Enterovirusmeningiitti, Apteekki- ja kauppareissu, Eilinen hyvä kommentti blogiimme. Yli 9000 kävijää jo blogissamme

 Eilinen ilta

Iltameditaation jälkeen olo oli selvästi parempi, mutta ei hyvä.

Hain Faille ja Bikunille läheiseltä ruokatorilta päivällisen skootterilla. Bikunille paistettua riisiä possulla ilman chiliä ja Faille Pad Thai. 

En osannut ajatella mikä maistuisi itselle.  pää- ja niskasärky teki oksettavan olon. Joten toin ruoat asunnolle ja lähdin ajelemaan ja etsimään, jotain mitä voisin syödä. Ensin kuitenkin aukiolevan apteekin etsimiseen, jota ei löytynyt.

Pysähdyin tutun pikku-pubin kohdalla ja katselin ulkoseinästä, että heillä on tonnikala-pastaa, pihviä ym ja ajattelin, että voisinpa jotain tuollasita syödäkkin. 

Tiskillä istui vanhempi herrasmies, joka paljastui yli 80-vuotiaaksi saksalaismieheksi ja asunut Cha-Amissa pitkään. Keskustelimme englanniksi, koska hänen thai-kielen taitonsa oli heikko ja tällä hetkellä minun saksa ei toimi. Mies oli ollut 60-luvulla Rovaniemellä ja Inarissa. Kehui Suomea. Hänellä oli aikanaan ollut suomalainen naisystäväkin, mutta kertoi suhteen loppuneen naisen alkoholiongelmaan.

Tilasin lasin punaviiniä keskustelun helpottamiseksi ja ruokahalun herättämiseksi. Juttumme luisti, kunnes kello oli hieman yli 21 ja kysyin ruokalistaa. Nais-baarimikko ja pitäisikö sanoa nais-baari-minni: ehkä nykyisin jopa baarihenkilö, kertoi, että keittiö on mennyt kiinni klo 21. 

Niinpä maksoin viinini ja ajelin skootterilla takaisin asunnollemme. Matkalta 7/11:stä ostin leipää ja Faille sekä Bikunille jäätelöä. Kananakkeja etsin, mutta olivat loppuneet. 

Tulin asunnollemme ja söin pari sandwichiä. Täytteenä majoneesia, tonnikalaa, avocadoa ja jäävuorisalaattia. 

Pian nukkumaan. Muut menivät jo edeltä. Pari puhelinsoittoa .


Uusi Päivä

Yö meni jotenkin. Niska-päänsärky sekä koko kropan kivut herättivät, mutta pääsin uneen aina takaisin. 

Heräsin Eevan jutusteluun ennen puoltapäivää. Olo oli karmea, mutta Eevan iloinen katse ja höpötys sai mielen virkeäksi. Menimme keittiöön tekemään Moccana-kahvit johon viimeinen maito tilkka. Pitää tänään mennä ostamaan lisää. 

Teletapit ja kitarointi normaalitapaan. Fai siivoili jo keittiössä ja kävi hakemassa lounasta meillä viereisestä ravintolasta. Itselleen nuudelikeittoa, minulle kana-basilika-riisiä ja Bikunille paistettu riisi possulla. 




Eeva haluaa hoitaa isäänsä


Eeva meni äitinsä luo olohuoneeseen. MInä suihkuun pihalle. Tämän jälkeen ihoni rasvaus ja Eeva tuli kiireisesti kontaten apuun. Levitti pohkeisiin rasvaa. Haluaa hoitaa isäänsä. Hellyyttävää. 

Fai vie Eevan päiväunille ja istun työhuoneessa. Mietin tätä niska-päänsärkyä, huimausta, väsymystä ja joka paikan kolotusta. Kyllähän minun pitäisi tajuta, että enterovirus aiheuttaa aikuisille useasti tällaisen flunssan kaltaisen oireilun, johon liittyy kovaa pää- ja niskasärkyä virus-aivokalvontulehduksesta johtuen. Minulla atoopikkona tietenkin iho oireilee myös. 




aikuisten enterovirus infektio



Kyllähän tämän enteroviruksen kanssa vielä pärjäisi, kun ei olisi näitä isompia vaikeuksia migrin kanssa.
Yritän soittaa klo 14 Suomen lähetystöön. Soittoaika ma-to klo 13-15. Automaattiviesti kertoo lähetystön olevan suljettu. Lähetystön nettisivuilla ei sanota mitää, että tänään olisi jokin erityinen päivä ja sen vuoksi suljettu. 

Kyllä päätös saisi tulla pian ja siihen Katariina migristä tarvitsisi sen lähetystön lausunnon Fain henkilötodistuksesta. 

Maito oli loppu aamulla, enkä saanut toista Moccana-annostani. Eikä jääkaapissa ole muutenkaan paljon syötävää. Fai ja Eeva nukkumassa, joten minulla on aikaa meditointiin. 


välimuistin tyhjennys



Lyhyempi chant ja meditointi normaaliin tapaan 40 min. Päänsärky hieman helpottuu ja virkeämpi olo.




minun basilika-kana-riisi annos



Syön Fain aiemmin ostaman riisiruoan ja pian jo Eeva ja Fai heräävät. 

Ajamme autolla tutut reitit Makroon. Fai oli kuulema puhunut Tescosta, mutta pääni ei toimi ja ajoin Makroon. Keräsimme kärryyn kasviksia, kananmunia, pyykkiainetta, kivennäisvettä, possun kasleria Faille ja Bikunille ja ostinpa pari norjalaista lohifileen palaakin, kun oli tarjouksessa. 

Paluumatkalla pysähdyn sen ravintolan kohdalla, jonne yritin illalla syömään, mutta saksalaisen herrasmiehen keskustelu meni yli keittiön aukioloajan. Nyt luin nimenkin - Hi! Jack Cafe Bistro.

Fai käy tutkimassa menun ja toteaa, että kyllä voidaan joskus mennä sinne syömään. Eeva huiskuttaa ikkunasta naisbaarihenkilölle  ja tämä iloisena vilkuttaa takaisin. 

Jatkamme Tescon sekä maanantai ja perjantai torin ohitse sillan yli, jolloin vasemmalla on apteekki. Pitää ostaa kipulääkkeitä, nahasuojalääkkeitä, herpes lääkettä ja antibakteerillista kortisonivoidetta. Lisäksi Eevalle mietoa kortisonivoidetta hyttysten puremiin.

Eeva saa oman voidepaketin käteensä ja iloisena sitä rapistelee. Kun äitinsä ottaa sen pois tulee äänekäs protesti.



Eevan vastalause



Syömme Croisantit, joita myös ostimme Makrosta. Eeva haluaa osansa ja kun maistaa näyttää pitävän siitä. Syö aimo annoksen. Minullekkin maistuu yllättävän hyvin. Usein, kun olen sairas ja varsinkin tullessani sairaaksi makeat ja herkut maistuvat. Ruoka ei niinkään. 






croissantit






Pääsemme pihaan ja alkaa tavaroiden purkaminen. Otan raskaimmat sisälle, mutta vointi on huono ja Fai ottaa Bikunin kanssa loput. Minä istun Eevan kanssa keittiössä ja Eevalla on asiaa. 




Eevalla on asiaa



Vien lääkkeet työhuoneeseen ja otan Voltarenin sekä Omepratsolin. Jos vaikka jaksaisi jotain tänään. Enemmän kyllä odotan nukkumaan pääsyä. Pitäisikö ottaa nukkumaan mennessä puolikas Tenox ja Panacod kipulääkkeen. Panacod alkaa olla vähissä tämän sairastamisten jälkeen. Yleensä en joudu turvautumaan niihin. Tenoxia tai muita vastaavia unilääkkeitä vastustan. Meditointi usein riittää, mutta nyt olevassa tilanteessa ei tahdo riittää. 

Eilisen kommentin pohdiskelua


Tästä riittämättömyydestä tuli mieleeni eilinen kommentti blogiin, joka oli minusta hyvä.



No nyt tiän kuinka budhamies paineessa soveltaa Buddhan oppeja.Meditoi ja valaistu,ja kuljetus valitsemallasi tiellä.Ei ole buddhalaisuutta varastaa omaan käyttöönsä osia budhlaisuudesta,hermoilla rahan ja elintason perään.Meditointia harrastaa kovin monet oman itsensä eheyttämiseksi uskosta ja elämänkatsomusmuksesta riippumatta.
Tietysti toivon teille parasta,en rukoile,koska en kuulu enää kirkkoon enkä muuhunkaan uskonnolliseen yhteisöön.Katsomukseni on maapallonuskoinen.
Toivon perheellesi reilua oikeutta ja mahdollisuutta olla Suomessa tai missä vain haluatte.
En sano,että asiat järjestyy,mutta toivon sydämestäni,että järjestyy.
                                kommentti eiliseen blogiin



Totta! Jos on buddhalaisella meditaation tiellä riittävän pitkällä ei hermoile rahan ja elintason perään. Minä en ole niin pitkällä, että tässä elämäntilanteessa kykenisin kokonaan olemaan hermoilematta rahan perään. Elintaso on toinen asia. Rahaa tarvitaan normaaliin perhe-elämään. Korkean elintason ja hienostelun perään emme ole kumpikaan - ei Fai enkä minä. Hyvät ystävät, normaalielämä on meille riittävä. 

Ja tuosta meditaatiosta. Todellakin olen sitä mieltä, että sitä harjoittavat monet ilman uskontoa. Budadhan oppi eli Dhamma ei muuten ole uskonto länsimaisessa mielessä. Se on enemmänkin elämän filosofia ja tie. Buddha ilmaisi vahvasti, että ei ole Jumala. Enemmänkin elämäntaidon opettaja. Ei myöskään pohtinut opissaan Jumaluutta. Käytti kyllä vertauskuvissaa Hindulaisten jumaluuskäsitteitä, mutta piti Jumalan pohtimista turhana, koska jos Jumala on olemassa ihminen ei sitä tietoa voi kuitenkaan saavuttaa.

Buddhalaisuus ei ole ristiriidassa muiden uskontojen tai aatteiden kanssa. Mielestäni Buddhan opetus on enemmänkin agnostinen.

Siis haluan korostaa, että en ole valaistunut Buddha! En lähelläkään. 

Buddhalainen chanttaus ei ole rukousta länsimaisessa mielessä. Se on enemmänkin resonointia päästäkseen rauhalliseen tilaan ja osoittaakseen kunnioitusta opille.  Sen jälkeen on vastaanottavaisempi meditoinnille, kun mieli on jo pois arkisista ajatuksista. Chanttaus on kuin lapissa joikaaminen tai mongolialainen kurkkulaulanta, tai aboriginellien didjeridu. Ilmeisesti alkuperäiskansoilla ominainen, joilla on parempi kosketus luontoon.

Nyt on klo jo 18, päänsärky ja väsymys kova. Aika paistaa lohifileet perheelle ja sitten suihkun kautta nukkumaan.

Blogissa on nyt 26 päivän aikana ollut 9122 kävijää. Kiitos kaikille kiinostuksestanne!

Huomiseen














Kommentit

  1. Eva on hyvä lekuri. Hymynsä ja jokeltelunsa parantaa haavan kuin haavan Halit Jutilta

    VastaaPoista
  2. Toivon teille kaikille tervehtymistä ja asioiden edistymistä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!