Aikainen meditaatio, työpäivä ja väsymys, muuttotavaroiden organisointia Suomeen ja hieno iltakävely perheen kanssa

Eilinen ilta

Fai lähti lasten kanssa puistoon ja minä jäin meditoimaan kotiin. Meditoinnin jälkeen puhelin soi ja Artsi ilmoitti tulevansa Ranen sekä vanhemman poikeansa kanssa asentamaan lauantaina ostetun uuden liesituulettimen paikoilleen. 

Fai ehti tulla lasten kanssa kotiin ja minä keitin kahvit valmiiksi työmiehille. Artsi tuli kuin tuulenpyörre ja pianhan siinä uusi liesituuletin oli paikallaan. Nopeat kahvit ja porukalla oli jo kiire kotihommiin. 

Liesituuletinta piti testata asennuksen yhteydessä ja paistoin samalla pihvit Faille ja minulle. Perunat oli keitetty jo aiemmin. Söimme illallisen ja sitten olikin jo iltasuihkujen aika ja nukkumaan noin klo 10. 

Aamu 

Heräsin jo ennen viittä eikä uni tullut silmään. Suihkun kautta aamuchant ja meditaatio. Söin hieman lruiseipää emmental juustolla sekä avocadolla päälle ja alkoi uudelleen nukuttamaan. Pienet tirsat vielä ja kahvin keittoon ja töihin yhdeksäksi. Muu perhe jäi nukkumaan. 



klo 05 aamumeditaatio



Kylmä aamu herätti viimeistään pyöräillessä Mehiläiseen. Villasukat jalassa, shortsit ja vanha Pohjan Laulun vaalea fleecetakki päällä
.
Ykköskerroksen korvalääkärihuone oli tänään minulle. Uusu työhuone, ja oli hieman säätämistä, että
 sain korvamikroskoopin  ulottumaan potilastuoliin asti. Itse työasioita en kommentoi tänne, mutta oli ihan mukava työpäivä, vaikka väsymys puskee jo esiin. Muutama kaffe-paussi oli ja juttelin kahvihuoneessa talon hoitajien ja lääkärien kanssa. 


Iltapäivä

Oli hetki aikaa ennen töiden loppumista ja olin yhteydessä oululaiseen muuttofirmaan. Fai on jo neuvotellut, että muuttolaatikkomme saisi Chiang Maista paikallisen firman kautta Helsingkiin noin 900 eurolla laivarahtina. Eivät voi lähettää, jos ei ole paikallista huolintaliikettä Suomessa. Tavarat odottaa Fain pikkuveljen luona lähtökäskyä. 

Oululainen muuttofirma arvioi alustavasti, että itse rahti Helsingin satamasta Koulukadulle sisäään kannettuna 500-600e ja huolintaliikkeen palvelut satamassa 170-200e.  Huolintaliike tarvitaan kuittaamaan tullaus, vaikka muuttotavaroista ei tullimaksuja ole. 




Muuttolaatikot

odottaa lähtöä



Nämä kuvat entisestä kodistamme



Pakkauksen jälkeen


Lähdin pyöräilemään kotia kohti ja törmäsin vanhaan ystäväpariskuntaan: Juha ja Riikka. Vaihdettiin kuulumisia - etupäässä taisin olla äänessä. He tarjoutuivat tuomaan meille sellaista tavaraa, mitä he eivät enää tarvi ja voisi olla sopivaa meidän kodin rakentamisessa. 

Kotiin väsyneenä ja Fai tarjosi Som Tamia - ja kyllä maistui. Sitten onkin päivälevon aika. 

Eeva nukkui päikkäreitä parivuoteessamme ja sinnehän minäkin unohduin vajaaksi kahdeksi tunniksi. 

Viiden maissa pakotin itseni hereille, että saisin yölläkin nukuttua. Aamusta oli mutteripannussa hieman espressoa, jonka joukkoon laitoin maitoa ja lämmitin mikrossa. Kyllä nyt alkaa väsymys purkautua kaiken jälkeen. 

Ajattelin viedä perheen jäätelölle tänään päikkäreiden päälle, mutta Eeva ei tunnu heräävän. Tepalta tuli viesti, että huomen aamulla yhdeksältä olisi Nallisportissa ulkokenttä 2 varattu. Siihen pitää tähdätä.  Huomenna on Mehiläisessä iltavuoro.

Eeva herää ja vaihdan vaipan ja otan syliin - on teletappien vuoro. Teletapit kelpaa vaikka onkin outo vuorokauden aika niille. 


Eeva katsoo teletappeja



teletapit



Teletappien jälkeen Eeva selkeästi vaatii musiikkia youtubesta. Vuoro on siis Horttokaalojen, joita tulee "liikkui mustalaiset vaunuillaan" ja vanha euroviisuehdokas "Kauan sitte".  Muistuttanee meidän kiertolaiselämästä odotellessa migrin päätöstä. 

Kun laitan Hai, Hai Horttokaalot Eeva ottaa kädestäni kiinni ja osoittaa tyytymättömyyttä. Ilmeisesti kaipaa, että isä soittaa, kuten teimme aina Cha-Amissa. Ei muuta kuin kitara käteen ja Eeva äitinsä syliin. Hai, Hai horttokaalot tulee ja tulee myös Eevan pitämiä muita kappaleita kuten Lucky lips, ja muutama rock. 

Fai kylvettää tytön ja alamme valmistautua iltakävelylle Ainolan puistoon. Samalla jos jaksamme, tutustumme Fain "koulutiehen" Tuiraan, missä on keskiviikkoisin maahanmuuttaja äideille, joilla on vauva, Suomen kielen opetusta. 

Iltakävely


Kävelemme Ainolan puistoon, missä on hyvä leikkipaikka. Tutustuminen aluksi alueeseen ja välineiden kokeilu.



Bikun

Bikun sai jäätelöä


Eeva nauttii


Eeva

Kaikki minun rakkaat


Äiti ja tytär

Jäätelökioski houkuttaa! Haemme kaikille jäätelöt. Eevalle katkaistaan vohvelin pohja ja laitetaan mangomelonijäätelöä. Eeva selkeästi tykkäsi minun mangomeloni jäätelöstä enemmän kuin Fain päärynäjäätelöstä. Bikun otti mud-cake jäätelöä, mutta ei oikein maistunut ja vaihtoivat Fain kanssa päittäin. 


Jäätelöhetki


Eevan jäätelö



Isäkin kelpaa


Bikunin onnea



Bikun löytää leikkikaverin. 6-vuotias tyttö äitinsä kanssa on puistossa. Sovimme, että lähdemme Fain kanssa ja tietenkin Eeva mukana kävelemään Ainolan läpi ja patosillan yli Tuiraan Valtatielle, missä alkaa Fain kielikoulu. Siis se koulu mihin voi ottaa Eevan mukaan. 

Fai ottaa pitkiä videoita puistosta, lohiportaista etc. ja ihastelee luonnon kauneutta. Patosiltaa ylitettäessä näytän lapsuuden kotini jokirannassa ja Fai harmittelee, että on myyty - olisi niin kaunis näkymä. Mutta on toisaalta tyytyväinen nykyiseen hyvään kotiimme, joka on vielä kätevällä sijainnilla meidän perheen kannalta, 


Oulunjoki



Kävelemme takaisin Valtatieltä ja varmaan tänään tuli kaiken kaikkiaan yli 5 km kävelyä meille. Viime aikoina vähän liikkuneille meille tuntuu jo. Lepäämme hieman, kun saavumme takaisin puistoon, missä jo Bikun odottaa. 


Kävelyn jälkeinen lepo



Lähtö kotiin päin ja kello on jo puoli yhdeksän. Muistamme, että syönti on unohtunut suunnitella. Fai ei kykene käsittämään ajan kulkua iltaisin, kun ei tule pimeää. Tutkin ravintoloita, jotka olisivat auki. Ei tahdo löytyä. Päätämme keittää potut, joita on ja sitten käyn hakemassa jotain siihen lisuketta lähikaupasta. 


Kotiin päin




Kun olemme lähellä kotia ja suunnitelma on jo. Fai alkaa keittämään sieglin perunoita ja pilkkoo salaattia. Minä pyöräilen lähikauppaan proteiinin hakuun. 

Huomaamme, että Cumuluksen hotellin Kummeli-ravintola on auki ja pysähdymme iltapalalle, vaikka on kyllä kamalan kallista. Syömme Fain kanssa savuporopastan ja Bikun pelkät ranskalaiset. Ranskalaiset erinomaiset Bikunin mielestä. Savuporopasta maistuu, mutta meidän tottumistasoon suola puskee läpi. Oli kuitenkin hyvä saada syödä, eikä pitkää iltaruoan laittoa. Pitää alkaa suunnitella paremmin näitä iltoja. Varsinkin, kun olen usein pitkään töissä - usein jopa yhdeksään, kuten huomenna. 

Huomiseksi sovimme, että Fai tekee Khao Man gai valmiiksi, kun tulen töistä. Kanat on jo ostettu ja Aasian Marketista läheltä loput aamupäivällä. Khao Man gai on thaimaalainen versio Hainanese kanasta. 


Savuporopasta


Saavumme kotiin kymmenen jälkeen ja pikaiset suihkut sekä nukkumaan. Iltameditaatio jäi, mutta ei se saakkaa olla pakkoneuroottista toimintaa. Se on osa Dhammaa eli Buddhan oppia. Hän kävi tien Hindu-askeetikosta ja ymmärsi, että keskitie on olennainen. Siitä ehkä joskus myöhemmin. 

Aamulla ajoissa ylös, resitointi, meditaatio ja sitten tennikseen. 

Hyvää Yötä kaikille - maanantai on hieno päivä - unohtakaa se biisi I hate mondays








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!