Positiivinen saatekirje Lähetystöstä, lähdön valmistelua.

Eilinen Ilta 

Meditaatio illalla oli levoton, mutta pääsin lopussa rauhaan. 

Päädyimme syömään Korealaiseen buffettiin, jossa voi syödä niin paljon kuin haluaa. Pitää itse pyydystää jättikatkaravut altaasta haavilla ja tuoda pöytään missä on kaksi erilaista keitintä. Korealaistyyppinen kypsennys, johon lisätään vettä reunoilla olevaan syvennykseen ja keskellä voi grillata lihasuikaleet ym ja toinen varsinainen grilli, missä esim jättikatkaravut grillataan. Hinta n 7.5 euroa per henkilö. 

Tuntevat jo meidät siellä ja kaikki toivottivat tervetulleeksi, erityisesti Eevan. 

Istuimme pöytään ja Fai kysyi ottaisinko olutta. Nyt ei olut ollut maullaan ja käväsin hakemassa nopeasti läheisestä Tescosta pullon italialaista viiniä. Sopiva annos kahdelle. 



Korealainen pöytäkypsennin




varsinainen grilli




Eeva viihtyy





grillissä jättikatkaravut




Eeva laulaa musiikin mukana



Eeva leikkii selfie tangolla, jonka Fai oli ostanut



Loistavaa naudan lihaa leikattuna grillausta varten



Eeva nautti musiikista erityisesti. Paikassa oli tuttua Thai-musaa mm Sek Losoa, josta itsekkin pidän. Musiikki tuli isolta näytöltä. Söimme rauhassa jättikatkaravut, lihat, kasvikset jne sekä jälkkäriksi oli jäätelöä. Illan lasku ilman viiniä 22 euroa ja annoin 50 eurosenttiä tippiä. 


Ajamme kotiin sateessa. Pullo kivennäisvettä ja soitan vielä Pekalle huolestamme. Pekka epäilee, että ongelmaa ei maastalähdössä olisi, mutta varmahan ei voi olla. 

Nopeat iltasuihkut ja nukkumaan. mInäkin olen päässyt takaisin makuuhuoneeseen. Uni ei vaan tule. Kaikki pyörii mielessä. Loppujen lopuksi meditoin itseni uneen ja herään kerran vessaan - ilmeisesti punaviinin vuoksi. 


Aamu

Herään kymmenen aikoihin. Muut nukkuu ja menen työhuoneeseen. Chant ja meditaatio, jonka jälkeen muutkin alkavat herätä. Bikun tosin nukkuu. 

Otan Eevan syliin ja menemme keittiöön tekemään Moccanaa. Vedenkeitin ei toimi, Fai tulee katsomaan ja muurahaiset ovat kertyneet vedenkeittimeen ja sen lämmittimen väliin. Fai varoittaa, että nämä muurahaiset purevat ja tekee kipeitä jälkiä. Hän puhdistaa laitteen ja pääsemme kahvin keittoon. 

Eeva ja Moccana mukana työhuoneeseen ja katsomme teletappeja,  

Samalla tulee lähetystöstä sähköposti, missä on liitteenä Konsulin liitekirje Laissez-Passerista. Vaikuttaa vakuuttavalta. Käännän sen Chat-GPT:ssä thaiksi, jotta Fai voi itse lukea sen. Fai on selvästi huojentunut.

Laitan sähköpostin suoraan Pekalle ja hänen thaimalaiselle ystävälle. Minusta se jo itsessään on vakuuttava, mutta jos vielä immigrationista saaamme lisähyväksynnän sille, asia on saletti. 

Eeva konttaa työhuoneeseen. Kaipaa isän syliin. Soitamme hieman kitaraa, mutta Eeva oon väsynyt selvästi. Pekka soittaa ja Eeva tuijottaa kummisetäänsä videopuhelun aikana. Keskustelemme Pekan kanssa, että uusi todistus lähetystöstä pitäisi jo riittää, mutta jos olisi vielä vahvistus immigrationista täältä hänen ystävänsä kautta, asia olisi 100%. 



Eeva jo väsähtää



mutta jaksaa keskittyä puheluun

Fai vie Eevan päiväunille. Keskustelemme sen jälkeen hieman kaikesta, mitä pitää tehdä. 

Fai yrittää ottaa selvää muuttoliikkeestä, jolla saisimme tavaramme laivalla Chiang Maista Ouluun - nehän odottavat hänen pikkuveljensä luona. Itse olen chatillä yhteydessä Elisaan, jotta saan numeroparkista numeroni taas käyttöön 2.8 alkaen. 

Liittymän vaihto onnistui kätevästi messangerin kautta. Fai soittaa numeroon, jonka haen netistä. Siis Chiang Maista muuttofirma. Hän alkaa chatata yksityiskohdista. 

Varasin Agodan kautta hotelli huoneen Bangkokin kentän läheltä meille kaikille. Vahvistus tuli, mutta siinä oli vain kaksi aikuista? Peruuttaa ei enää voi! No, pitää vain maanantaina mennä sinne ja sanoa, että varaus tehtiin kaikille. Tuskin siitä isoa ongelmaa tulee. 

Minulle on tullut paljon ystävällistä viestiä avun tarjoamisesta meidän alulle Suomessa. Olen todella kiitollinen ja apua kyllä tarvitaan. Hieno tunne, että on hyviä ystäviä, jotka välittävät. Faille kun kerroin kokee olevansa tervetullut Suomeen kaiken vaikeuden jälkeen. 

Alamme jo pakata, mutta Failla alkaa olla jo nälkä. Minun pitäisi käydä parturissakin. Sataa, joten emme voi mennä ruokatorille syömään. Päätetään lähteä tuttuun ravintolaan nimeltä Aroy. Katsotaan sitten parturia samalla reissulla. 

Tuttu tarjoilija toivottaa tervetulleeksi, erityisesti Eevan. Eeva on tosi villillä päällä, kuin vaistoaisi isomman matkamme lähestyvän. 

Tilaamme Faille Massaman currya kanalla, Bikun valitsee Vihreän kanacurryn ja minä otan hapanimelän kanan, joka on haudutettu ananaksen sisällä ananaspalojen ja kasvisten kera. Riisiä kolme lautasellista. Fai ja Bikun juo vettä. Minulla menee kaksi pikkupurkkia Coca-cola zeroa.





ravintola Aroy ja ruoka pöydässä

Ananaksen sisällä haudutettu kana etc



Ruoka oli tuttua, taattua ja hyvää. Eeva kiljuu koko aterian ajan innostuneena. 

Maksamme laskun ja lähdemme etsimään parturia, mutta huomaamme kaikkien liikkeiden olevan jo kiinni - kellohan on jo viisi ja ei ole turistisesongki. Huomenna uusi yritys. Ehkä käyn skootterilla. 

Tulemme asunnolle ja tavaroiden katselua. En tiedä tekeekö tämä koko päivän sade vai stressi ja sen laukeaminen sen, mutta on jotenkin olo kuin pysäkillä. 

Kaksi kokonaista päivää jäljellä Cha-Amissa ja sitten maanantaina Bangkokin kentän lähelle hotelliin. Tiistaina klo 11 Suurlähetystön käynti. Keskiviikko ja torstai täysiä päiviä ja perjantaina aamuyöllä neljän aikoihin kentälle. 

Aikaa on sopivasti iltamedfitaatiolle ja Fai oli ottanut viimeiset entrecoteet sulamaan. Haluaa että paistan vielä viimeiset pihvit tässä asunnossa. Se vielä meditaation jälkeen ja sitten aikainen nukkumaan meno. 

Kiitos taas kaikille seuraamisestanne. Mukavaa perjantai iltaa. 





Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!