Uusi Ahdistus - Mahdolliset ongelman maastalähdössä

Aamu

Herään klo 10:30 ja olen nukunut hyvin! Todella uusi kokemus. Pariin kuukauteen en ole nukkunut näin hyvin. Paikkoja ei särje, iho ei kutise. 

Katson ulos - sade päivä. Muut nukkuvat sikeästi. Menen varovasti keittiöön muita herättämättä ja panen vedenkeittimen päälle. Moccana-murukahvi kuppiin ja pian jo vesi kiehuukin. Veden kaato kuppiin, sekoitus ja jääkaapista maito päälle. 

Työhuoneeseen, missä lisään equal makeutusainaan, Berocca kivennäisveteen.  




Moccana ja Berocca



Ihmettelen hyvilläni loistavaa untani ja synkronoin Polar pacer kelloni puhelimen kanssa ja kyllä polar on samaa mieltä. Hyvät ovat unet olleet. 





Polar viime yö







Saan sähköpostia suurlähetystöstä. Oleskelulupakortit ovat tulleet lähetystöön ja ehdottavat aikaa Laissez- Passerille 30.7 klo 11. Sehän sopii. Ainoa huoli on, että milloin asiakirja valmistuu. Pitäisi lentää jo varhain aamulla 2.8. Aikaa mahdollisiiin lisäselvityksiin maastalähdön suhteen ei jää. Huoli on valtava. Jos viranomaiset kentällä sanovat, että ei voikkaan lähteä maasta. 

Muut heräävät ja vaikka olen täysin hermorauniona, haen Eevan. Monta päivää on mennyt jo epänormaalissa tilanteessa Eevan kanssa ja on selkeästi itkuisempi. Lapset tarvitsevat rutiinia turvallisuuteen. 


Eeva jkatsoo teletappeja





Eeva katsoo teletappeja, mutta on selkeästi levottomampi kuin tavallisesti. Alkaa leikkimään tietokoneella toistamiseen ja teletapit pysähtyvät. 

Saamme jakson katsotuksi, vaikka samalla mietin kaikkea mitä pitää tehdä. Soitan vielä kitaraa jonkin verran, mutta tuntuu, että se ei maistu nyt meille kummallekkaan. 

Fai hakee lähiravintolasta ruokaa ja kysyy, että haluanko jotain. Nälkä ei ole, mutta jotain pitäisi syödä. Pyydän Faita tekemään minulle munakkaan sitten, kun muut ovat syöneet. 





Munakas


Munakas tulee työhuoneeseen. Pakko yrittää syödä, vaikka olo on oksettavan hermostunut. Välimuistin tyhjennystä tarvitsisi, mutta en voi sulkea puhelinta, jos tulee tärkeä soitto. Laitoin lähetystöön soittopyynnön sähköpostilla, kun kerroin, että ti klo 11 sopii meille. Toivoisin lähetystön kykenevän selvittämään mahdollista ongelmaa maastapoistumisen yhteydessä. Minä en siihen kykene. Pekalle jo soitin ja hän yrittää sitä tuttavansa kautta selvittää. Siis tuttava, joka on Thaimaalainen. 

Ulkona sade kiihtyy voimakkaaksi trooppiseksi sateeksi, ropina muuttuu kovaksi kohinaksi. Mieli on jäsentymätön. 

Pitäisi varata hotellihuonekkin meille Bangkokin kentältä 29.7- 2.8, mutta sehän on vain tekninen asia. Jai on luvannut tulla Bangkokiin hakemaan auton ja hoitanee sen fiksauksen ja myynnin. On se vaan järkyttävää kuinka sekin asia on jäänyt hoitamatta. Muuttotavaroidenkin lähettäminen on jäänyt. Ovat Fain pikkuveljen luona. Mitenhän sen saa järjestettyä?

Klo 13.01 soitan lähetystöön. Pääsen läpi ja henkilö, joka vastaa ei tiedä meidän tilanteestamme ja aikoo keskustella niin viisumipuolen kuin konsulipuolenkin kanssa, ja sieltä otetaan yhteyttä. 

Viime yönä sain ystävällisen viestin Tarjalta Suomesta. Hän mietti, jos voisi kerätä meille sellaista minkä uusi elämämme vaatii. Lapsille vaatteita, joitakin ruoanlaittovälineitä alkuun. Asuntohan on täysin tyhjä. Soitin asiasta kiitollisena. Nyt kaikki apu on kyllä tarpeen. 

Pekka on luvannut maalata asunnolla. Perjantaina, jos pääsemme illalla Ouluun yövymme aluksi Artsin perheen luona ja hän tuumasi, että nopesti käymme ostamassa lauantaina isomman parisängyn Faille ja minulle ja Jarin luota saankin entisen 120cm sängyn joka sopii Bikunille. Kyllä kaikki sitten järjestyy näköjään, kun vaan pääsemme koneeseen. Siivous maalauksen jälkeen on auki? Olisihan viisasta, että siivous olisi tehty ennenkuin kannamme tavaroita sisään.


Eeva menee jo päikkäreille ja Bikun peiton alle puhelimen kanssa. Onhan tämä elämämme tällä hetkellä depressiivistä. 






Eeva päikkäreille, Bikun peitonalla puhelimen kanssa



Fai tulee puhumaan muuttotavaroiden lähettämisestä Chiang Maista. Nyt alkaa mennä yli - en pysty keskittymään. Liian monta ajatusta päässä. 

Eeva herää hyväntuulisena. Unet olivat kyllä lyhyet. Bikun tuo hänet työhuoneeseen. 






Eeva ja Bikun



Odotan puhelua lähetystöstä. Pitäisi käydä jo aamusuihkulla kellon ollessa 14:30. Meditaatio jää kyllä pelkästään illalle. Suihkun jälkeen Fain passikuvat täytyy käydä ottamassa. Laissez-Passeriin pitää olla kaksi passikuvaa. 

Ajamme Eevan kanssa auton normaaliin tapaan ulos pihasta. Kolmen kilometrin päässä on kuvaus liike. Hieman Tescosta ohi ja oikealle. Parkkeeraamme kuvaamon pihaan ja yläkerrassa on varsinainen kuvauspaikka. Nopean ammattimaiset toimenpiteen ja kuvat on otettu. Annan kuvanoton ohjeet käännettynä thaiksi kuvaajalle.




ohje passikuvaan käännettynä





Alakertaaan odottamaan kuvan rajausta ja leikkaamista, mikä tapahtuukin nopeasti.




kuva otettu, muokataan




Kuvien odottelua

Maksamme kuvat 6 kpl 150 bath - noin 3,75 euroa. Kuvaaja neuvoo, että lähellä on postitoimisto ja pikana voi saada jo huomiseksi kuvat lähetystöön. 

Ajamme postin kautta ja lähetys 32 bathia pikana eli noin 80 eurosenttiä kuorinee. 

Kello on lähes kolme. Ei soittoa lähetystöstä ja pihaan tullessa tulee sähköpoosti. 

Viisumipuolelta ei ainakaan tunnu löytyvän apuja. Olemme olleet yhteydessä heidän aiemman kehotuksnsa vuoksi jo Thaimaan immigrationiin, mutta siellä eivät tunne koko Laissez-Passer asiakirjaa.





sähköoistu lähetystöstä




Vastaan heille välittömästi. Tuntuu oudolta, että lähetystö ei voi auttaa Suomen kansalaisen asiassa. Luulisi heillä olevan paremmat kanavat paikallisiin viranomaisiin. Toivottavasti konsuli voi asiassa auttaa, kunhan on paikalla. Vatsaa viiltää tämä uusi stressi. 





viestini lähetystöön



Soitan Pekalle raportoidakseni tilannetta ja puhelun aikan tulee viesti hänelle paikalliselta ystävältä, joka on luvannut yrittää auttaa asiassamme. Pekka sanoo, että ongelmia. Minun pitää soittaa tälle kaverille. 

Immigrationissa ovat luulleet tämän kaverin tietojen kautta, että tarvitsemme muukalaispassin tai vastaavan ja siitähän ei ole kyse. Meillä on Laissez-Passer passina ja tarvitsemme vain todistuksen, että Fai voi lähteä maasta. Keskustelemme tilanteesta ja tämä kaveri aikoo nyt yrittää soittaa, jos sellainen olisi mahdollista. 

Nyt on vaikea tilanne koska emme ole saaneet minkäänlaista esimerkkikuvaa edes tästä Laissez-passerista ja kukaan viranomainen ei tunne sitä. Olemme selvästi pulassa. Lennot on varattu. Jos emme pääsekkään lähtemään? Mitä teemme? Nyt alkaa happi loppumaan. 

Fai on onneksi lähtenyt kävelylle lasten kanssa. Sydän hakkaa, pää tuntuu hajoavan.  En voi meditoidakkaan, koska pitää odottaa puhelua - jos sellainen tulee - onko meillä toivoa. 

Pitäisi varanta hotelli Bangkokin kentän läheltä. 

Kaveri soittaa ja nyt ovat ymmärtäneet, että ei ole kysymys passista, että passin korvaava matkustusasiakirja saadaan lähetystöstä. He haluavat nähdä nämä dokumentit, jotta voivat ottaa kantaa. 

Pyysin keväällä jonkinlaista mallikappaletta laissez-passerista lähetystöstä, en ole saanut. Oleskelulupakortithan ovat jo lähetystössä. 

Eli vaikeudet jatkuvat. Mitä, jos menemme kentälle ja passintarkastuksessa meidät pysäytetään. 

Tapio soittaakin sopivasti kertoen, että Bangkokin kentällä on pysäytetty Suomeen tulevia marjanpoimijoita. 


Kello on jo 17.14. Enää ei Thaimaasta tule virallisia puheluita, joita pitäisi päivystää. On aika meditoinnin ja kait nyt on mentävä vain näillä papereilla, mitä meillä annetaan. Illalla varaan vielä hotellin Bangkokin ketälle ja sitten pitää alkaa pakkailemaan tavaroita. 


















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!