Valvottu Yö ja Väsynyt Päivä


Perheillallisen jälkeen muut menivät nukkumaan, minä jatkoin puhelimessa. Bikun toi minulle työhuoneeseen vielä avatun punaviinipullon. Aamulla se oli tyhjä? Ja olo sen mukainen. Heräilen siihen puolen päivän aikaan, että Eeva töniin minua ja kiipeää päälleni kun nukun kyljellään. Yritän pyytää armoa. Jos saisin vielä hetken nukahtaa, mutta ei. Eeva on tinkimätön. 

Menen Eevan kanssa keittiöön, missä Fai juo kahvia. Hän naurahtaa, että taitaa olla kohmelo, johon vastaan - ei taida, vaan on. Hän kertoo huvittuneena, että olin mennyt nukkumaan kuuden maissa aamulla, vaikka omasta mielestäni viideltä.  Vilkaisu Polar pacerin rekisteröintiin toteaa minun olleen väärässä olettamuksessani. 

Menen vielä makaamaan sänkyyn ja Fai tulee ilmoittamaan,  että asentaja tulee klo 14. Siis vielä oivallinen mahdollisuus nukahtaa. Mutta juuri kun olen nukahtamaisillani kuulen miehen äänen keittiöstä. Asentaja tulikin etuajassa eli klo 13. Talo remontoitu vasta täysin ja kaikki valot eivät toimi ja toivottavasti tarkastaa vesipumppuasiankin. Nythän olemme joutuneet aina availemaan ja sulkemaan veden tuloa.  Jos taloon tuleva vesiputki on auki koko ajan, vettä tulvii isosta säiliöstä pihalle, ja tietenkin  jos pitkään kiinni vesi loppuu. 


Teen aamu berocca-kivennäisveden iltapäivän puolella ja istahdan työhuoneeseen. Eeva alkaa huudella:"PAAAA" ja Fai tuo Eevan luokseni. Kohmeloinen olo haihtuu Eevan istuessa sylissäni ja alamme rutineihin. Teletapit Suomeksi.  Fai tuo minulle kahvikupin eli on myös Moccana hetki. 




Katsomme teletappeja







teletapit läppäriltä




Saan viestin Pekalta whatsuppiin Suomen uudesta kansalaisuuslaista. Vilkuilen sitä ja Eeva huomaa sen. Selkeästi vaatii, että minäkin katson teletappeja, eikä mitään ylimääräistä vilkuilua puhelimeen. 

Katsomme jakson ja tämän päivän laiskan olotilani vuoksi yritän laittaa toista jaksoa ehdolle. Eeva aluksi alkaa katsoa ja ottaa peukaloistani kiinni ja tapututtaa kämmeniäni yhteen. Pian Eeva oivaltaa, että ei! Ei ole enää teletappien aika vaan kitaran. Ja niinpä siinä laulamme yhdessä Sininen Uni kitaran säestyksellä. Eeva huutelee mukana kuin laulaisi myös.

Fai on tehnyt Eevalle ruokaa, nuudelia ja tuoretta tonnikalaa keitettynä. Eeva menee syömään olohuoneeseen äitinsä kanssa. Minä menen suihkuun.

Suihku virkistää, mutta ei ole ihmelääke tähän väsymykseen. Unen laatu on ollut surkea liian suuresta viiniannoksesta johtuen. Hieman harmittaa. Tämä päivä menee hukkaan. Fai ei moiti, enemmän naurahtaa minun eiliselle hölmöilylle. Hän ei yleensäkkään moralisoi, mutta varmaan ottaisi asian esille jos tällainen olisi toistuvaa. EI toistu. kait se oli jotain pakenemista hetkeksi tästä tilanteestamme. Hyvä ystäväni Chiang Main tennisryjmästä, Mike kaliforniasta,  kertoi oman käsityksensä alkoholin yliannostuksesta. Siinä pyritään hiljentämään aivot ajatuksista. Kyllä meditaatio on parempi tähän tarkoitukseen.

Aamumeditaatio jäi väliin, lähden yrittämään pieniä iltapäivä unia ja sen jälkeen varmaan on hyvä aika meditaatiolle. 

Piti nukahataa hetkeksi - nukuin 2h20 min. Kello on jo 18, kun herään. Eeva leikkii olohuoneen lattialla ja Bikunilla TV auki.  Tänään asentaja laittoi käynnillään TV:n toimintaan; kanvat kohdalleen. Bikun itseasiassa leikkii, mutta TV on auki. Fai meni makuuhuoneeseen viemään kuivaneitä pyykkejä. 





Eeva leikkii tyhjällä kivennäisvesipullolla





Bikun leikkii jotain -TV auki




Minä kipaisen pihasuihkuun herätäkseni kunnolla päikkäreiden päälle. Vaikka pihasuihkussa ei ole vedenlämmintintä vesi on todella lämmintä - ilmeisesti pitkä putki on päivän paahteessa lämmennyt. Muutaman minuuti kuluttua vesi muuttuu virkistävän viileäksi. Ei kylmäksi.





Pihasuihku sisältä





... ja ulkoa



suihkusta palatessa auringon lasku on alkamassa


Kun kävelen suihkun raikkaana takaisin auringon laskun ensimmäiset merkit ovat nähtävissä. Se tapahtuu itseasiasa hetkessä täällä. 

Kysyn ruokailusta ja Fai kertoo jo syöneensä riisiä chilikastikkeen kera. Sovimme, että nyt on sopiva aika meditaatiolle - välimuistia en ole tyhjentänyt eilisen jälkeen ja nyt siihen on todellinen tarve. 





iltameditaatio




Meditaationi aikana Fai, Bikun ja Eeva olivat käyneet pienen kävelylenkin. Minä tajusin, että en ole syönyt koko päivänä mitään. Ei erityinen nälkä vieläkään, mutta tiedän syömättömyyden kostautuvat aamuyöllä heräämisenä ja Tasmanina tuholaisen tapaisellä syömisellä. 

Eeva tulee ulko-oven luo, kun menen keittiöön. Selvästi haluaa "retkelle". Ehdotan pientä ilta-ajelua läheiselle illalla toimivalle ruoka torille. Ajomatka 600m, mutta perheenä emme voi mennä skootterilla turvallisesti, joten joudumme turvautumaan autoon. 

ruokatori




ruokatori toiseen suuntaan




Fai hakee ruokajuomaksi vettä


Katsememme kojuja. Vasemmalta lähtien ensin franchise nuudelikeitto-koju, sitten musliminaisen kana-koju, sitten itsenäinen nuudelikeitto-koju, jossa myydään aiemmin mainitsemaani Nam-Tok nuudelikeittoa; liemessä on veri mukana. Sitten oikealla on koju joka myy Pad-Thaita ja useita perusthai ruokia riisin kanssa syötäväksi. 

Fai tilaa nuudelikeiton ilman keittoa 🤣. ก๋วยเตื๋ยว lausutaan kvittiao ja länsimaiset puhuvat (noodle soup)nuudelikeitosta usein. Todellisuudessa  ก๋วยเตื๋ยวs- kvittiao  tarkoittaa riisinuudelia, mutta usein kun tilataan "kvittiao" se on riisinuudeli keittoa. Fai tilasi  ก๋วยเตื๋ยวแห็ง kvittiao häng. แห็ง eli häng tarkoittaa kuivaa. Tällöin se tarjoillaan ilman lientä. 



Riisinuudelikeitto ilman keittoa



Bikun kipaisi hakemassa viereisestä Seven-Elevenistä kinkku-juusto sandwichin.


Bikun ja sandwich




Fai sai jo annoksensa ja syö. Minä yritän viihdyttää Eevaa. Ja pian tulee minunkin annokseni eli Pad thai -tunnettu thaimaalainen riisinuudeliruoka. Tilasin sen katkaravuilla.



Minä, Eeva ja Fai 


Pad-Thai annos




Kaikille maistuu ja Fai hakee vielä Tofu-, liha ja kanavartaita muutaman, jotka syömme. Lopuksi Seven-Elevenistä kaikille jäätelöt ja on maha täynnä. Ajelemme asunnolle, Bikun ja Fai katsoo televisiota. Minulle tuli Ilpolta puhelu, kun olin syömässä ja alan soittamaan takaisin. Pullo kivennäisvettä kaveriksi ja työhuoneeseen.

Sen jälkeen suihkun kautta nukkumaan. Menihän tämä päivä jotenkin, edellisen yön hölmöilyistä huolimatta. 












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!