Eilinen Ilta - Viimeiset pihvit ja valkoista parsaa purkista. Tänään Parturi ja pitkästä aikaa Syvä Meditaatio! Kohti Suomea!

Eilinen Ilta


Iltameditaatio nykyiseen tapaan levoton, mutta saan lopulta mielen jos ei tyhjenemään, niin rauhoittumaan. Tällaisena aikana on turha kuvitella pääsevänsä täyteen rauhallisuuteen. Jos olisin pitkälle edennyt munkki, varmaan onnistuisi, mutta olen se mikä olen. 

Fai kertoo jo paistaneensa pihvit sillä aikaa, kun meditoin. Oli tutkinut myös ostamiani parsapurkkeja. Haluaa maistaa niitä,. Jos vaikka sopisi pihvin kanssa. Avaamme purkin ja Fai maistaa valkoista parsaa. Ihastuu kovasti kuten Bikunkin. 

Lähden ostamaan kynntilöitä "kotitemppeliin", jotka palaneet kutakuinkin loppuun. Kysyn Failta, jos tarvitaan jotakin muuta. Hän kainosti sanoo, että voisi juoda yhden ison Leo oluen. Bikunille hieman Taronauhaa - eräänlainen karkki. Kananmunatkin loppu ja kahvimaito myös. 

Fai katsoo vielä italialaista viinipulloa, joka on jäljellä. Jos sopisi pihvin kanssa - eihän tässä ole enää monta päivää jäljellä. Panen viinipullon jäähtymään ja hyppään skootterin päälle. 

Läheinen J C kauppa on noin n 500 metrin päässä. Ajan pihaan ja menen sisälle. Tervehdin jo tuttuja kaupan työntekijöitä ja kerään koppaan tavarat. Olin ajatellut alkoholitonta päivää, mutta koska viini on jo jähtymässä, otan itselleni yhden pikkupurkin olutta. Maksan laskun, kerään kamppeet ja istun skootterin päälle. Otan kassista pienen oluen ja nautin sen samalla, kun soitan ystävälleni Heikille. 

Fai on paistanut sipulirenkaat sillä välin ja tehnyt lautaset valmiiksi.



"antero" eli entrecote, sipulirenkaat ja 
kirsikkatomaatit




valkoista parsaa purkista



Faille maistuu




Bikun ja jogurttijuoma



Eeva leikkii 



ateria ja ital viini



Eevan leikit




Syömme hitaasti ja Eeva on villinä. Kuin tietäisi, että lähtömme on lähellä. Kiljuu musiikin tahdissa, jota kuuntelemme pienestä erilliskaiuttimesta. On paljon vanhaa suomalaista musaa, thaimaalasista ja onpa Tom Jonesiakin. Beach Boysin endless summer löytyy spotifystä ja se on erityisesti Eevan mieleen. Eeva konttaa keittiötä ympäri ja kiljuu onnellisena. Vauhtia on. 









Meillä on hieman vaikeuksia saada Eeva nukkumaan. Muita jo väsyttää, mutta Eeva haluaa juhlia. Pikkuhiljaa iltavilli muuttuu uneliaisuudeksi makuuhuoneessa. Eeva nukahtaa noin 02 kuten kaikki muutkin heti sen jälkeen. 



Uusi Aamu

Viini herättää pari kertaa vessareissulle, mutta muuten nukun hyvin aina kahdeksaan saakka. Herään taas vessaan, enkä saa unta. Lähtemisen huoli pitää ajatuksen levottomana.  Menen työhuoneeseen, muut nukkuu. Munkkiystävältäni tulee viesti Pohjoisen vuorilta.




Viesti pohjoisen temppelistä





Luang Pi Lim on tietenkin jo aamu chantit ja meditaatiot tehnyt varhaisina aamun hetkinä. Nyt on minun vuoroni.





aamumeditaatio





Meditaation jälkeen otan vielä pienet unet. Muut heräävät ja pikkuhiljaa minäkin uudelleen. Menen suihkuun.  

Keskustelemme päivän ohjelmasta ja koska vedenkeitin ei toimi, päätämme lähteä Fai, Eeva ja minä kahville tuttuun kahvilaan. Sieltä sitten parturiin. Eilenhän olivat jo menneet kiinni, ennen kuin ehdimme sinne. 






tutussa kahvilassa



Eeva kahvilassa



Fai ja vihreä jäätee sekä minun doppiolatte



tilasin tonnikalasämpylän



Hauska hetki kahvilassa. Henkilökunta leikkii Eevan kanssa, mutta Eeva pysyy tiukasti joko äitinsä tai minun sylissä. 

Maksamme laskun ja lähdemme etsimään parturia. 

Löydämme parturin läheltä toria. Fai kysyy ovella hintaa ja parturi kertoo olevan 120 bathia eli noin 3 euroa. 20 bathia kallimpi kuin Chiang Maissa käyttämäni. 

Istun pulpettiiin ja asiantunteva parturi leikkaa hiukseni vanhan kuvani mukaan, jonka näytän puhelimesta. Lopuksi korvalehtien, korvakäytävien karvojen leikkaus ja kulmakarvojen tasoitus, sekä kasvojen karvojen leikkaus. Niskahartia-hierontaa ei tällä kertaa kuulunut. Usein kuuluu mukaan, mutta hyvä palvelu.



Hiukset lyhenee



Fai ja Eeva odottaa



Maksamme laskun ja ajelemme asunnolle, missä Bikun odottaa - ei halunnut mukaan tällä kertaa. 

Tulemme asunnolle ja Fai lähtee kävelyllä Eevan ja Bikunin kanssa. On sopiva aika chantille ja meditaatiolle. Tällä kertaa pääsen pitkästä aikaa kunnon transsiin, missä ei ole mitään ristiriitaa. Toki välillä mielen sidonnaisuus maalliseen keskeyttää. Palaan ajatukseen ns Bahung - tärkeä chant joka on aamuisin minulla aina. Se keroo konkreettisesti Buddhan taisteluista sotajoukkoja etc vastaan, jotka hän voittaa saavuttamalla rauhallisuuden eli Satin itsessään. Olen itse ymmärtänyt nämä sotajoukot etc enemmänkin oman mielemme tuomilla hajaannuksilla, saatanalla. Kuten Jeesus paastosi erämaassa 40 päivää ja saatana kiusasi häntä. Loppupelissä, kun kohtaamme itsemme kohtaamme ns saatanan. Se on oma kokemukseni. Meidän jokaisen pitäisi voittaa oma alitajuntamme harhat. Siitä ehkä enemmän sitten, kun olemme turvallisesti Suomessa ja mieleni on keskittyneempi näiden asioiden analysointii. 

Mutta tänään pääsin pitkästä aikaa rauhaan itseni kanssa. 

Teen Faille vielä olevista aineksista Pinja Coladan ja lähden ajelemaan Skootterilla, Fai pyytää palatessa Pad thaita katkaravuilta sekä hänelle, että Bikunille. Kerron, että ajaelen aikani ja palatessa osta. 



Faille Pinja Colada




Hetki minä ja Eeva




Ajan rannalle tuttuun paikkaan ja tilaan tutun drinkin Margatitas. Soitan Anssille, joka on juhlimassa tuttavien kanssa. Lyhyt puhelu hyvässä hengessä. Odottaen Suomeen tuloa. 

Paluu matkalla pysähdyn Sveitsiläis-Thaimaalaiseen ravintolaa, jossa istuu Albert ja Sveitsiläinen omistaja parin Thai-naisen kanssa.Tilaan Samsong- soodalla. Albert pyytää pian pöytäänsä. Hänellä on syntymäpäivä selviää. Hän tilaa minulle toisen drinkin, vaikka olin päättänyt jäädä yhdelle. 

Meillä on hyvät keskustelut niin Albertin kuin omistajan kanssa, joka kyllä poistuu nopeasti. On jo väsynyt. Jatkammme keskustelua osin englanniksi ja thaimaalaisten naisten kanssa thaiksi. Puhumme juhlimiesta ja miten se sopii mm buddhan opetuksiin. Kerron lukeneenin Dhammaa ja ymmärtäneeni, että normaali elämässä - kun ei olla munkkeudessa - keskitie on se tärkeä, mikä pitää löytää. Ei liikaa, eikä liian vähän.  

Keskusteluissamme tulee esille, että vaimoni odottaa ruokaa. Tulee nopea kehotus Thai-naisilta - nyt on kiire. Mene pian, ettei tule ongelmia. Thai-nainen ei ole parhaimmillaan nälissään. Olen samaa mieltä ja lähden ajamaan kohit ruokatoria. 





hyvästit rannan paikalle


rannan paikka




Haen ruokatorilat kaikille meille Pad Thait katkaravulla, Tulen asunnolle ripeästi ja teen vielä Faille viimeisen Pinja Coladan ja itselle Korealaisen riisiviinin soodalla. Eeva on selvästi innostunut, kun tulen kotiin. Valitettavasti ottaa minun tulista ruokaa ja siitä tulee itku. Siitä selvitään ja kuuntelemma erilaisia musiikki näytteitä. Beach Boys ja Stewie Wonder uppeaa parhaiten. Eeva bilettää tosissan kappaleita. 



Pian Eevallakin on väsy ja alamme rauhoittamaan tilannetta. Kellokin on jo yli 11. Eeva menee Fain rinnalle ja minun on siirryttävä työhuoneeseen, ettei tyttö villiinny uudelleen. Katsoo minun kävlyä työhuoneeseen ja jammaa musiikin tahdissa. 



Eeva rauhoittumassa rinnalle. 


Viimeinen lauantai Cha-Amissa alkaa olla ohi - toivottavasti pian saamme kaiken kasaan ja Pe aamuna Suomeen. 

Hyvää Yötä kaikille







 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!