Aamutennis, Kuhafilettä lounaaksi ja töihin illaksi.



Aamu

Herään kello 6:30 Tepan soittoon, Ilmoittaa, että tenniskentät ovat kunnossa Nallisportissa ja toivottaa tervetulleeksi klo 09 lyömään. Keittelen mutterikeittimellä espressot ja kuumennan punaisen laktoosittoman maidon mikrossa. Aamu latte valmiina ja Berocca poreilee myös. Muu perhe nukkuu. 
Juon kahviani pitkän pöydän itäpäässä ja katson kaunista kattorivistöä, joka ikkunasta avautuu. Myös Oulun Tuomiokirkon risti näkyy auringon valaisemana yhden savupiipun päällä. Kaunis aamu.



aamuinen näkymä ikkunasta


Laten jälkeen on aika aamuresitoinnin ja välimuistin tyhjennyksen. Illallahan ne jäivät väliin, mutta hyvästä syystä. Oli hieno ilta perheen kanssa leikkipuistossa, kävelyllä ja syömässä. Näin kuinka jokainen nautti illasta. Kyllä tämä kotoutuminen on hyvässä vauhdissa jo vaikka olemme olleet Oulussa vasta puolitoista viikkoa. 

Ammuresonoinnin ja meditaation jälkeen tenniskassi valmiiksi, tenniskamppeet päälle ja fleecetakki sekä pitkät urheiluhousut päälle. Pyörällä kohti Nallisporttia. Runsaasti tietöitä pikisaaren kohdalla ja joudun kiertämään pikku pyöräteitä ja saavun tasan klo 9 Nallisporttiin. Aurinko alkaa jo lämmittää. Pientä treeniä Tepan kanssa ja luvun fleecestä sekä pitkistä housuista. 

Tepan kaveri Janne tulee lyömään kanssani ja kyllä täytyy todeta, että kunto on mennyt kehnoksi. Massakenttä tuottaa vielä vaikeuksia, kun viime vuodet olen pelannut kovalla kentällä Chiang Maissa.  Tie on vain ylöspäin. 

Tunti riittää ja lähden pyöräilemään kotia kohden. 



Nallisport



kenttä vihreää massaa



Kun saavun torille, kurvaan Kauppahalliin ja ostan pari kuhafilettä, vaikka on järkyttävän hintaista. Pitää Fain saada maistaa Oulunjärven kuhaakin. 


kauppahallin kalatiski


Tulen kotiin ja Fai sekä Eeva ovat juuri herännet. Bikun nukkuu vielä. Laita sieglit kiehumaan ja menen suihkuun. Kun tulen suihkusta Fai puhuu isoveljensä vaimon kanssa puhelimessa. Pyydän pilkkomaan basilikaa ja hän puhuu puhelimessa samalla kun pilkkoo basilikan ja imuroi. 

Minä alan paistaa kuhafileitä voin ja öljyn sekoituksessa, käännön jälkeen pippuroin ja kevyt suola. Basilika pinnalle.
Kuha pannulle ja perunat kiehuu takalevyllä



basilika pilkottuna



basilika löysi tiensä kalan päälle






Laitan vielä tuoretta chiliä pilkottuna päälle sekä purista limeä. Sieglit muutaman päivän vanhoja joten survon niistä basilikan ja voin kanssa perunasoseen. 


annos



Fai pitää Kuha-fileestä. Vertaa Tuoreeseen turskaan josta pitää. 

Kello lähestyy puoltapäivää. Pitää ehtiä vielä viedä Bikunin syntymätodistus digivirastoon ja käydä nostamassa käteistä Faille. Työt alkaa 14:30.

Eeva haluaa teletapit ja niinhän sitten tapahtuu!

Teletapit



Yleisö



Teletappien jälkeen Eeva haluaa lisää ja arvaan - Horttokaalot. Ja näin tapahtui!




Horttokaalot1



Eeva eläytyy


Onneksi Horttokaalojen jälkeen Eeva haluaa spontaanisti äidilleen, niin pääsen luontevasti viemään Bikunin syntymätodistusta ja nostamaan rahaa. 

Nopea pyöräily Digivirastoon ja ”Villen” odottelu. Kysyin, että voiko asiapapaperit jättää, mutta käytäntö on että alkuperäiset annetaan heti takaisin. Niistä otetaan vain kopiot. Asian käsittelijä on Ville; sain juuri kuulla🤔


Digiviraston aula




Ville osottauutuukin toiminnan mieheksi. Tarkistaa vielä, että kaikki paperit ovat asianmukaisesti hoidettu. Ja aikoo perhtyä avioliiton esteiden tutkimis prosessiin, jotta voisimme suunnitella vihkimisen niin, että avioliittomme olisi lainvoimainen.

Tarvitaan vielä Fain allekirjoitus avioliiton esteiden tutkintaan ja pyöräilen nopeasti otto-maatin kautta, jotta Faille on käteistä. Pankkitiliä ei voi avata ennenkuin on henkilöllisyystodistus. Sitä taas ei kannata hakea ennen vihkimistä, kun nimi muuttuu.

Sieltä kotiin, rahaa Faille ja avioliiton esteiden  tutkimushakwmukseen allekirjoitus. Pikaisesti digiviraston kautta töihin.

Työt jatkuvat ilta yhdeksään. Sitten nopea suihku ja iltapala. Nukkumatti varmaan jo odottaa.

Kiitos taas kaikille! Huomenna jatketaan



 

Kommentit

  1. Voi että kun Eeva on söpö. Aina pitää päästä kattomaan päivän ”teletappikuva” eli Eevan ylisöpö tuima ilme. T. Vantaalainen 30v naikkonen, joka sattumoisin eksyi teidän blogiin ja jäi koukkuun.:)

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä edellisen kommentoojan kanssa: Eeva on syötävän suloinen teletapittaja!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!