Tokkurainen perjantai; migrin pohdiskelua



Eilinen ilta

Illalla sain veljeltäni Suomesta viestin. Hän asuu Chiang  Maissa, mutta on vaimonsa kanssa käymässä lomalla Suomessa. Viestissä oli, että Emil Ruusuvuori pelaa vahvasti kreikkalaista Tsitsipasia vastaan Wimbledonissa. Yritän päästä katsomaan matsia Australialaisen netti-sovellutuksen kautta VPN-llä. Siellä näytetään muita matseja, mutta pätkiä myös Ruusuvuoren matsista. En malta mennä nukkumaan, kun Ruusuvuori vie kaksi ensimmäistä erää - molemmat tie-braken kautta.  Kolmnne erän Tsispipas voittaa syötön murrolla ja pitämällä oman syöttönsä. Neljännessä erässä Ruusuvuori vie kuitenkin voiton ja voittaa ottelun 3-1! Loistava suoritus suomalaiselle. Tsitsipas on  sijoitettuna sijalla 11. ja Ruusuvuori siellä hieman alle 100.


Ruusuvuori päihittää Tsitsipasin




Omasta syystä pääsin nukkumaan vasta klo 02.  Muu perhe on jo nukkunut pitkään.


Varhainen lauantai aamu

 Herään klo 06, kun Eeva heräilee. Nukahtaa kuitenkin varsin hyvin uudelleen rinnalle. Menen työhuoneeseen. Berocca ilman moccanaa ja välimuistin tyhjennys eli meditaatio. 




välimuistin tyhjennys

 




Syön kana-nakki sandwichin ja menen takaisin sänkyyn ja nukahdan heti. 



Iltapäivä herääminen

Herään vasta iltapäivällä kahden jälkeen. Tokkurainen olo. Moccanan tarve suuri. Eevalla taas isän tarve. Otan Eevan syliin ja menemme tekemään kahvia keittiöön.  Yritän katsoa  Eevan kanssa teletappeja, mutta nyt Eeva on itkuinen, ei maistu teletapit kuin hetken. Kitaraa soitamme, ei sekään kauan kanna. Eeva on itkuinen. Viime päivinä ollut itkuisempi ja ei oma itsensä. Heräilee nukkuessaan. Luulen, että johtuu Fain ja minun väsymyksestä tilanteeseen ja ahdistuksestamme. 



Eeva itkuisena



Onneksi Eeva kuitenkin nukahtaa hetkeksi äitinsä rinnalle. Toivottavasti jaksaa sen jälkeen paremmin. Fai on tehnyt minulle jonkinlaisen riisi-annoksen. Se odottaa keittiön pöydällä. Ei ole nälkä, pikemminkin kuvottava olo. Peitän annoksen kannella myöhempää ajankohtaa varten. 


Migri-asiaa

Sain taas eilen naurettavan viestin migristä. Ennen Juhannusta laitoin viestin sinne, johon nyt vastattiin kysymällä diarinumeroa etc. Niin kuin eivät tietäisi. Nyt vastaaja on taas uusi henkilö - palvelun asiantuntija. Missä on migrin palvelut - en ole vielä nähnyt. 


sähköposti eilen migristä


Sain myös eilen sähköpostin lakinaiseltamme - ja laskun, jonka maksoin heti. 

Juristimme oli pyyntöni mukaan selvitellyt tätä muukalaispassi mahdollisuutta. Vuosi sitten, kun olin toisen juristin kautta yhteydessä Thaimaan viranomaisiin, he sanoivat, että puolisolleni ei voida muukalais-passia myöntää. Sitä ei myönnetä tällä ns 10-vuoden henkilötodistuksella maassa oleville. Heillä on vain lupa asua tietyssä provinssissa ja tehdä töitäkin. Ei poistua maasta. 

Nyt Migri kehotti hankkimaan todistuksen siitä, että muukalaispassia ei voida myöntää. Pyysin heiltä virallisen sähköpostin, jossa lukisi, että Fai tarvitsee matkustusasiakirjan Thaimaalta päästäkseen asumaan Suomeen. Siihen ei ole vastattu. Eikä siis pyyntöä ole. 

Kerroin kuitenkin juristillemme, että migri on käskenyt pyytämään muukalaispassia, ja jos sellaista ei saa kirjallinen todistus siitä, että sitä ei voi saada. Laitoin hänelle kopioituna migrin emailin ja siitä kääntäjällä englannin kielisen version. Pyysin esittämään sen kuin virallisena pyyntönä. Tiedän, että Thaimaan viranomaiset eivät reagoi, jos he eivät saa virallista pyyntöä kuten toisen maan esittämä pyyntä. 

Nyt viranomaiset  antoivat vastauksen siitä miten tulee edetä.




sähköposti juristiltamme eilen




Juristimme on siis ottanut selville miten edetä. Puolisoni tulee siis mennä jälleen kerran Mae Taengin  paikallisvirastoon. Virastoon, jossa aiemmin on sanottu, että eivät voi asiassa millään auttaa.

Heiltä pitää pyytää todistus jossa luvataan lähteä maasta. Fain tulee pyytää heitä lähettämään tämä todistus Thaimaan sisäasiain ministeriöön. Tämän jälkeen sisäasiain ministeriö aloittaa tarvittavat kyselyt syistä lähteä maasta.  Tämän jälkeen jos sisäasiain ministeriö hyväksyy puolisoni anomuksen lähteä maasta, heidän tulee lähettää heidän hyväksymisasiakirjan taas Mae Taengin paikallisvirastoon.

Sitten taas  Mae Taengin paikallisviraston tulee informoida Faita siitä, milloin asiakirjat ovat valmiina heillä. Tällöin  Fain tulee noutaa asiakirjat ja viedä ne Ulkoministeriöön.  ja anoa sieltä passia. Ilmeisesti muukalais-passia. Ja sitten selviää onko se mahdollista. 

Eli pitkä prosessi taas edessä. Miksi migristä tuli informaatio tästä asiasta vasta laillisen käsittelyajan ylittämisen jälkeen. Kerroimme alunperin jo syyskuussa migriin, että Failla ei ole passia ja Myanmarin passia hän ei voi hakea, kuin menemällä Myanmariin hakemaan se. Ja migrissä kerrottiin tiedettävän tämän tilanteen, että on vaarallista mennä Myanmariin. Myös tieto näiden kansojen ihmisoikeuksista Thaimaan puolella tuntui olevan tiedossa. 

Viimeistään maaliskuussa, kun käsittely alkoi, olisi migrin tullut lähettää pyyntö muukalais-passin hakemisesta. Nytkään sitä virallista pyyntöä ei tullut, jonka olisin voinut esittää juristilla. Jouduin siis hieman vääristelemään totuutta, kun esitin sähköpostin siinä valossa, että se on virallinen pyyntö Suomen viranomaisilta. 

Sitä Myanmarin passia siis Fai ei voi saada hakemalla sitä Myanmarin Thaimaass olevasta  suurlähetystöstä. Vanhassa passissa ei ollut enää viisumia sen jälkeen kun hänelle annettiin tämä "maattoman henkilötodistus". Eikä vanhaa passia ole enää. Se on hävitetty tämän uuden henkilökortin myöntämisen yhteydessä. Ja minä olen lähestynyt Myanmarin suurlähetystöä sähköpostein yli vuoden. Niihin ei ole vastattu. Puolisoni on yrittänyt soittaa sinne - ei vastata, Useat Tai-Yait, jotka ovat paenneet sotaa ovat jonottamassa päiväkausia suurlähetystöön. On kuvia internetissä siitä kuinka he istuvat ahtaalla, kun jonottajia on niin paljon. 



Myanmarin suurlähetystö 

Myanmarin suurlähetystö






Maahanmuutto virasto, migri, on välinpitämätön, ammattitaidoton. Nyt pyrkivät kääntämään omat virheensä meidän niskaan. 



Eeva herää päikkäreiltä, sataa ja tenniskin peruntuu - aika ajelulle kauppaan

Eeva herää lyhyiltä päikkäreiltä. Ei yhtä itkuinen, mutta selvästi levoton. Ehdotan, että lähdetään autoajelulla kaupaan tietäen, että Eeva tykkää autoajelusta. Tennikseenkään ei voi lähteä, kun sataa. Tarvitaan pientä täydennystä jääkaappiinkin. 
Ajelu Tescoon ja Eeva on tyytyväinen. 


Eeva pääsi kauppaan


Päätäni särkee ja huippaava olo. Fai ostaa minulle espresson, joka auttaa hieman. 



Fai ostaa espresson minulle 




Teemme ostokset. Sekä Failla että minulla on vaikeuksia keskittyä siihen mitä tarvitsemme. Saamme kerättyä kuitenkin mielestämme tarpeellisen.

Kasvisosastolla länsimainen mies lähestyy minua puhuen ruotsia. Vastailen yllättäen varsin hyvin Ruotsiksi ja hän kysyy olenko Norjasta. Kerroin, että ei kun Suomesta. Hän jatkaa ruotsiksi, jota aiemmin puhuin varsin hyvin Suomessa ollessani. Täällä ollessa niin ruotsi, norja, saksa etc on ollut vaikeaa, koska sanat tulevat thaiksi. 

Nyt ihmeenkaupalla pysyin 90% ruotsi-norja akselilla. Asiansa oli kysyä mitä ovat käsessään olevassa pussissa olevat pilkotut vaaleat kasvikset/hedelmät. Hän epäilee niitä vaaleaksi pitkäksi juurekseksi. En tiedä, mutta kysyn puolisoltani. Fai kertoo olevan vaalea pitkä juures - minulle ei selviä mikä se on, mutta kerron informaation tälle miehelle. Hän on tyytyväinen - on kuulema sitä mitä on etsinytkin. Keskustelussa selviää, että hän onkin norjalainen kotoisin Nordvikistä joka on lomalla perheensä kanssa Cha-Amissa. 

Kerron hieman tilanteestamme ja kun hänelle selviää, että olen korvatautien erikoislääkäri, alkaa houkutella muuttamaan Norjaan, jos Suomi kohtelee näin omia kansalaisiaan. Kertoo olevan kova pula heidänkin alueella lääkäreistä ja kuulema erityisesti korvalääkäreistä. Olisihan se näpäytys mennä töihin Norjaan migrille ja Suomelle siitä, että ulkomaalaisten työperäisten maahanmuutto menee Suomalaisen työperäisen maahanmuuton edelle? 

Bikiun haluaa KFC:stä annoksen ja menee jonottamaan äitinsä kanssa. Me menemme leikkipaikalle Eevan kanssa katselemaan. Pian Fai ja Bikun saapuvat ja viemme tavarat autoon. 


Päivän ostokset - n 40 euroa


Kotiin ja aikaisin nukkumaan

Ajamme asunnolle, nopea peräkontin tyhjennys. Päätä särkee. Huomaan, että en ole aamu seitsemän jälkeen syönyt mitään. Veden juontikin jäänyt vähälle. 

Kävelen keittiöön ja Eeva tulee jalkoihini haluten syliin. Kun alan ottamaan syliin, hän kolauttaakin päänsä lattiaan. Itkee luonnollisesti ja yritän lohduttaa sylissä. Fai tulee ottamaan Eevan. Alkaa todella masentamaan tämä elämä. 

Menen työhuoneeseen, ajatus vaeltelee ties missä. On aika tyhjentää välimuisti otan pitkän chanttauksen ja meditoinkin lähes tunnin. Varsin syvä ja rauhallinen meditaatio alun vilinän jälkeen. Kuin ei haluaisi tulla takaisin tähän päivään. 

Kello on jo puoli yhdeksän illalla, eikä vieläkään nälkä. Iltapäivän ruoka-annos odottaa keittiössä. Miksi syödä, kun ei ole nälkä. Onhan tuota vararavintoa kertynyt jo tarpeeksi. Meditaation aikan päänsärkykin häipyi. 

Taitaa olla iltasuihkun aika ja aikainen nukkumaan meno, jos nukkumatti suostuu tulemaan etuajassa. Huomenna uusi päivä - Täti-Sun kanssa on alustavasti sovittu, että mennään sunnuntai illalliselle Hua Hinin kalaravintolaan, josta kuulema hieno merinäkymä. Lähtö sovittu klo 16, joten tennis jää huomiselta. 

Minua neuvottiin laittamaan blogini Blogit.fi sivuille, mutta ei ollut onnnistunut koska puuttuivat otsikot. En ole tällaista osannut ajatella ja nyt olen päivittänyt joka päivälle otsikot, jotka olleet vain alaotsikkoina. Jospa se nyt olisi oikein. Neuvokaa, jos on muutakin "kämmäystä". Tämä on täysin uutta minulle kaikki.




viesti blogit.fi:stä



Mukavaa lauantai iltaa kaikille











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!