Eevan kuume, Sairaalassa käynti ja Diagnoosi


Eilinen Ilta ja Eevan Kuume

Tulimme kotiin kaupasta ja Eeva vaikutti kuumalta. Meditointini aikana Fai oli mitannut kuumeen 37.4 ja nousi vielä 38.5:een. Ei fokaalioireita, mutta väsynyt.  Fai säikähti, A-influenssaa liikkeellä ja lapsia runsaasti teholla aivoihin levinneidin oireiden  vuoksi. 

Hyppään skootterin selkään, ajan rannan isoon apteekkiin ja ostan Panadolia. Paluumatkalla Makroon, päätimme syödä pihviä, jota otettiin sulamaan pakkasesta. Minulle jäi päätös lisukkeista.  Makrossa pohdin asiaa. Aina on syöty perunoita pihvin kanssa. Ostin Bataattia ja oli hyvännäköistä maissia - eiku mukaan. Faille ei masitu halpa 😂 viini - otin kalifornialaisen. 

Paluumatkallle ja kun käännyn tescoon päin oikealle alkaa satamaan. Kuinka ollakkaan oikealla pieni pub, jossa kaksi länkkäriä istuu, Tennistä skreeenillä. Sinne siis, tilaan oluen. Juttelen kahden mielenkiintoisen miehen kanssa, jotka asuvat Cha-Amissa. Marc, Englannista ja Nils Oslosta. 

Meillä juttu etenee. Molemmat muusikoita, Marc laulaaa ja Nils moni-instrumentaalinen. Kerron, että joskus olen hieman kitaraa kokeillut ja laulanutkin olen. Kaksi kitaraa asunnolla. 

He toivovat uudellen tapaamista ja mahdollista yhteiskeikkaa. Lupaan pitää mielessä. 

Ukkonen rauhoittuu, kohteliaat hyvästit ja uudelleen tapaamisen toivossa lähden ajamaan skootterilla pienessä sateen ripinässä. Soitan myös Faille, että olen jäänyt jumiin, mutta kohta kotona. Hän kertoo, että asunnossa oli sähköt katkenneet, mutta tulleet jo takaisin. 

Ajan leikilläni asunnon ovesta sisään, kun on auki. Eevan nauraa. Skootteri parkkiin ja kaivan panadolin, pusseista.  Eeva kuuma. Lääkkeiden annossa pientä epäselvyyttä kuka on lääkäri, mutta hyvin menee. 

Fai menee Eevan kanssa makkariin, minä renssaan anteroa pihveiksi. Faille paistan medium plus ja minulle miinus.  Folioon hautumaan. 






Maissit wokissa -"pakolaisen maissi"



Fai tulee renssaamaan maissit. Veitsellä irrotaa siemenet ja hän kysyy miten haluat. Pyydän vetämään wokissa voilla ja tuoreella italian basilikalla, jota ostin.Myös inkivääriraastetta mukaan.

Bataatit ovat jo mikrossa. Fai paistaa leikkaamani sipulirenkaat valkosipulin kanssa



valkosipulit pannulla






sipulit paistettuna



Fai tekee asettelut lautaselle.  Pakolaisen pihviin on hitaasti paistetu sipulirenkaat aivan loistava seura pihville. Hieman hapankermaa bataateille - voi pojat ja tytöt - kyllä maistuu, etenkin tämä pakolaisen maissi. Jotain puuttuu - umaami? Ei - kun se punaviini, joka on jähtymässä. Hintaa en Faille kertonut, mutta kun maistoi - hhhmmmm - maistui!

Nyt ei puuttunut umaamia eikä punaviiniä, eikä mitään muutakaan. Eevan kuume oli parasetamolilla laskenut, mutta ei aivan oma itsensä. Billy Holiday maistui kuitenkin Eevallekkin. 




annos ilman sipulia



viini ilman sipulia





pihvi sipulin kanssa



Nyt ei puuttunut umaamia eikä punaviiniä, eikä mitään muutakaan. Eevan kuume oli parasetamolilla laskenut, mutta tyttö ei aivan oma itsensä. Billy Holiday maistui kuitenkin Eevallekkin. 

Muutamat puhelut illan aikana. Matin kanssa pohdimme hänelle purjeveneen ostoa. Suosittelin alirikattua venettä alkuun esim Avance 245, joita saa varsin edullisesti tällä hetkellä. 

Koko perhe nukkumaan ja heräämme aamuyöllä Eevan huutoon. On selkeästi kipeä. Ei nuhaa, ei yskää? Parasetamolilla kuitenkin rauhoittuu nukkumaan. Ilmesiesti päänsärkyä. Onkohan Fain ja minunkin päänsärky ollut virustautia. Eeva huolestuttaa.


Herääminen tuttuun tapaan iltapäivällä ja sairaalassa käynti


Eeva nukkuu pätkittäin ja iltapäivällä heräämme, kun Eeva huutaa suoraa huutoa. Ei rauhoitu millään. Annan parasetamolia klo 14 ja huutaa äitinsä sylissä. Otan Eevan työhuoneeseen ja kun laitan teletapit käyntiin huutaa muutaman kerran. Kumma kyllä huuto loppuu ja Eeva jaksaa keskittyä teletappeihin. 

Tutkin Eevaa, iholla ei petekkioita tai muita muutoksia, kuuntelen stetoskoopillla sydämen ja keuhkot - ei muuta kuin takycardia - tiheä lyöntisyys kuumetautiin sopien. Korvalampun patterit ovat loppu. Otan Eevan syliin ja pyydän Faita katsomaan nieluun ja hän toteaa, että ei rakkuloita tai peitteitä. Vatsan tunnustelussa ei poikkeavaa. 

Olen vahvasti sitä mieltä, että kyseessä on virustauti.  Hetken mietittyäni haluan poissulkea Dengue kuumeen ja vakavammat taudit yleensä. Keskustelemme Fain kanssa ja lähdemme Bangkok Privat Hospitaliin Hua Hiniin. Kalliimpi kuin valtion sairaalat, mutta nyt emme välitä rahasta - haluan, että laboratorioihin ym ei tarvitse jonottaa. 

Parasetamolia Eevalle ja autoon. Eeva jo innostuukin päästessään autoon ja auttaa minua ohjaamaan ulos pihasta. Fai laittaa portin kiinni ja Bikun hyppää takapenkille. Lähdemme rantatietä etelään noin 30 km. Hallikainen soimaan Eevalle.




kohti etelää



Eeva nukahtaa äitinsä rinnalle ja matka jatkuu.




Eeva nukahtaa autoon


Saavumme sairaalaan ja parkkeeramme auton sairaalan takana olevalle parkkialueelle. Sähköisen ison golf-auton tyyppinen auto vie meidät sairaalan ovelle.  Normaalit tietojen kirjaukset. Eeva on varsin hyvällä tuulella sairaalaan tullessa. Kuten usein lapset minunkin vastaanotolle tultuaan ovat kuin ihmeparantuneet. 



vastaanottotiski eli "respa"




Eeva jo leikkii isosiskonsa kanssa



Lopullisesti Eeva näyttää parantuneen, kun näkee sairaalan robotin tulevan vastaan. Robotti kuljettaa tarvikkeita sairaalan sisällä.  Eevalla riemukiljahdukset nähtyään tämän ihmeotuksen. 



Robotti



Bikun jaksaa viihdyttää Eevaa odottaessamme







Lyhyen odotuksen jälkeen meidät on kirjattu Sairaalan tietoihin ja meidät kehotetaan menemään Kolmanteen kerrokseen. Eevan suureksi riemuksi Robotti seuraa meitä ja tulee hissiin. 


Lasten odotusaulassa ei montaa minuuttia mennyt kun pääsimme vastaanotto huoneesee. Asiantunteva lääkäri tutkii Eevaa ja alkaa puhua minulle englantia. Sanon, että perheemme kieli on Thai ja pyysin kohteliaasti häntä puhumaan thaita, jotta Fai ymmärtää asiat myös. Tarvittaessa voimme käyttää sitten englantia. 

Lääkäri tutkii Eevan huolellisesti, katsoo korvat - kerron, että vaikka olen Korvalääkäri, en ole voinut korvai tutkia pattereiden loputtua. Hän kuuntelee keuhkot ja sydämen, tunnustelee vatsan ja tarkistaa ihoalueet. Nieluun katsominen paljastaa taudin. "Suu-ja Sorkkatauti", kuten me usein leikillisesti tätä tautia kutsumme. 

Enterorokko, jossa ilmaantuu suun ja nielun limakalvoille herpesmäistä rakkulointia. Käsissä ja jaloissa ei näy muutoksia - ilmaantuvat usein viiveellä. Ei pitäisi antaa lääkärin tehtäviä puolisolle, kuten olin tehnyt nielun ja suun tarkistamisen suhtee.  Mutta pääasia, että varmistui diagnoosi. Ja kiitos, että ei ollut Denguekuume. 

Keskustelemme pitkään kipulääkityksestä. Olisin toivonut naprokseenia, jota käytämme Suomessa lapsille paljon. On pitkävaikutteisempi kuin ibuprofeiini. Kollega on sitä mieltä, että lapsille ei Thaimaassa ole tätä valmistetta ja käyttävät Ibuprofeiinia. Hän tarkastaa vielä sairaalan apteekista tilanteen. Tyydymme Ibuprofeiiniin ja parasetamoliahan meillä asunnolla onkin. 

Hieman huolestuneena menemme maksamaan laskua. Rahatilanteemmehan ei ole häävi, kuten olen aiemmin todennut. 


maksu tililtäni skannaamalla



Varsinainen lasku ja erittely


Hinta kokonaisuudessaan lääkkeineen 838 bathia eli reilu 20 euroa. Olikohan tämä jokin kollega hinta?
Tyytyväisenä menemme sairaalan kahvioon "aamukahville klo likipitäen 18. Hyvä latte ja tonnikala-juusto -piirakka.

Lyhyt Ilta Kotona - Som Tam, sieniä ja kanaa. Eevalle jäätelöä

Ajelemme kotimatkaa jo paremmassa mielentilassa ja Eevakin nukahtaa. Eeva herää kipuun noin klo 19:30 ja annamme ibuprofeiinia. Ruokailut on jääneet ja lähden skootterilla etsimään hyvää Som-Tamia ja paistettua kanaa. Fai haluaa eritoten Som-Tamin(papaija-salaatti) ja minä olen aina valmis syömään sitä. Kanaa hän toteaa tarvitsevan proteiini tankkaukseen, jotta maito riittää Eevalle. 


Ajelen noin 3 km skootterilla rantatielle. Huomaan pienen ravintolan, jossa emme ole käyneet, mutta iso kyltti Som-Tamista. U-käännös ja ravintolaan, missä on läsnä vain omistajaperhe.

Tilaan Som-Tamt ja kanan. Keskustelen omistaja rouvan kanssa niitä näitä ja tilaan itselleni yhden oluen odotusajaksi. 




pieni hiljainen ravintola



ruokalista plakaatissa



kuva ravintolan terassilta rantatielle


Pian ruoat valmiina pakattuna ja hyvästelen kohteliaasti. Rouva toivottaa uudellen tervetulleeksi koko perheen kanssa. Matkalla ostan Eevalle kookosmaitoon tehtyä mangojäätelöä, kun kurkku on kipeä.
Saavuttuani asunnolle Fai on paistanut sieniä ja valmistanut Khanom Chiniä. Eeva tyytyväisenä.
Ruokailemme sutjakkaasti ja huomaamme aterian aikana, että Eevalla näkyy jo aavistuksen omaiseia rakkuloita jalkapohjissa, kuten oli oletettavaakin. 




Som Tam jo lautaselle ja osin syötynä




Paistetut sienet




kanaa ja Khanom-Chin(riisi-nuudelit, joista aiemmin selostanutkin) sekä kanaa



Eeva jäätelön kimpussa



Eeva lusikoi itse jäätelöä


Valmistaudumme nukkumaan. Eevalle parasetamoli, minulle suihku ja koko perhe nukkumaan. 

Toivottavast yö menee hyvin ja Eeva paranisi pian. Mukavaa lauantai iltaa Teille kaikille, jotka oletta päivämme jakaneet. 















 

Kommentit

  1. Voimia koko perheelle, ja Eevalle pikaista paranemista

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!