Suurlhetystö, Laissez-Passer ja Immigrationissa vierailu

Illan pizza


Illalla tilasimme vielä huoneeseen pizzan! Maha täynnä helpompi nukahtaa näin jännityksen keskellä!



Iltapizzaa


Aamu

Yö hieman katkonainen Failla ja minulla. Ehkä ilta-pizza ei ollutkaan viisas ajatus.

Herään klo 8 puhelimen soittoääneen! Eeva alkaa heräillä myös. Fai on jo kylpyhuoneessa.


Eeva heräämässä


Bikunilla hieman vaikeuksia nousta ylös, mutta nousee lopulta,
 Pesee kasvonsa ja liittyy Eevan ja minun seuraan katsomaan teletappeja. Berocca on jo poreillut ja Moccana kupissa.


Teletapit


Teletappi-yleisö



Suurlähetystön käynti

Taksi on tilattu yhdeksäksi. Tulee hieman myöhässä, mutta pääsemme liikkeelle.

 
Lähtö taksilla




Takapenkki





Eeva Suomen Suurlähetystössä


Kovien ruuhkien jälkeen taksi saapuu lähetystöön lähellä puolta yhtätoista. Nopeat kahvit ala-aulassa ja tarkastuksen jälkeen hissillä lähetystöön ilmottautumaan. Odotusaulassa Eeva tutkii paikkoja.

Löytyi kirja

Se kiinnostaa





Kasvitiede myös

Pöydän alustan tarkastus


Meidät kutsutaan huoneeseen 3, jossa luovutetaan oleskelulupakortit. Laissez-passer aletaan tehdä ja on iltapäivällä valmis. Virkailija kertoo kysyessäni, että Thaimaan viranomaiset pättää siitä onko maasta poistumisessa ongelmaa. 

Hankala tilanne varmistaa, kun paikallisessa immigrationissa eivät tunne tätä matkustusasiakirjaa.

Menemme lounaalle odottelun ajaksi. Minulla ei ole oikein nälkä, kun epävarmuus kaivaa. Syön hieman munkakasta; muilla ruoka maistaa. Eevalle etenkin katkaravut.




Klo 13 takaisin lähetystöön. Pian meidät kutsutaan huoneeseen kaksi. Fai saa Laissez-passerin saatekirjeen kanssa sekä oleskelulupakortin, kuten Bikunkin. Eevan passi saatiin jo aamupäivän puolella. Viisumipuolen virkailija ei anna yhtään tukevaa sanaa, lennolle pääsystä. Korosti sitä, että lähetystö ei puutu paikallisten virkailijoiden toimintaa. Vielä, kun kysyin häneltä Oulun jatkolennolle pääsemisestä ilman passia tai Suomessa hyväksyttävää henkilökorttia, hän sanoo lakonisesti, että jos pääsemme Helsinkiin, niin siitä eteenpäin ei ole ongelmia.




Eeva haluaa opetella kävelemään Suomessa
Lähetystöhän on Suomeen kuuluvaa aluetta.



Levottomuus iskee jälleen. Laitan kuvat asiapapereista kummisetä Pekan tuttavallle, joka on yrittänyt asiaa selvittää. Hänen yhteyshenkilönsä Pattayan immigrationissa ei tiennyt Laissez-Passerista mitää. Saatekirjeessä kuitenkin selvästi sanotaan, että Thaimaan viranomaisille on toimitettu mallit asiakirjasta.

Paluumatka ja Immigrationissa käytni


Kävelemme ulos rakennuksesta ja sopivasti vapaa taksi on kohdalla. Pyytää 500 bathia kyydistä hotelille. En jaksa tingata - menkööt. Mies osottautuu mukavaksi kuskiksi. Hyvät jutut säestää matkaamme. 

Eevalla on kakkahätä ja se kyllä tuoksuu ilmassa. Kuski ehdottaa pysähtymistä huoltoasemalle vaipan vaihtamiseksi, kun Eeva alkaa itkeä täydessä vaipassaan. Fai käy vaihtamassa nopeasti quick-stopin aikana vaipan wc:ssä. 


Matka jatkuu ja Eeva ensin ääntelee tyytyväisenä äitinsä sylissä takapenkillä ja pian nukahtaa rinnalle. 



matka jatkuu





Eeva nukahtamassa.




Tulemme hotellille ja Eeva jatkaa uniaan sängyssä. Minä lähden etsimään lähellä sijaitsevaa immigrationia. Pääasiallinen tarkoitus on käydä hoitamassa minun oma ns 90 vuorokauden ilmottautuminen, joka on unohtunut. Otan varalta mukaan Fain paperit. Jos kysyisi samalla niistä, että ei joudu sitten perjantai aamuna kiireessä selvittelemään asiaa. 

Hotellin työntekijä näkee, että olen lähdössä kävelemään ja kysyy, että minne matka. Kerron. Hän ottaa auton avaimet ja lähtee käyttämään. 

Ajamme immigration division 2 pihalle ja hän tulee mukaan kysymään asiaa. Sieltä iloinen nuori mies sanoo, että tätä 90-päivän viivästymistä ei voi hoitaa kuin lentokentällä olevassa immigrationissa. Antaa aplikaation, jolla voi varata ajan niin ei tarvitse odotella. Kysyn samalla Fain Laissez-Passerista. Hän tietää heti mistä on kysymys. Sanoo, että ei tarvitse olla huolissaan - kaikki virkailijat lentokentällä tietävät sen. 

Kerron, että olemme kyselleet sieltä ja täältä immigrationista ja kukaan ei ole tiennyt mitään siitä. Lakitoimistot ovat myös olleet täysin ymmällään. Mies naurahtaa, että no eihän ne tiedä kaikki, mutta lentokentällä on pakko kaikkien tietää. Kysyn, että tarvitseeko jonkun lisä dokumentin. Hän tuumaa, että ei mitään tarvitse. Menkää vain kentälle kun lähdön aika on. 

Tulen huoneeseen ja kerron uutisen. Failla vatsassa hieman huono olo. Liekö stressiä ja toisaalta voihan olla, että kun olemme usein iltaisin juoneet hieman olutta, voi vatsa olla siitäkin ärtynyt. Fai jää lepäämään. 

Menen ulos ja soittelen muutaman puhelun. Aleksille, Pekan pojalle, joka opiskelee Bangkokissa, laitan myös viestin, että olemme jo hotellilla. Aleksi alkaa lähteä Bangkokista tulemaan. 


Eeva, Fai sekä Bikun saapuvat ulos myös - istun jo ravintolapöydässä. Päätämme odottaa Aleksia ja sitten ruokailla yhdessä. Käyn kohta vaihtamassa uimahousut ja pitää virkistäytyä altaassa. Vien samalla läppärin huoneeseen ja kirjoittaminen jatkuu sitten huomenna. 

Tänään uintia, ruokailua ja varmaan ne muutamat oluetkin. Huomenna vuorossa oma 90-päivän ilmottautuminen immigrationissa ja ystäväni Jai tulee hotellille pohjoisesta myös. Sitten torstai ja viimein koittaa perjantai aamuyö - ja jospa pääsisimme matkaan. 

Kiitos kaikille!!










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!