Sodan jälkeinen Tyhjä olo , viestiä Suurlähetystöstä maastalähtöön liittyen - Pizza-päivä





Aamun Tyhjyys ja yritystä miettiä käytännön asioita



 Herään ensimmäisen kerran jo kahdeksalta ja käyn vessassa. Menen uudelleen maaten ja horrostan yli puolen päivän. On jotenkin lamaantunut olo. Pitkä prosessi päätöksessä, niin ilmeisesti paine purkautuu ja eilinen viiniannos oli ehkä hieman turhan iso. Nyt pitäisi kyllä saada itsensä toimintakuntoon. 

Kuulin horroksen läpi, että Fai, Eeva ja Bikun olivat jo hereillä, mutta kun nousen työhuoneesta ylos, ovat menneet makuuhuoneeseen ja Fai nukkuu. Bikun leikkii Eevan kanssa. 

Teen Moccana-kahvin ja yritän herätä. 

Alan miettiä sitä oleskelulupa päätöstä.  Se oli pantu muistaakseni alkamaan 17.7 jo. Nyt menen enter finlandiin ja tarkastelen sitä. Sehän on myönnetty jo viikko sitten keskiviikkona, joten kortit pitäisi olla jo matkalla. 

Nyt tulee kiire järjestellä asioita. Varaan lennot Suomeen jo 2.8, jonka voi vaihtaa tarvittaessa. 

Asunto on tyhjillään. Pekka on luvannut mennä sinne maalaamaan seinät ensi viikolla. Sängyt pitäisi saada sinne, että pääsemme nukkumaan. Ja olisihan se hyvä, jos asunto olisi siivottu, kun menemmä väsyneenä lennon jälkeen sinne. 

Nyt on vaikea keskittyä. Huolena on myös maasta poistuminen Laissez Passerilla. Jos Rajavalvonnassa virkailija ei ymmärrä sitä. Itse en ollut kuullut asiakirjasta ennen meidän prosessin alkua. 

Iltapäivä

Päivä on sekava. Käyn suihkussa välissä ja maha on sekaisin. 

Eeva hakee huomiota. Keskittyminen huonoa, mutta otan Eevan syliin ja menemme työhuoneeseen. Iltapäivä teletapit ja Berocca.  Kahvia olen jo juonut ja nyt ei oikein mikään maistu.




Teletapit iltapäivällä



Kitaraa yritän soittaa, mutta Eevan keskittyminen herpaantuu - ilmeisesti huomaa keskittymättömyyteni. Laita Horttokaalojen kappaleita You tubesta ja ne toimii nyt paremmin. Eeva keinuttaa rytmin nukanaa itseään, kun istuu sylissäni 


Eeva onkin pian väsynyt ja menee äitinsä kanssa päiväunille. 

Suurlähetystön viisumipuolelta tulee viesti. Pitäisi olla yhteydessä  tällaisiin viranomaisiin maastapostumisasiassa.  Soitamme sinne ja kerromme oleskeluluvan myöntämisestä Suomeen ja että lähetystöon tekemässä Laissez-Passer matkustus asiakirjaa Suomeen matkustamista varten, kun Failla ei ole mahdollisuutta passiin. Virastossa eivät tiedä asiasta yhtään mitään. Tuumaavat, että eihän yleensä ole ongelmaan maastapoistumisessa.
 



viesti lähetystöstä




Olisi kyllä hyvä saada kaikki niin selväksi, että ei sitten lentokentällä maastalähtötarkastuksessa tulisi mitään. Mistä löytää viranomainen, joka asian ymmärtää. 

Eevan kummisedän kanssa keskustellaan asiasta. Tällähän alkaa olla kiire. Hän aikoo olla yhteydessä tuttavaansa, joka tuntee viranomaisia. Toivottavasti saadaan jonkinlainen dokumentti niin, ei tarvitse jännittää lähtöaamuna 

Nyt on aika välimuistin tyhjennykselle.  Kirkkoherra ystäväni Oulusta soittaa juuri ennen kuin alan meditoida ja onnittelee oleskelulupa päätöksestä. 




Iltachant ja meditaatio


Pizza-ilta


Meditaatio meni nopeasti, mutta oli aika levoton. Lopussa mieli pääsi vasta tyhjäksi vilisevistä ajatuksista kokonaan. Kuin aaltoilevasti olisi laskeutunut rauhallisuuteen. 

En ole syönyt mitään tänään. Pitäisikö viedä perhe vaikka pizzalle - tavallinen ruoka ei maistu. Ilmeistä taudin jälkitilaa vielä. 


Eeva innostuu asiasta! Kun puhun lähtemisestä on heti mukana asiassa. Tulee syliin ja otamme auton avaimet! Käännetään auto ja muut tulevat perässä.



Eeva ohjaa sylissäni


Panen google mapsiin pitserian ja kun saavumme sinne toteamme, että mitään paikkaa ei ole! Tämä toistuu kahden seuraavankin pitseerian kohdalla ja alkaa olla pimeää


Etsimme pizzaa!!


Kolmas kerta toden sanoo! Bella pizzeria oli olemassa! Eeva nukahtanut, auto parkkiin ja kannamme Eevan sisälle pienessä sateessa. Ravintola lähes tyhjä. Low-season ja sadepäivä. Sijaitsee hieman syrjässä. 





Pizza menu






Tilaamme Bikunille tyyppillisersti Hawaji pitsan vaikka hän jättää aina ananankset syömättä. Minä puolestani ne syön. Fai ja minä jaetaan kaksi pitsaa - toinen niistä merenelävistä ja toinen naudan jauheliha paprika etc pitsa. 


Eeva nukahti matkalla





Bikunin Hawaji



kaikki kolme pitsaa.






Tilaamme vielä kupillisen chiliä ja valkosipulia, johon tuovat myöhemmin vielä erillisestä pyynnöstä oliiviöljyä. Minulle pitsa ilman valkosipulia ja chiliä on kuin antaisi nälkiintyneelle koiralle kumiluun. 





chiliä ja valkosipulia




Heineken jääkylmänä




Tilaan oluen vaikka varmaan vesi voisi olla parempi. Mutta ei maultaan. Heineken jääkylmänä maistuu. 


Eeva herää ja on nälkäinen. Syö pitsaa ja tilaamme kokoilta kupin katkarapuja keitettynä. Eeva syö hyvällä ruokahalulla. 


Eeva ja pitsaa



Eeva katkaravun kimpussa




Eevan katkarapukuppi







Pitsa oli tälle päivälle sopiva. Tämä vetämätön olo on meillä kaikilla. Vaikea keskittyä. Kuin sota olisi juuri päättynyt, vaikka miinanraivaukset ovat kesken. 

Ajamme asunnolle, sataa edelleen. Ensi tiistaina varmaan lähdemme ajamaan Bangkokiin ja pitäisi varata kolmeksi yöksi hotelli kentän läheltä. On paljon, paljon asioita mitkä pitää hoitaa. Soitan matkalta henkiselle pikkuveljelleni Jaille, joka lupaa tulla Bangkokiin ja ottaa sitten auton, joka pitäisi myydä pois. En ole asiaa hoitanut ja ehkä hyvä, että se meillä vielä on. 

Väsynyt olo ja kello 21:30. Aika iltasuihkujen ja pian nukkumaan. Tiukka viikko edessä. Kun vaan kaikki nyt menisi loppuun saakka hyvin, Että olisimme viikon päästä perjantaina koneessa.

Nyt hyvää Yötä täältä. Kaikille Kiitokset onnitteluista ja mukana olossa. Matka jatkuu. Nyt alkaa varsinainen valmistautuminen, sitten matkustaminen, kotiutuminen. Jatkan Blogia mahdollisuuksien mukaan joka päivä. 










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!