Arton Hyvästely ja migriasiaa - hiljainen ilta


Eilinen ilta

Meditaation jälkeen söin suunnitellusti hedelmiä - Fai oli pilkkonut ananaksen ja se maistui. Heräsi ruokahalu muutoinkin ja laitoin kukkakaalipussin likoamaan veteen. Fai teki kukkakaalsesta pannulla kananakkien  ja valkosipulin etc kanssa maukkaan aterian, jonka söin hyvällä ruokahalulla. 

Eeva oli sylissäni, jonne oli pyrkinyt. Nukahti syliini syödessäni ja Fai vei hänet sänkyyn. 

Olin läppäsillä, kun Fai ja Bikun katsoivat televisiota. Yhdeksän jälkeen Fai meni nukkumaan. Bikun sitkeästi television ääressä. 

Muistin, että on Zverevin peli ameriikkalaista Friziä vastaan. Molemmat kovia syöttöpelaajia. Zverev on yksi suosikkini ja johti jo 2-0 erissä, mutta hävisi lopuksi 3-2. Pääsin nukkumaan puolen yön jälkeen. Bikun oli jo kömpinyt sänkyyn. 

Uni ei kuitenkaan tullut ja kello oli jo 02. Nousin välimuisstin tyhjennykseen.  Meditaation jälkeen söin sandwichin ja join Berocca-kivennäisveden,  jonka jälkeen nukahdin nopeasti kello oli jo 04. 

Aamu ja iltapäivä

Eeva heräsi iloisena kahdeksan aikoihin. Fai oli selvästi väsynyt, heräsi muutamia kertoja imettämään yöllä. Oli minun vuoro nousta, enkä muuta olisi voinut tehdäkkään, kun Eeva iloisesti kömpi äitinsä yli luokseni ja sano: "Höh!

Eeva syliin, keittiöön ja moccana kuppiin ja työhuoneeseen. Teletapit meni hyvin, Muumilaakson tarina jonkin aikaa ja sitten Eeva jo hamusi kitaraa kuten tavallista. Muutama kappale, ääneni oli unisen väsynyt ja Eevallakin alkoi ilmeinen nälkä.


Makuuhuoneeseen, Eeva Fain rinnalle ja minä nukahdin syvään uneen noin klo 10. 14:30 herään, kun kuulen olohuoneesta ilonkiljahduksia. Kävelen huoneeseen ja Eeva konttaa vauhdilla luokseni. Uusi Moccana kuppiin ja Eeva istumaan meditaatiomatolle. Soittelen muutamia kappaleita ja Eeva viihtyy, kunnes haluaa syliin. Yhdessä soitamme Hai, Hai horttokaalot..., sanat sopivat meidän kohaloon. Ja Eeva rakastaa rytmikästä kappaletta.



Hai horttokaalot





sanat sopivat kohtaloomme




Fai on jo valmistanut Eevalle kiinteän ruoan. Tytöllä on jo kova nälkä. Syö halukkaasti. 






Nälkä on, mutta jaksan poseerata





Ruoan jälkeen Eeva leikkii olohuoneessa. Fai, Bikun ja Eeva menevät kävellen lähiravintolaan hakemaan ruokaa. Minulle Fai teki maukkaan munakkaan jo aiemmin.





Eevan leikit




Bikun ja Eeva menossa lähiravintolaan



Migriasiaa


Fai on yrittänyt soittaa sinne Mae Taengin paikallisvirastoon perjantaista lähtien, mutta ei yhdisty hänen puhelimellaa. Kokeillaan minun puhelimella ja kuinka ollakkaan onnistuu? On yhdenlainen migri - haluttomuus auttaa ja työskkennellä. 

Laitan uuden e-mailin Suomen migriin. Kerraten osin asioita ja osin selventäen että päivittäen. 

Nämä asiat olen siis ottanut selville jo vuosi sitten ja maksanut juristeille. Syyskuussa migristä sanottiin, että passin puuttuminen ei ole ongelma - Suurlähetystö voi myöntää Laissez-passer matkustusasiakirjan, kun oleskelulupa on myönnetty!! Nyt kysellään taas asiaa 9 kk lakisääteisen käsittelyajan jo mentyä. Alla koko sähköposti, jos joku jaksaa sen lukea😂



Arno Talvisara arnotalvisara@gmail.com

15.55 (50 minuuttia sitten)
-> migriLindsten
Hei,
1.Myanmarin passi

 Olemme yrittäneet yhteyttä Myanmarin suurlähetystöön, joka ei vastaa sähköposteihin eikä puheluihin. Puolisoni on ottanut selvää tilanteesta Myanmarin suurlähetystössä Bangkokissa ja internetissä on kuvia ja sanottu myös, että tilanne on katastrofaalinen ihmisten paettua Myanmarista sotatilannetta. Odotusaula on täynnä, ihmiset ovat jonottaneet useita päiviä pääsemättä palveluun.
Puolisoni on myös ottanut selvää, mitä passin uusiminen vaatisi. Myanmarin ulkopuolella. Entinen passi ei saa olla vanhentunut ja siinä pitää olla viisumi toisessa maassa ollessaan, lisäksi pitäisi olla ns pinkki ID-kortti Thaimaasta. Passi on vanhentunut, viisumia ei ole ollut sitten 2019/20, kun hän sai tämän toisen ID-kortin Thaimaasta, jonka olen enter-finlandiin laittanut. Pinkkiä ID-korttia ei voi saada ilman passia ja viisumia. Se on tarkoitettu toisen maan kansalaiselle, joka asuu Thaimaassa. MInä sellaisen voisin saada, mutta en ole katsonut aiheelliseksi hankkia, koska minulla on Thaimaalainen ajokortti. Se on virallinen henkilökortti Thaimaassa, jolla pääsee mm lentokoneeseen.
Kuten olen ilmaissut jo aiemmin syyskuussa migriin - olemme yrittäneet tätä passin uusimista lakimiestoimistojen kautta, eikä ole onnistunut. Ainoaksi mahdollisuudeksi on sanottu, että pitää matkustaa Myanmariin, missä syntymätodistuksella, Myanmarin henkilökortilla etc voi passin uusial. Se on ainoa tapa hankkia Myanmarin passi. 
Tämä nyt hänellä oleva ID-kortti on periaatteessa sellaisille Myanmarissa syntyneille, jotka ovat asuneet koko elämän tai ainakin pitkään Thaimaassa ja joilla ei ole Myanmarin henkilötodistusta tai passia. Kortissa lukee - rekisteröimättömän ID-kortti. Maassa asuu paljon vuoristokansoja ilman minkäänlaisia pepereita.
Hänelle tarjottiin tätä mahdollisuutta 2019, kun hän ei saanut viisumia Suomeen. Se maksoi 50000 bath - kuten täällä usein todistusten hankkiminen maksaa näille sorretuille kansoille. Ilmeistä korruptiota. Eli hän on maassa tällä ID:llä, joka on paperittoman iD!
Myanmarin passi on siis mahdotonta saada menemättä Myanmariin. 

2. Muukalaispassi

Noin vuosi sitten olin tuttavani juristin kautta yhteydessä Thaimaan viranomaisiin. Tuolloin tuli yksiselitteinen vastaus. Sitä ei myönnetä tämän paperittoman henkilötodistuksen kantajalle. 
Nyt olemme edenneet uudelleen Muukalaispassin kyselyssä, ohjeittesi mukaan (jotka tulivat lainmukaisen 9 kk ajan ylittämisen jälkeen). Palkkasin TAAS juristin - sama joka hoiti Bikunin isän muuttoluvan laillistuksen. 

Juristimme on siis ottanut selville miten edetä. Puolisoni tulee siis mennä jälleen kerran Mae Taengin  paikallisvirastoon. Virastoon, jossa aiemmin on sanottu, että eivät voi asiassa millään auttaa.

Heiltä pitää pyytää todistus jossa luvataan lähteä maasta. Fain tulee pyytää heitä lähettämään tämä todistus Thaimaan sisäasiainministeriöön. Tämän jälkeen sisäasiainministeriö aloittaa tarvittavat kyselyt syistä lähteä maasta.  Tämän jälkeen jos sisäasiain ministeriö hyväksyy puolisoni anomuksen lähteä maasta, heidän tulee lähettää heidän hyväksymisasiakirjan taas Mae Taengin paikallisvirastoon.

Sitten taas  Mae Taengin paikallisviraston tulee informoida Faita siitä, milloin asiakirjat ovat valmiina heillä. Tällöin  Fain tulee noutaa asiakirjat ja viedä ne Ulkoministeriöön.  ja anoa sieltä passia. Ilmeisesti muukalaispassia. Ja sitten selviää onko se edes mahdollista.  

Puolisoni pääsi vaivoin puhelimella läpi Mae Taengin paikallisvirastoon, jossa alunperin tuli vastaus, että ei voi saada. Kun puolisoni kertoi, että Juristimme on kysellyt asiota sisäasianministeriöstä ja että Suomen maahanmuuttovirasto vaatii tätä, henkilö sanoi, että hän pyytää sellaista henkilöä soittamaan meille, joka näitä asioita hoitaa. 

Soittoa ei kuulunut. Puolisoni soitti uudelleen virastoon ja tuolloin sanottiin, että selvittelevät asiaa ja soitetaan takaisin. Taas on mennyt aikaa ja puolisoni puhelimella ei edes päässyt läpi virastoon. Tänään kehotin soittamaan minun numerosta ja vastaus tuli. Taas sanottiin, että heidän pitää ottaa selvää asiasta isommalta johtajalta. Epäili, että tarvittavaa todistusta eivät anna koska emme ole voineet rekisteröidä avioliittoamme. 

Emme ole voineet rekisteröidä avioliittoamme koska Thaimaassa sen rekisteröinti olisi vaatinut matkustamisen Myanmariin hakemaan esteettömyys todistusta. 2019 Suomen maistraatti selvitti asiaa ja olisimme rekisteröimisen voineet tehdä Suomessa. Pyysivät hankkimaan Julkisen notaarin vahvistaman vannomisen Failta, että hän ei ole aiemmin naimisissa. Sukulaisuussuhdetta kuulema ei tarvinnut tutkia. Julkisen notaarin vahvistama todistus hankittiin ja siihen meni tietenkin juristin palkkiot. 

Mutta Suurlähetystö ei myöntänyt viisumia puolisolleni, joten se on jäänyt ja aikomuksemme oli rekisteröidä liittomme tänä kesänä Suomessa. 

 Jos niin kävisi, että  "Iso-Pomo" paikallisvirastossa hyväksyisi asiamme, kun meillä on kuitenkin yhteinen lapsi, niin meidän pitää pyytää todistus ns. kyläpääliköltä myös. Viime vuonna kun tarvitsimme todistuksen matkustaaksemme Suomen suurlähetystöön tunnistautumaan Puolisonihan ei virallisesti saa matkustaa Chiang Main provinssin ulkopuolelle eli ei pääse lentokoneeseen. Kyläpäälikkö ei todistustaan antanut emmekä siis saaneet virallista lupaa. Jouduimme ajamaan yli 700 km suuntaansa laittomasti jotta tunnistautuminen oli mahdollista. Suurlähetystö sanoi, etteivät voi asioida paikallisviranomaisten kanssa. 

Ilmeinen haluttomuus on paikallisviranomaisilla  toimia tässä asiassa. Usein tarvitaan taas lahjomista, että mikään voisi edetä. Eikä se nyt näytä olevan mahdollista sittenkään. Rahaa palaa taas uudellee samojen asioiden kysymiseen, jotka olen selostanut aiemmin. Mitään todistusta siitä he eivät anna, että lupia ei anneta. 

Kyllä tämä on nyt Suomen Migriltä melkoista pompottamista tai kuten käräjänoikeustuomari ystäni sanoi - kiusaamista!

Perheemme oireilee jo tässä tilanteessa. Lapsen kärsivät, puolisoni ei nuku kunnolla, oma terveydentilani alkaa heiketä. unettomuus on laukaissut atooppisen ihottumani ensimmäistä kertaa murrosiän. Verenpaineet ovat nousseet ja verensokerit koholla.  

terveisin diaarinumero

Diaarinumero: 38661/110/2023

Asiakasnumero: 3216054

Yingcham Dtaagaeeo)


Diaarinumero: 48669/110/2023

Asiakasnumero: 3237037

Kunthida Boonkerd



En laittanut enää omaa nimeäni allekirjoituksena vaan diaarinumerot😅. Kun vastaan heidän sähköposteihinsa omalla nimellään - siis sähköpostista jonka he ovat lähettäneet. Tulee vastaus - voisitteko laittaa diaarinumerot, niin kuin eivät tietäisi kelle ovat viestin lähettäneet,






Tänään jäi taas tennis väliin. Piti selvitellä näitä "migri-asioita" ja toisaalta huonot unet jo pitkään, sekä selän jäykkyys ei motivoinut. Hierojaa en ole vieläkään löytänyt. 


Ystäväni Arton hyvästeleminen 

Kello lyö 17!  Hyvä ystäväni Arto, suuresti kunnioittamani kollega, Suuri Sielu, siunataan juuri nyt haudan lepoon. Keskustelimme talvella tämän hetken koittavan lähitulevaisuudessa, mutta hänellä oli vielä toive tavata ennenkaikkea Eeva, mutta myös muu perheeni. Sekin jäi tämän migrin toiminnan vuoksi. 

Tämä ilta menee hiljaisuudessa Arton muistamisessa. 




Klo 17 - hetki Arton saatolle 🙏🙏🙏
"Uskomme loppuu, kun näemme totuuden,
toivomme loppuu täyttymyksen edessä, 
mutta rakkaus - se kulkee yli kuolemankin portin















































Kommentit

  1. Niin pysyvät nämä kolme, usko, toivo ja Rakkaus. Usko muuttuu näkemiseksi kasvoista kasvoihin. Toivo muuttuu kaipuumme täyttymiseksi. Rakkaus pysyy uudistavana, elämän antavana Voimana

    VastaaPoista
  2. 🙏🏿🙏🏿🙏🏿

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!