25 päivän ilta



Ostimme eilen Tescosta pangasius fileitä 3.25 euroa kilo. Ajatus oli olla lähinnä Eevan proteiinin tarpeisiin, mutta tuli ostettua sen verran reilusti, että Fai teki vaatimattomassa sähkökeittimessä voin kanssa meheviä vileitä ja loihti herkullisen kookos-sitruunaruoho kastikkeen. Lisukkeeksi tuli vielä al dente keitetyt kasvikset; parsakaalta, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia voilla valeltuna. En ymmärrä miten hän näillä välineillä pystyi loihtimaan upean ja maukkaan aterian. 


sähkökeitin


                                                        ja itse ateria


Nautinnollinen illallinen vaatimattomilla välineillä ja edullisesti. 

Ruokailun jälkeen tuli ensimmäinen sähköpostiviesti Migristä sitten  maaliskuun täydennyspyyntöjen jälkeen. Ensin ajattelin toiveikkaasti, että - no nyt ovat päässeet päätöksen tekemään. Onhan kaikki täydennyspyynnötkin olleet heillä 3 kuukautta. Mutta ei. 

Taas kysellään samoja asioita kuin aiemminkin. Nyt hieman eri muodossa. Oletteko olleet yhteydessä Myanmarin suurlähetystöön passin uusimisen liittyvissä asioissa. 

Olen heille jo aiemmin kertonut, että sitä ei voi saada Thaimaan suurlähetystöstä. Tämän ovat kertoneet niin firmat, jotka näitä asioita hoitavat. Olemme myös lähettäneet suoraan Bangkokin suurlähetystöön kyselyä asiasta. Eivät vaivaudu edes vastaamaan viesteihin. 

Toisena asiana kysyvät, että olemmeko pyytäneet Thaimaasta muukalais-passia. Sitäkin olemme kysyneet Thaimaan viranomaisilta juristien kautta eikä se onnistu. 

Sähköpostin lopussa virkailija ilmoittaa, että on juuri jäämässä lomalle ja palaa vasta heinäkuun 8 päivä töihin,  Vastaan sähköpostiin välittömästi ja takaisin tulee kuittaus, että on jo lomalla automaatti-vastauksena.  

Olipa huono jälkiruoka. Olemme tehneet kaiken mahdollisen kaikkien dokumenttien saamiseksi ja alunpitäen migrissä ilmaistiin, että tietävät Myanmarin tilanteen ja passin puuttuminen ei ole este. 

Maalaisjärjen kautta olen ihmetellyt sitä, että eivätkö he osaa yhdistää vanhaa passia ja sen bio-tunnisteita tähän nyt Chiang Main provinssissa myönnettyyn henkilötodistukseen, joka on myönnetty hänelle "maattomana" - sen kanssa otettiin Bangkokin suurlähetystössä bio-tunnisteet syyskuussa. On helppo todeta ne saman henkilön omaaviksi. Eli henkilöllisyys on varma. 

Ja miten voi olla mahdollista, että Migri kysyy Maaliskuun loppupuolella edellisen kerran tarkastuksia asiaan - jotka koskevat samoja asioita - Ja nyt 3 kk hiljaisuuden jälkeen palataan samaan asiaan. 

Olin ajatellut hyviä yöunia, mutta taisivat mennä. Soitin asiasta Tuomari-ystävälleni joka sadatteli, että onko ne saaaaaatanan tyhmiä vai mikä tässä on.

Näillä nyt mennään. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!