Muutto Uuteen asuntoon


Uusi aamu - huonot unet takana. Otin jopa Tenoxin unilääkkeen, joita ollut varalla. Jos joskus olen ottanut, niin ainoastaan puolikkaan. Nyt otin kokonaisen, että tulisi hyvä yö edes kerran. Heräsin sikeän 4 tunnin unen jälkeen. En saanut nukahdettua uudelleen ja tein itselleni aamupalaa. Edellisenä päivänä keitetty kananmuna jääkaapista sekä sandwich jossa majoneesia, avokadoa ja tonnikalaa. 

Silti ei nukuttanut ja luin netti-hesaria sekä tullutta tieteellistä juttua buddhalaisuudesta, joka oli tullut Academiasta sähköpostina. En voinut chantata ja meditoida herättämättä perhettä ja odottelin puoli kahdeksaan ja otin pikasuihkun. Muut nukkuivat rauhallisesti. Suihkun jälkeen tuttuun kahvilaan;  doppio-latte sekä mozzarella-tomaatti chappata seuraksi.  

Samalla selailin eilen tullutta sähköpostia migristä ja mietin, että mitä nyt tuon pyynnön suhteen voi tehdä. Tilasin toisen doppio-laten ja vielä kolmannenkin.  Rauhallisesti luetttuani sähköpostin, totesin itselleni, että nuo asiat olen kertonut jo viime syyskuussa. Miksei silloin vaadittu pyytämään dokumentteja näiltä virastoilta joiden yhteystiedot lähettivät. Vai oliko pelkästään peliä migristä. Kun lainmukainen aika on mennyt yli, niin taktisesti voisivat perustella, että nämä tiedot puuttuvat. Alan jo uskoa tällaiseenkin. 


                                                              nämä asiat migristä pyydettiin


Tiedän entuudestaan, että minulle tai puolisolleni MFO, Ministry of Foreign Affairs Thaimaassa, ei anna muukalaispassia tai muuta asiakirjaa - ainakaan meille jotka emme ole Thaimaan kansalaisia. Samoin tuonne Myanmarin suurlähetystöön olen ollut yhteydessä yli vuosi sitten, eivätkä ala asioimaan kanssamme. 

No, onhan meillä hyvä lakinainen, Julkinen notaari, joka vahvisti Bikunin, vanhemman tyttären, isän luvan muuttaa Suomeen migrille. Ei muuta kuin aamutuimaan sähköpostia kirjoittamaan hänelle. Pyysin, että ottaa nyt selvää hänenkin kauttaan onko mahdollista puolisoni saada Thaimaasta muukalaispassia. Laitoin vielä tekoälyllä käännetyn migrin virkailijan sähköpostin hänelle, jotta näkee mitä Suomi nyt taas vaatii. Rahaa tietenkin menee, mutta ei ole vaihoehtoja. Sitä on mennyt juristeihin nyt vuoden aikana niin Eevan kansalaisuus asiassa. Josta piti myös pyytää asiakirjoja, joita Thaimaa ei ulkolaisille myönnä. Mutta mitä me enne migrin pyynnöstä kysyisi. 


Eevan kansalaisuushan kyllä myönnettiin ilman niitä asiakirjoja, mitä ei voi saada - tosin siihenkin meni 5 kk kun luvattu oli muutama kuukausi. Sillä ei nyt meidän tilanne muuttunut miksikään koska kuitenkin odotimme puolisoni oleskelulupaa, johaon Bikunin oleskelulupa oli myös liitetty.


Se kiitos migrille, että muuttivat Eevan kansalaisuuden myöntämisen aikoihin Bikunin oleskelulupa perusteen " Suomen kansalaisen tytär" , vaikka ei ole minun biologinen eikä adoptoitu tytär - kylläkin minä edustan hänelle isää ja ollut siinä asemasa yli 5 vuotta. Oma isä on silti isä ja kunnioitan häntä kaikissa asioissa. 

Juristi vastasi välittömästi - ja toivottavasti kysyy asioita pian.  Näitä asiakirjoja ei Thaimaa vierasmaalaisille ainakaan myönnä. Pyysin, että jos niin käy että kieltäytyvät, kuten oletan, toimittaa minulle jonkinlaista dokumenttia siitä, jonka voin lähettää eteenpäin migriin. Loistavaahan olisi jos kävisi toisin, ja tämä muukalaispassi myönnettäisiin. Jos olisin saanut virallisen pyynnön migristä asiaan, voisi jopa onnistua, Nyt pidän epätodennäköisenä. Sen verran olen joutunut tämän maan viranomaisten kanssa asioita hoitamaan. 

Kahvilta kotiin ja saimme varmistuksen  siitä että pääsemme muuttamaan tänään. Eeva nukkuu ilmeisesti viimeisiä päiväunia huoneessa, josta lähdemme. 



                                              Eevan viimeiset päiväunet huoneessamme




Klo 13 saavumme allekirjoittamaan vuokrasopimuksen ja tässä näkyy taas Thaimaalaisten ymnmärrys ja joustavuus. Ei pakkoa normaaliin  sakkoon jos lähtee vaikka kuukauden päästä - saamme olla kk kerrallaan. Ainoa maksu, joka tulee lisäksi on lähtiessä 25 euron siivous maksu. 



Takaisin entiseen asuntoon ja pakkaamme ripeästi tavaramme ja siirrymme uudelle asunnolle. Se on todella siisti ja jopa vuokranantaja on siirtänyt huonekalut kuten suunnittelimme aiemmalla käynnillä. työhuoneeni on valmis; työpöytä valmiina ja jopa kaapisto omaa buddhalaista meditaatio temppeliä varten on huoneesa valmis. Nopeasti puramme tarvittavat tavarat ja saan tyähuoneen kuntoon "kotitemppeliä" myöten. 

Fai Eevan kanssa olohuoneen lattialla

Bikun sopeutuu uuteen asuntoo olohuoneesa


                                                     makuuhuone kunnossa
työpöytä johon läppäri jo asetettu




Eeva tulee isän luo työhuoneeseen ja hamuilee kitaraani. Siinä vierähti tovi, kun soitin ja lauloin hänelle tutut laulut, mitä en Chiang Maista lähdön jälkeen ole voinut soittaa. Eeva selvästi nautti tilanteesta ja oli jollakin tavalla hämmästynyt. Rouva sai hyvän vapaa ajan soitella sukulaisille ja päivittää tilannetta.


                                                       kotitemppeli ja ilta chant ja meditaatio





Iltameditaatio pitkästä aikaa rauhallisessa paikassa tekee hyvää. Yllättävän nopeasti pääsen pois muista ajatuksista. 


Kello on jo 19:30 eikä meillä ole tarvikkeita itse valmistamaan ruokaa, joten lähiravintolaan. Hyvää normaalia thai-ruokaa paitsi, että villisikaakin oli tarjolla jota otimme. Oluetkin otimme ruokajuomaksi uuden asunnon kunniaksi. Ravintolassa oli taitava trubaduuri, josta Eeva selkeästi tykkäsi. Kävimme viemässä hänelle Eevan kädestä 20 bathia ja Eeva halusi seistä lähellä isän sylissä kuunnellen esitystä. Protestoi heti kun pyrin palaamaan pöytään. Hieno hetki!




Eeva vielä unessa saapuessamme ravintolaan





    
                             Fai ja Eeva sekä Bikun odottamassa ruokaa - Eeva nukahti autossa, eikä vielä herännyt

Fai ja Eeva, joka herännyt


                                            Fai, Eeva ja Biku sekä ruokaa









Blogin päivitys, suihku ja nukkumaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!