Cha-Am - Bangkok - toivoa ilmassa




aamun päättävä ilta Bangkok





Aamu

Nukahtaminen oli vaikeaa illalla. Valvoin sängyssä väsyneenä, mutten nukahtanut. Fai kävi vesssassa toistamiseen - ilmeisen jännittynyt myös. Puoli kolmelta katsoin kelloa ja päätin alkaa aamu chantin ja meditaation sängyssä maaten hiljaisuudessa. 

Chantin aikana alkoi jo mieli laskeutua levolliseksi ja meditoinnin aikana nukahdin syvään uneen enkä herännyt vasta kuin klo 8:30, kun kuulin Eevan kiljahduksen. 

Täti-Su oli kaverinsa kanssa tullut hakemaan skootteria, joka meillä oli vuokralla. Nousin tervehtimään Täti-Su´ta ja kaverinsa oli jo skootterin kanssa lähtenyt. Kävin nopesti suihkussa ja keräsin pesukamppeet laukkuun. 

Keskustelimme Täti-Su´n kanssa lähtemiseen liittyvistä asioista ja keräsimme hänelle kampetta, jota emme ota mukaan. Hän oli tullut tyttärensä pojan kanssa ja poika leikki hieman Eevan ja Bikunin kanssa. 

Pian he lähtivät ajamaan skootterillaan kotiaan kohti. Minä pakkasin loppuja tavaroita, Fai siivosi ja Bikun leikki Eevan kanssa. 



Täti-Su lähdössä 





Lähdin tankkaamaan autoa ja samalla kävin kahvilla tutussa kahvilassa. Soitin matkalta Tuomolle, alias Hose,  joka oli messangerin mukaan jo hereillä. Keskustelimme lähdöstämme ja yhteisestä odotuksesta jälleen näkemiselle ja perheeseemme tutustumisesta. Videopuhelussa näytin kahvilan tuotteita etc saapuessani sinne. Herkulliseltä näytti Hosellekkin. 



tutussa kahvilassa



Tomaatti-mozzarella-avocado-Chapatta





Fai lähettää minulle eilisen illan kuvia ruokailusta. Ilmoittaa, että ei ole kiirettä ja kehottaa rauhassa nauttimaan kahvit. 




Eevan eilinen jäätelö



ryhmäkuva eiliseltä



Juon pari doppio-lattea ja maksan laskun sekä hyvästelen tutun henkilökunnan. Ajan tankille ja keskustelen veljeni kanssa puhelimessa.

Viimeisen kerran kurvaan asunnollemme ja Fai, Eeva sekä Bikun lepää riippukeinuissa pihalla. 

Nyt odotellaan vain vuokraemäntää ja lähtö valmis Bangkokia kohden. 

Viimeiset laukut autoon ja enempää ei olisi mahtunutkaan.



Auto on lastattu




Eeva nukahtaa vielä Cha-Amin viime hetken päikkärit!



Eeva





Ja Bikun TV:n ääressä lähtöön valmistauruen



Bikun ja tv




Sitten vain vuokraemännän odotus ja lähtö kohti Bangkokia. Soittaa, että juuttunut liikenteeseen - "menkää vaan ja sovitaan viestein loput"

Lähdemme ajamaan googlemapsin mukaan. Pikkuteitä alkuun kierrellen - ilmeisesti ruuhkaa. Loppujen lopukse asia verifikoituu isolle tielle päästyämme - on todella tukkoinen liikenne


Ruuhkaa tiellä Bangkokiin




mutta me otamme rennosti




Eeva saa matkaevästä




Matka joka normalisti kestää reilun kaksi tuntia, kesää tällä kertaa 4 ja puoli tuntia. Todella hankalaa ruuhkaa ilmeisesti Thaimaan Kuninkaa tämän päiväisestä ylimääräisestä lomapäivästä. Eilen oli syntymäpäivä, mutta tämä päivä on vapaa - toipumiseen ilmeisesti tarkoitettu?


Saavumme hotelliin klo 16:30. Tiesin, että Agodan varauksessa oli tapahtunut jokin kämmi - meille oli varattu vain pieni huone. Respassa näkivät perheemme ja omatoimisesti vaihtoivat samaan hintaan isomman huonee. Siis maksamani 90 euroa 4 yötä riitti. 

Tarjalta tuli viesti, että olemme saaneet lahjaksi sohvakalustoa, lautasia, ruoanlaittovälineitä etc Oulun asunnolle. Aivan käsittämätöntä auttamista. Olemme todella iloisia. 




Hotellihuone - Bikun, Fai ja Eeva




Laitan uimashortsit ja lähene altaalle - olen ollut monesti aiemmin tässä hotellissa ja todennut hyväksi. Aika rentoutua altaalla ajon jälkeen. Tapaan altaassa ranskalais-espanjalaisen pariskunnan, jotka ovat olleet kuukauden lomalla mm Chiang Maissa. Hyvät keskustelut - ovat molemmat muusikoita. 


Allas ja ranskalais-espanjalainen pariskunta



Muut ovat menneet jo nälissään nauttimaan ravintolan puolelle, joka altaan vieressä. Fai on ottanut oluen ja ruokaakin on pöydässä reilusti. Menen märkänä pöytään ja tilaan itsellenikin oluen. Jano on kova pitkän päivän ajon jälkeen. Se menee nopeasti. 

Menen huoneeseen lämpimään suihkuun, kun palelee, vaikka on 28 C sateisessa säässä. 




Bikun jo syö


Käyn suihkussa ja palaan pöytään, minulle toinen olut ja pähkinä kanaa - nälkä on herännyt. Syömme hyviä ruokia yhdessä. 


Perhe syömässä





Naapuripöydässä on pariskunta - suomalainen mies ja thaimaalainen nainen. Mies kuulee, että puhun Eevalle suomea ja meillä vireää keskustelu. Asuvat Klaukkalassa ja siinä lähellähän asuu äitini serkku. Annan yhteystiedot ja joskus käydessämme siellä päin voimme tavata. 

Eeva on aivan liekeissä ravintolassa esiintyvän kitara ja mies yhtyeen kanssa. Käymme kuuntelemassa ihan vieressäkin ja pyydämme Sek Losoa - sitähän tulee. 




Eeva nauttii esiityjästä



Ruoan jälkeen on Eevalla ja Bikunilla jäätelön aika. Maistuu molemmille.




Eeva ja jäätelö



Eevalle hattu päähän,
 kun sateessa menemme kuuntelemaan esiintyjää




Lopulta Eeva väsähtää äitisä rinnalle ja menemme huoneeseen. Eeva suihkuun, kuten Bikun ja Faikin. 







Mielemme on hyvä ja luottavainen - huomenna Suurlähetystöön. Kolme kokonaista yötä täällä ja vieldä puolikas to-pe välisenä yönä - lähttö hotellilta aamulla puoli neljän aikaan pe. 

Mukavaa maanantaita - se on toivoa täynnä!






 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!