Bikun innolla kouluun ja minä töihin. IS-haastattelu ja Kra Phao Gai


Aamu

Fai on herännyt jo aiemmin laittamaan Bikunille aamupalaa ennen kouluun menoa. Eeva herättää minut ennen seitsemää. Nousemme ylös ja Eeva menee rintamaidolle - minä suihkuun.

Mutteripannu tulelle ja Berocca poreilemaan. Eeva haroo jo syliin ja otan kahvin, beroccan pöydälle läppärin viereen. Eeva syliin ja kuuntelemme ensin Horttokaalot ja sitten siirrymme Teletappeihin.







                                                            teletapit alkamassa



Eeva keskittyy teletappeihin




Bikun syö hyvin ja on innostunut kouluun lähtöön. Taksi tulee hakemaan klo 8:25, joten menemme yhdessä koko perhe alhaalle noin vartin yli. Minun täytyy kiirehtiä töihin pyörällä. On aika kylmä jo +14 astetta, mutta urheasti menen shortsit jalassa, jotta elimistö tottuu Suomen säähän. 

Tulen Mehiläiseen klo 8:30 ja etsin huoneestani työtakkia, jonka taskussa on ammattikorttini. Takki on kadonnut eilisen jälkeen. Hoitajat etsivät takkia myös, mutta ei löydy mistään. Hieman turhauttava tilanne, mutta pitää aloittaa työt ilman takkia ja korttia. Taskussa on myös työlasini, mutta pärjään normilaseilla ja mikroskoopilla ihan hyvin. 

Myöhemmin selviää, että takkini on kyllä huoneen kaapissa, mutta silmälasikotelo, missä ammattikorttinikin on, oli viety postilokerikkoon, mistä en osannut etsiä. Pirjo soitti minulle, että tarkastahan sekin ja sieltähän se löytyi. Oli ilmeisesti jäänyt edellisenä iltana pöydälleni, vaikka normaalisti säilytän takin taskussa. 

Failta tuli viesti ensin, että taksia ei näy, mutta heti perään uusi viesti - tuli jo hakemaan. Eli Bikun pääsee kouluun. 

Kahvipaussilla huomaan, että huolintaliikkeestä on tullut viesti. Tarvitaan kuva passistani ja pitää täyttää tullilomake. Passistani on kuva puhelimessa ja printtaan tullilomakkeen, allekirjoitan ja otan kuvan. Lähetän dokumentit huolintaliikkeeseen. Faille panen huolintaliikkeen tiedot, jotta voi lähettää Chiang Main muuttofirmaan. Pian tavarat pääsevät matkustamaan Chiang Maista Bangkokin satamaan ja sieltä laivalla Afrikka kiertäen kohti Helsinkiä. Nykyäänhän laivat joutuvat kiertämään Afrikan lähi-idän tilanteesta johtuen. 


Mehiläisessä


Soitan myös digivirastoon, koska en saanut plussa-korttia netissä aktivoitua eilen ja osoitetiedoissani oli vielä Chiang Main osoitteemme rinnakkaisosoitteena. Selviää, että ovat vasta tänään saaneet osoitteenmuutoksen päivitettyä. Eeva on ainoastaan kirjattu osoitteeseemme minun lisäksi. Suosittelevat taas uutta käyntiä digivirastoon Fain ja Bikunin muuttoilmoituksen vuoksi. Ilmeisesti se on jäänyt virastossa tekemättä. Koska pankkitunnuksia ei vielä Failla ole, vaatii paikalla käynnin. 

Pitäisi käydä Kelallakin, kuten TE toimisto suositteli. Virastokäynnit jatkuvat. Pitänee käydä digivirastossa heti, kun työt loppuvat tänään klo 13.15. Klo 15 tulee IS toimittaja haastattelemaan kotiimme. Sen verran välissä on aikaa, että ehtinemme käydä digivirastossa. Huomenna sitten Kela. 

Alkaa hieman uupua näiden virastojen kanssa ja sitten tuli vielä tänään tämä takin hukkuminen. Kyllä nyt koetellaan, mutta nämä kestetään. 

Iltapäivä


Tulen kotiin puoli kahden jälkeen ja Eeva on menossa nukkumaan. Syö rintaa, eikä Bikun ole vielä tullut koulusta. Pitää jättää digivirasto- ja kelakäynti huomiseksi. Aamulla ensin Kaukovainiolle OSAO:n kymmeneksi bussilla Fain kanssa Suomen kielen opiskeluun 10-12, ja sitten bussilla kaupungille virastoihin. Töihin on vasta kello 15, niin jäänee aikaa hoitaa virastoasioita. Nyt pieni lepo itsellekkin ja klo 15 tulee IS haastattelemaan. 



Eeva nukahtamassa




Bikun tulee koulusta kahden jälkeen ja hänellä on ollut ihan mukava päivä. Lepää sohvalla ja katsoo tv:tä. Minulla jäi aamiainen väliin tänään ja korjaan tilanteen puoli kolme kanapekonilla ja paistetulla kananmunalla. 



Bikun koulun jälkeisellä levolla



Eeva herää ja tulee syliin. Kuuntelemme musiikkia youtubesta ja Eeva on tyytyväinen. Fai keitti minulle kahvit. 



Eeva, musiikkihetki ja iltapäivä kahvit


Kello 15:30 Salla tulee Iltasanomista kuvaajan kanssa ja haastattelee meitä niin meidän historiastamme kuin maahanmuuttoviraston toiminnasta ja nyt sopeutumisestamme Ouluun. Haastattelu kesti toista tuntia leppoisissa tunnelmissa. Eeva oli myös aktiivisena. Minä tulkkasin Fain ja Bikunin puolesta. Tarkemmin siitä voi pian lukea IS. 





kauppareissulla


"ruokakärry"



Kello 18 lähdemme Aasian markettiin Fai, Bikun, Eeva ja minä. Oli tullut keittopapaijaa sekä raakaa mangoa. Ostelemme kaikkea pientä tarvittavaa ja jatkamme K-markettiin, joka rautatienkadulla.  Matkalla alkaa olla merkkejä lähenevästä syksystä. Viileä, jopa kylmä tuuli puhaltaa, mutta kaikki nauttii eksoottisesta kelistä. Eeva jopa kiljahtelee ilman sukkia. K-marketista kanaa, croissanttia, hedelmiä ym. Fai lupasi tehdä Kra Pao Gaita kotona. Minulla on thai-ruoan tarve runsaan ruisleivän syönnin jälkeen. 




Fai valmistelee maustesekoitusta

Eevan kanssa kuunnellaan Aranjuezin kitarakonserttoa solistina Pepe Romeros, Kööpenhaminan sinfonian kanssa. Eeva tykkäsi tästä jo muutaman kuukauden ikäisenä. Oli ensimmäinen musiikki mikä herätti hänen kiinnostuksensa. 
Nyt kuuntelemme aina Adagion lähes loppuun ja Eeva rentoutuu ja nukahtaa.




Eeva kuuntelee Aranjuezin kitarakonserttoa



Eeva nukkuu onnen unta





Fai on sillä aikaa tehnyt Kra Pao Gain valmiiksi ja viemme Eevan makuuhuoneeseen nukkumaan. Ruoka maistuu on aivan loistavaa. 




Kra Pao Gai

... ja riisin kanssa 


riisikeitin


Gigantista ostamamme riisikeitin Wilfa on osottautunut hyväksi ja edulliseksi valinnaksi. Thaimaassa perheeseen ensimmäisenä ostettava keittiötarvike on riisikeitin. 

Bikun katsoo tv:tä ja syö olohuoneessa. Me ison pöydän ääressä Fain kanssa. Pian on aika Bikunin koulutehtävien ja sitten iltasuihkut ja nukkumaan. Kello on kohta kahdeksan ja Bikunin koulukyyti tulee puoli kahdeksan jälkeen. Me lähdemme yhdeksän maissa sitten Kaukovainiolle Fain Kotva-koulutukseen. 

Kiitos taas kaikille! Mukavaa viikon alkua!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!