda click skootterin kuukausihintaan 75euroa. Otamme tarjouksen vastaan ja se tuodaan illalla. Pitää hakea tämän kerran Som Tam autolla. Autohan on tietenkin myynnissäkin, joten jos ostaja löytyy ei olisi mitään kulkuneuvoa. Ehdotankin leikilläni, että jos saisi sellasisen sivuvaunulla olevan skootterin jota käytetään täällä paljon tavaroiden kuljetuksiin. Mahtuisi koko perhe kyytiin 🤣




tällaista ehdotin perheemme kulkuvälineeksi



Haemme vielä Som-Tam salaatiti perinteisesti autolla vajaan kilometrin päästä ja ostamme puolikkaan grillatun kanan. Fai haluaa vielä eräänlaista riisinuudelia(ขนมจีน, khanom ziin) Som Tamin kaveriksi. Khanom on suoraan käännettynä karkki, makeat jälkiruoat, herkut. Ziin taas kiinalainen. Mutta tosia-asiassa ziin juontaa juurensa Mon kielestä; "khanawm chin" , mikä tarkoittaa kahteen kertaan keitetty.




Fai, Som-Tam riisinuudelin ja kanan kanssa




Som-Tam(papaija-salaatti) ja vasta grillattu kana maistuu minullekkin. Fai sekoittaa salaatin, kylmiin riisinuudeleihin ja kanaan. Minä syön erikseen vain salaatin ja kanan. 

Laiskuus valtaa mielen. Ukkospilvi nousemassa ja tuuli voimistuu. Palvelee laiskuuttani - voin jättää tenniksen hyvin mielin väliin tänään. Niin ja onhan minulla toinenkin tekosyy. On pakko olla asunnolla, kun skootteri tuodaan illan tullessa.

Hiostava keli - menen ulkosuihkuun. Meillä on toinen suihkuhuone takapihalla. Haluan kokeilla sitä. Vettä tulee niinkuin normaalisuihkusta, eikä tuosta hienostelevasta sadesuihkusta mikä sisäkylpyhuoneesssa on. Ei veden lämmitintä, mutta vesi varsin sopivan lämpöistä. Ei kylmää, ehkä haaleaa. Jotekin mukava kokemus.

Tulen pyyhe lanteilla suihkusta, kun skootteria jo tuodaa vaikka kello on vasta neljä. Oli puhe viidestä. Täti-Su on tullut naisystävän kanssa kahdella skootterilla, jotta pääsee sitten poiskin. Naisystävänsä tunnistankin. Olemme joskus syöneet yhdessä illallista aiempina vuosina. Hän on itseasiassa skootterin järjestänyt. 

Annan 3000 bathia (75e) ja sitten huomaan, että kypärä puuttuu. Se oli unohtunut. Lähden ajamaan ilman kypärää heidän peräänsä hakemaan puuttuvaa kypärää. Ajamme lähelle Täti-Sun kotia ja ystävänsä hakee kypärän. Leuanalus remmin säätö ja ajelen takaisin asunnollemme.  Honda click aivan toimiva peli. 



Honda click 125




Eeva on nukkumassa, kun tulen asunnollemme. Fai keräämässä pyykkejä ja Bikun puhelimen kanssa Tik-Tokissa. Sopiva aika meditaatiolle.




iltameditaatio




Meditaation jälkeen vanha ystäväni soittaa ja ihmettelee tätä migrin toimintaa. Oli keskustellut useiden ystävien kanssa asiasta - eikä tunnu mahtuvan kenenkään järkeen. On muuttanut vaimonsa kanssa Tampereella ja viihtyy. Kehumme yhdessä Tampereen hienoa, positiivista maalaiskaupungin kultttuuria. 

Fai lähtee  skootterilla lähitorille ostamaan iltaruokaa. Sunnuntaina on iso tori. Pyydän tuomaan minulle grillattuja kananmaksa vartaita, jos on. Jään Eevan kanssa kotiin, Bikun hyppää skootterin kyytiin myös. Soittelemme kitaralla Eevan kanssa ja Eeva "laulaa" mukana. Helppo saada aika kulumaan kun meillä on Eeva, kitara ja minä yhdessä.

Fai ja Bikun tulevat pian takaisin ja kaikki tarvittava oli löytynyt. 




kaikki tarvittava torilta; kanavarrasta,
kanan maksa vartaita, tahmea riisi etc




ja hedelmiäkin - rahaa oli mennyt alle 10 euroa







ja hedelmiäkin - mangoa niin makeana kuin kirpeänä
 sekä mangosteeniä ja olipa olut purkkikin minulle 😃



Nyt alamme illalliselle klo 19:36 paikallista aikaa. Jospa tänään ei menisi yhtä myöhään kuin eilen. Aika näyttää. 

Mukavaa ja rentouttavaa sunnuntai-iltaa Teille kaikille, jotka jaksoitta jakaa päivän elämästämme. Ja unohtakaa se perinteinen sunnuntai-ahdistus, jota hyvä ystäväni Timo joskus kuvasi seuraavasti. " Sunnuntai-ahdistus kulminoituu siihen kun pesukoneen rumpu jyskyttää ja televista kuuluu Urheiluruudun tunnusmusiikki". Huom!! se vanha tunnusmusiikki, sillä tarina on ajalta viime vuosi tuhat!!





































Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!