Sunnuntai 7. päivä. Herääminen iltapäivällä, poliittista pohdiskelua ja illallinen Hua Hinin ja Cha-Amin rajalla rannalla


Iltapäiväherääminen ja takautumia viime viikkoiseen HS artikkeliin


 Levoton yö. Minua kutisi ja heräilin. Sitä mukaa heräili Faikin. Kävin kuuden jälkeen juomassa vettä ja muutaman mandariinin. Pääsin takaisin uneen.

Heräsin uudelleen 13:30! Päätä särkee. Bikun onneksi leikkii Eevan kanssa niin, että Eevalla on hauskaa. Kiljahtelee onnen merkkinä. Fai menee ottamaan päikkåreitä, minä Moccanalle ja berocalle. 

Viime yönä tajusin HS:ssä olleen selityksen perheemme tilanteen hoitamattomuuteen. 

Migrin prosessijohtajan Olli Koskipirtin mukaan Maahanmuuttovirastolla on poliittista painetta edistää työperäistä maahanmuuttoa sekä ulkomaalisten opiskelijoiden maahanmuuttoa. Heidän asioitaan on priorisoita sanotaan HS:ssä Koskipirtin haastattelusta.



HS 3.7.2024


Eli Poliittisen ohjauksen vuoksi Ulkomaalaisten työperäinen maahanmuutto  sekä ulkomalaisten opiskelijoiden maahanmuutto menee Suomalaisen työperäisen maahanmuuton edelle. 

Minulle vihjattiin jo toukokuussa migrin toiminnasta tietoa saavan henkilön toimesta, että perheemme asia on viivästynyt poliittisen ohjauksen vuoksi. Eli Suomen hallituksen ohjeistuksen vuoksi. Sehän selittää, että nämä ministerit, jotka tietävät perheemme tilanteesta eivät ole halukkaita puuttumaan asiaan. Ovat itse tilanteen takana. 

Seuraaviin vaaleihin on aikaa. Olen keskustellut viime viikkojen aikana useiden tuttavien kanssa, jotka miettivät mm .Kokoomuksen Persuuntumista. Sain jopa kommentin lääkäreiden suljetulla palstalla, että tuskin pääsette Suomeen niin kauan kuin nyky-hallitus istuu. 

Kyllä tämä kaikki mietityttää itseäkin tulevissa vaaleissa. Olen myös alkanut kriittisemmin seurata Suomen sisäpolitiikkaa. 

Kaikenkaikkiaan minussa on herännyt pohdinta ideologiasta, oikeudenmukaisuudesta ja hyvinvoinnista Suomessa - ja myös muualla maailmassa. 



Valmistautuminen iltaan ja illallinen rannalla


Aamumeditaatio jäi. Kello jo kohta kolme. Menen pihasuihkuun ja tänään taitaa joutua tyytymään vain yhteen välimuistin tyhjennykseen. Viiden aikoihin on jo lähtö Hua Hiniin illalliselle Täti-Sun kanssa. Oli soittanut, että tyttärensä ei pääse mukaan, mutta tyttären poika lähtee mukaan. On noin seitsemän vuotias.

Tuo Täti-Su:n yli neljäkymmentä vuotta taäyttänyt tytär taas muutti mieltänsä. Lähteekin. On muuttanut mieltään kolmen päivän aikana ainakin neljästi. Ja eilen olivat soittaneet, kun olin tenniksessä, että voitasko vaihtaa päivää lauantaiksi - onneksi olin jo tenniksessä, niin Fai oli tuumannut, että myöhäistä jo.

Nyt lähdetään. Täti-Sun tykönä sitten selviää, ketä lähtee 🤣

Pian olemme siellä ja selviää, että Täti-Sun lisäksi lähtee myös tytär ja myös 7-vuotias poika, joka ei olekkaan tyttären poika, vaan pojan poika, jota tytär huoltaa, kun omat vanhemmat kiireisiä. 

Pääsemme matkaan ja Eeva nautti Hallikaisen musiikista.




Eeva keskittynyt musiikin kuuntelemiseen autossa


Tulemme rantaan ravintolaan, joka on itseasiassa Hua Hinin ja Cha-Amin rannalla. Hyvä merinäköala, hintataso korkea. 





Täti-Su tutkii ruokalistaa


Fai tutkii ruokalistaa ja Täti-Sun tytär sitoo Bikunin hiuksia



rantanäkymä pöydästämme



Makrillin tyyppistä kalaa mango-lime kastikkeella



Ananaskuoressa tehty paistettu riisi merenelävillä



lisäksi näkyy merihaventa friteerattuna



ei ku syömään



Eevan kanssa nautitaan mereltä tulevasta tuulenpuuskasta



meillä omat keskustelut suomeksi



pöydässä



pöydässä ennen kuin ateriat saapuivat





aurinko alkaa laskea - ei mereen vaan vuorten taakse



Bikun ja laskeneen auringon heijastus pilviselle merelle



Ruoka oli maukasta - lasku tavallista korkeampi. Noin 50e koko seurueelta. Erityisesti jäi mieleen Ananas-kuoressa tehty paistettu riisi merenelävistä. Siinä oli hieman Intialaista sävyä - kuin Biryanin makumaailmaa. 

Mahat täynnä ajelemme takaisin Cha-Amiin. Viemme Täti-Sun ja tyttären Condoteliaa, missä mekin asuimme ennen ja jatkamme asunnollemme. Kaikki väsyneitä. Ei tarvetta jäätelölle tai muulle. 

Pian suihkuun ja nukkumaan - kello on 20.40 - toivottavasti nyt saisi yhtenäistä unta. 








 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!