Lauantai - Migri tekee sairaaksi - mutta me teemme teemme jokaisen päivän perheellemme terveeksi

 Nukkumatti tuli pian, mutta heräsin jo puolilta öin ensimmäisen kerran. Muut nukkuivat hyvin. Nukahdin ja heräsin taas kolmelta. Ja ajatukset pyörivät. Tuli mieleen loppuvuosi 2023, kun laitoin huolestuneena viestiä migriin passin puuttumisesta. Olin kysynyt sieltä, että onko Failla mahdollisuus Suomen muukalaispassiin - vai miten voi matkustaa Suomeen?

Ssain tuolloin vastauksen, että muukalaispassia voi hakea vasta sitten, kun on jo Suomessa ja käsittelyaika on 5 kk.Tuolloin kysyin, että jos ei saa muukalaispassia, niin miten pääsemme Suomeen. Oli keskusteltu aiemmin siitä, että Myanmarin passia ei saa ja Thiamaan viranomaiset olivat edellisenä kesänä sanoneet, ettei Thaimaa myönnä Thiamaan muukalaispassia. 

Tuolloin esitin huoleni migriin ja sieltä tuli nopea vastaus, että ei syytä huoleen. Kun oleskelulupa on valmis Suomen Suurlähetystö tekee Laissez-passer matkustusasiakirjan, jolla voi lentää Suomeen. 

Miksi tuolloin ei annettu ohjetta migrin toimesta hakea muukalaispassia Thaimaasta tätä monimutkaista tietä ja laitettu migrin toimesta pyyntöä asiasta. Se laitettiin vasta nyt heinäkuussa! Onko se ammattitaidon puutetta, laiskuutta vai kiusantekoa?


aamuyön välimuistin poisto


Kun ajatukset näin pyörivät, eikä uni tullut uudelleen, oli aika välimuistin tyhjennykselle. Noin klo 03 chanttasin pitkään ja meditoin normaalin 40 minuuttia. Tämän jälkeen unikin tuli ja heräsin 11 maissa siihen, kun Eeva kiipesi nukkuvan äitinsä yli minun luo ja alkoi vaatia ylösnousua.

Olinkin yllättävän virkeä. Annoin Fain ja Bikunin jatkaa unia, otin Eevan olohuoneen lattialle ja käväisin nopeasti wc:ssä huudellen sieltä Eevalle, että ei huolestu. 

Eeva syliin ja Moccanan tekoon. Eeva oli tärkeänä jokaisessa vaiheessa. Moccanakuppi käteen ja Mont Gleur kivennäisvesi pullo Eevalle, joka otti sen tärkeänä tehtävänä hoitoonsa. Työhuoneeseen, berocca poreilemaan kivennäisveteen ja Teletapit läppäriltä normaaliin tapaan. 

Katsoimme yhdessä teletappien jakson, jossa oli lunta ja tehtiin lumipalloja. Eeva tykkäsi kovasti. 



teletapit ja lumipallon teko

Fai oli jo noussut ja hakenut lähiravintolasta tahmeaa riisiä Eevalle. Oli Eevan "aamupalan" aika. Tuossa vaiheessa Eeva jo leikki lattialla työhuoneessa. Ojensi minulle shortseja ja t-paitaa, että pue jo päällesi äläkä jatka yöhousuissa. Yritin kertoa, että isän pitää ensin käydä suihkussa ja soitin kitaralla tutut kappaleet: Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, Sininen Uni, Lucky Lips ja Hai Hai Horttokaalot - viimeisessä tuli riemun kiljahduksia Eevalta.

Äiti jo huuteli Eevalle olohuoneesta, että ruoka odottaa. Nyt ei olisi malttanut lähteä syömään, mutta vein ja alkoi sitten syömään hyvällä ruokahalulla. Tänään ei itkua vaan hyväntuulisuutta - ainakin vielä. Riisiruoan päälle vielä jälkiruoka.



jälkiruoan aika



Minulle tarjoutuu sopiva aika ulkosuihkuun. 


Pihasuihku herättää lopullisesti



Eeva iloisena äitinsä kanssa

Eeva leikkii iloisena, kun palaan suihkusta



Täti-Su viestittää Faille, että sopiiko lähteä sovitulle Sunnuntai-illalliselle Hua Hinin satamaravintolaan klo 17:30? Ihmettelen, että se on tänään..., Fai kertoo, että EI! nyt on lauantai. Minulla on näköjään päivät menneet sekaisin. Eli vasta huomenna on se illallinen. 17:30 käy hyvin - ehdimme perille ennen auringon laskua, eikä ole kuuma. Jospa tänään ehtisi tennikseen?

Täksi illaksi pakkasesta entrecote palanen sulamaan. Täytyy käydä täydennysostoksilla. Lähden skootterilla rannan kautta tuttuun kahvilaan, missä ei olla käyty pitkään aikaan.  Doppio-Latte ja pinaattipiiras. Fai laittaa Eevaa päikkäreille sillä aikaa. 




Doppio-Latte matkalla Makroon



Sitten Makroon. Failta saamieni ohjeiden mukaan kerään sienipaketin, perunoita ja kilon säkin kookkaita valkosipulin kynsiä. Lisäksi omaan vapaaseen valintaan otan tuoreen patongin, Castellon Brie juuston - Fain mielijuusto - Australialaisia hunaja mandariineja 1.5 kg. Kaikki yhteensä 13 euroa. 

Bikun pyysi vielä uppopaistettua kanaa, jonka ostan Five Star kojusta Makron pihalta. Todella kuuma paahteinen päivä - ei pilven hattaraa.

Pakkaan tavarat istuimen alla olevaan varsin kookkaaseen boxiin ja kanapussi roikkumaan ohjaustankoon. Skootteri käyntiin ja pikaisesti asunnolle. Eeva nukkuu, Bikun television ääressä. 

Ehdin hyvin vielä meditoida vaikka lähtisin tennikseen - kello 15.18




välimuistin tyhenns







Meditaatio ja lähden ajamaan tenniskentille. Selkä jumissa, mutta yritetään. Hierojaehdotustakaann ei ole tullut Thipiltä.  Kun pääsen sillalle matka pysähtyy. Silta onkin avattava ja liikennettä on.








Kentällä jo pelit käynnissä. Ajattelen, että hetken seuraaminen hyvästä, mutta minut komennetaan takakentälle, jonne tulee nuori vasta kuulema kk sitten aloittanut Nuorimies, selkeästi alle 20 vuotias Cheem. Arvonnassa me olemme Cheemin kanssa parit ja vastapuolena kaksi thaimaalaista naista. Cheem osottautuu todella taitavaksi, lyönnit puhtaat, saatot hyvät, syöttö onnistuessaan aivan listava. Epävarmuutta jopa enemmän kuin minulla. Vastapuolella siis kaksi hyvää perustasoista thaimaalaista naista. Tiukan kamppailun jälkeen voitamme Jemien kanssa 6-4. Ja oli ihan hyvä peli. Toki likkunnallisesti kevyempi kuin näiden tosi pelaajien kanssa. Olisinko tänään edes ollut valmis siihen. Selkä vihotteli ja syöttä oli vaikeaa, vaikka sain tuurilla ne pidettyä. 

Olin valmis lähtemään jo pois, mutta kenttämestari komensi vielä kentälle neljä, missä oli taas uusia vastustajia. Jemie toiselle puolella thaimaalaisen naisen kanssa ja minä nuoren thai--naisen kanssa vastapuolelle. Kaikilla oli todella vahvoja puolia - paitsi minulla. Mutta virheitä syntyi heillä paljon. Olimme jo eräpallossa, mutta hävisimme parini kanssa  sen ja sitten tie-brake meni myös toiseille. 

Hienoa liikuntaa. Selkä pitää saada kuntoon. Jostakin kunnon hieroja. Huomenna ei kuitenkaan pääse tennikseen kun on se illallinen. 

Ajo kotiin. Matkalla Matin kanssa puhelu elämästä, tenniksestä, purjehduksesta ja masennuksesta. Saavun Tescon pihalle ostamaan punaviiniä pihville ja lopetamme puhelun.

Kipaisu viiniosastolle. Primitivo kohtuu hintainen - Thaimaan hintatason mukaa - kärryyn. Havitsen myös Moselin Rieslingin hyllyssä, mitä en ennen ole koskaan Thaimaassa nähnyt. Vininosta tsekkaus ja pitäisi olla ihan ok viini alueelta. Kärryyn! Fai ei ole koskaan pitänyt valkoviineistä ja käsitykseni on ollut että  Rietas Riesling Moselista voisi maistua. Siispä kokeeksi pullo. 

Pihaan ajo ja tsekkaamaan pihvilihan tilanne - lämpötila oikea. Pieni entrecoten, tuttavallisemmin Antero,kalvojen ja rasvojen puhdistus ja voin sekä rypsiöljyn sekoituksessa paisto Faille Medium plus ja minulle medium miinus. Alumiinifolioon vetäytmymään. Suihkuun - sain jo pyyhkeitä . tai oikeasti yhden pyyhkeen kouraan. "Haiset"! Yritän Hai sie vitsiä, mutta tässä kielimuuri toimii. En pääse selittelemään. 


Anterot pannulla




Suihkuun on mentävä. 

Fai on  avannut olut pullon jonka ostin muutama päviä sitten, paistaa sieniä. Bikun renssaa perunat mikrouuniperuna kuntoon jo ammattitaidolla. 

Minulle iskee Homer Simsonin oluthimo, kun näen Fain lasin. Kauhea ukkoskuuro juuri alkanut. Ei mahdollisuuskisa hakemaan edes 500 metrin päässä olevasta kaupasta olutpurkkia. 

Valmistelen ruokaa ja kuuntelen sadetta. Se hiipuu. Skootterin päälle ja ajo 500 m - Carabao purkki 0.5 litraa - uusi ollut merkki joka tehty saksalaisen vanhan olutlain mukaan. 1.25 e puoli litraa A- olutta.








 

Takaisin asunnolle. Eeva haluaa hieman olla lähellä, istumme vain kanden keittiössä, kun Fai vieressä valmistaa lisukkeita, hakkaa valkosipuleita etc. Kuuntelemme Eevan mielimusaa - Hallikaisen Kuurankukkaa. 

Eeva 🥰

Eevan kanssa iltahetki 🥰



Avaaan Rieslingin kun olutpurkki on tyhjä. Fai maistaa...., "nyt maistuu valkkari - tämähän on parempaa kuin ne Prosecot..., sana oli tullut lihaksi - oletukseni siitä, että Fai pitää saksalaisesta Rieslingistä tuli toteen näytetyksi. 




Saksalainen "rietas Riesling"



Syömme kasvisalkupalat - paistetu sienet, avocadoa, kirskikkatomaatteja Rieslingin kanssa ja chili-kastike ei häiristse tasapainoa. 





kasvikset





Uuniperunat ovat valmiit mikrotettuna. Pieni halkeama - ranskankermaa ja tuoretta basilikaa pilkottuna väliin ja entrecote pihvit foliosta lautaselle. Kastikkeena vain lihamehu. 





Antero muun orkesterin kanssa





Loistavaa ja Primitivo säestää orkesteria hyvin. Puoli pulloa menee aterian kanssa meille kahdelle. 



Bikun ja Eeva leikkii kaikenlasista ja viihtyvät todella hyivn. Me saamme hieman keskinäistä aikaa. 

Kun pihviateria on syöty tuon pöytään Castellon Brie juuston, joka on ollut jo lämpiämässä. Patonkia leikkaan sopivaksi.  Siinähän menee se toinenkin puoli Primitivoa kuunnellessamme sekalaista thai- suomi- ja angloameriikkalaista musaa ja keskustelemme




Brie ja aikuisten hetki



 keskenään sellaisista asioista, mitä vain aikuistan kanssa keskustellan - eli en ilmaise tänne. 

Bikunilla vielä olisi halukkuutta Jäätelöön ja nimenomaan suklaa jäätelöön. Oma lehmä ojassa - voin ostaa samalla korealaisen miedon luumuviinipullon 0.3 l , joka sekoitetaan jäihin ja soodaveteen. Niinpä käyn skootterillä lähi seven-elevenissä ja kaikki ovat tyytyväisiä. 

Macadamia jäätelö




Bikunin 😍 suklaajäätelö



Nyt istun sen luumuviini-soodan  kanssa ja soodan kanssa ja jäiden kanssa ja toivotan teille hyvää lauantai iltaa..., 




luumuviini






luumuviini soodalla ja jäillä



Ehkä vielä kupillinen Macadamia jäätelöä suihkun jälkeen










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!