Aleksi saapui illalla - Päivän ajelut immigrationeissa



Eilinen ilta

Aleksi tuli illan suussa hotelillemme tapaamaan. Oli muikava ilta, syötiin koko porukalla ja Aleksin kanssa innostuttiin vielä juomaan Sangsom soodaa, joka viritti pitkät keskustelut. Puhuimme hänen väitöskirjaprojektistaan Bangkokin yliopistossa, thai-kielen tärkeydestä asuessa Thaimaassa, kulttuureista. Yhdeksän maissa hän otti taksin takaisin Bangkokiin. 





Aleksi saapui



tarjoilija tyytyäväisenä vieraaseemme



Pian Eeva ja Bikun tuli seuraksi



Bikun tuo Eevaa ravintolaan, missä istumme






Muutama iltasoitto mm Tarjalle, joka menee kuulema siivoamaan asuntoamme. Sitten vielä tutun pizzan tilaus henkisesti nälkäiselle perheellemme. Iltasuihkut ja nukkumaan. 


Eeva herättää aamulla yhdeksän aikaan minua reipimällä naamasta. Ei auta kuin nopeasti ylös ja rutiineihin. Moccana, Berocca ja teletapit. 


teletapit



teletapeilla tanssipäivä



Eeva katsoo herkeämättä



Jailta tulee viesti, että on bussilla saapunut hotelillemme. Lupaan menää pian alas, mutta aamusuihku ensin. 


Jai autollamme.


Tyhjennämme auton matkalaukuista hotellin vastaanottoon ja lähdemme yrittämään paikalliseen immigrationiin minun 90-päivän viivästynyttä rekisteröintiä. 



Matkaan  Jai ajaa



Kuskina Jai




Pelkääjän paikalla väsynyt minä



Ruuhkaa on taas



Joudumme ajamaan 30 km Samut Prakaniin - näin meille neuvottiin. Siellä on immigration missä asian voi hoitaa. Ruuhkaa matkalla ja hiemann navigointi ongelmia Googlen kanssa. Pääsemme perille kuitenkin lopuksi ja selviää, että hotellilta olisi pitänyt olla todistus asuinpaikasta. 

Ei muutakuin takaisin hotellille. 60 km edestakaisin ja saamme jonkinlaisen todistuksen. Kun palaamme Samut Prakanin immigrationiin selviää, että hotellimme sijaitseekin eri alueelle - eli ei onnistu. 

Päädymme kahville matkalla - PT bensa-asemalla tankkaamme auton ja juomme loistavat latet.  Päätämme ajaa lentokentän immigrationin kautta takaisin. Parkkeeramme auton lentokentän parkkiin ja menemme infoon kävellen. Sieltä nainen soittaa immigrationiin ja lopuksi selviää, että päivän ajelumme on ollut turhaa. Sitä ei voi hoitaa kuin joko menemällä Chiang Maihin tai maksamalla 50e sakon lähtiessä. Jälkimmäinen vaihtoehto on ainoa mahdollinen. 



Kahvilla PT-asemalla



tonnikala sandwich kahville kaveriksi tiskiltä





Palattuamme hotelille Eeva haluaa isänsä syliin. On selvästi vihainen ja loukkaantunut, kun isä on ollut päivän poissa. Ei tyydy pelkkään syliin. Pitää lähteä viemään uimaan altaalle. 


Eevan kanssa altaalle



altaalla

altaalla Eeva ja minä









Bikun tulee altaalle myös ja leikkii Eevan kanssa. Olemme altaalla vajaa puolituntia ja alan huolestua Eevan jähtymisestä viileässä vedess- Fai ottaa Eevan pyyhkeeseen ja minä laitan pyyhkeen ylävartalolle ja menen Jain sekä hotellin työntekijän kanssa ravintolaan. Lupasin tarjota oluet, koska on ollut apunai paljon. 






Eeva ja Bikun






Tilaan oluet ja puhumme Jai sekä herra-wat kaikista elämän asioista. Failta tulee viesti, että alkaa olla jo nälkä ja samalla tuleekin ravintolaan. Minulle tulee kiire huoneeseen ja suihkuun sekä vaihtamaan vaatteet. Nopeasti se tapahtuukin ja tulen takaisin.  Istumme pöytään ja pyydämme herra-watin myös syömään. 

Tilaamme kevätrullia, Tom-Jam-Kungia sekä vihreää currya kanalla, 






Pöydässä Eevan ja Fain kanssa



Eevalle ja Bikunille jäätelöt



Tämän illan joukkue



Tom Yam Kung




Syömme illallisen hyvässä seurassa ja Eeva alkaa väsyä. Fai vie hänet nukkumaan. Bikun lähtee myös. Kello on jo 20. Me miehet juomme oluet loppuun ja aika siirtyä iltasuihkuihin jne. 

Huomenna viimeinen täysi päivä - kiitos taas kaikille. 











 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!