EEVAN ensimmäinen syntymäpäivä ❤️

Aamu

Eeva, เอวา, rakkautemme hedelmä. Nyt jo vuoden. Eeva, kuten kummitätini saksassa oli Eva, kuten ensimmäinen nainen Vanhassa Testamentissa Eeva. Meidän Eeva oli ensimmäinen Talvisara, joka syntyi Aasian mantereella ainakin viimeisen muutaman tuhannen vuoden aikana. Eeva - intian kielillä Enkeli! Kun olin munkkina ja kiitimme almuruoista  oli osana kiitosta - Eeva meeva, ti too ti nang...,  

Tänään vietämme Sinun, rakkaan lapsemme syntymäpäivää!! Nyt kun kaikki on kesken ja se vietto on vain sydämessämme ja keskenämme. Sitten, kun koti on valmis voimme viettää sitä uudelleen, vaikka päivä ei juuri ole se, kun synnyit. 

Kuvia Eevan alkutaipaleelta - kohdusta maailmaan




Eevan ultraääni




juuri maailmaan tullut



Lanna-sairaalassa vielä



äiti voi hyvin



kotiin jo



Lanna-sairaalan ottama kuva Eevasta



kotona herääminen



Eeva



Eeva



Eeva ensimmäisenä päivänään



vielä lämpökaapissa


Bikun lähti kouluun jo aiemmin klo 9:ksi - minä nukuin pidempään. Failla olisi kielikoulu, mutta digivirastosta tulee soittopyyntö. Soitan ja aika menee siihen. Koskee avioliittomme rekisteröimistä Suomessa. Hieman monimutkaista, mutta virkailija on hienosti hoitanut asian niin, että ei itse tarvitse miettiä. Huomiseksi saamme sovittua tapaamisen 11:30, jonne pitää tulla kaksi todistajaa - lupautuvat ovat Matti ja Tomi. He todistavat, että ovat seuranneet riittävän pitkään suhdettamme ja  myös sen, että heidän käsityksensä mukaan Fai ei ole koskaan ollut naimisissa aiemmin. Siitä se lähtee. 

Eeva haluaa jo Teletapit ja niinhän me berocca, kahvi ja teletapit kohdataan läppärin ääressä. 


Eeva katsooo....



Teletappeja


Sitten on jo Eevan ruoan aika. Jättikatkarapuja menee viisi kappaletta ja riisiä myös. 


Eevan ruokailu



ja maistuu


Iltapäivä


Lähdemme kävelemään puolen päivän jälkeen kohti Kelaa. Neuvonta ei voikkaan hoitaa asiaa, vaan voidaan varata aika, joka tulee ensi tiistaille 12.00 ja tulkkikin varataan, joten saan olla pelkästään yleisönä. 



Odottelua Kelassa




Kelasta menemme Laihiaisen pyöräkorjaamoon, koska meillä on pyörän hankinnat kesken. Bikunille pyörä on jo valmis ja Fain pyörän valintaa pohdimme. Ensi viikolla Kari laittaa naisten pyörän - käytetyn - kuntoon ja voimme sitten harkita ostoa. Bikun pääsi jo koulusta ja ryntää hakemaan pyöräänsä. On ihastunut omaansa. 

Siirrymme K-Pekuriin muut kävellen, Bikun pyörällä ja ostelemme hedelmiä, muikkuja, siiklin perunoita etc. Failla kova nälkä jo ja wc-hätä. Päätämme mennä Eevan syntymäpäivän kunniaksi lähellä olevaan Vox - viinibaariin välipalalle ja kohotamme maljan Eevalle. Sisälle mennessä kohtaamme tuttava-kollegoja terassilla. 



Vox-viinibaarissa


kohotamme lasin Eevalle



Eevalle Fanta maistuu




Tapas lautanen


Bikunille maistuu toast todella hyvin ja meille Tapas annos - Bikunkin maistelee sitä ja pitää. Fai erityisesti pitää latva-artisokasta. Kaikki maistuu - salami ehkä liian suolaista. 



Ilta

Pian kotiin ja Fai alkaa valmistamaan muikkuja ja perunoita. Minä lähden hakemaan jostakin pienen kakun Eevan syntymäpäivälle. Sen verran täytyy tänään juhlistaa - sitten myöhemmin, kun olemme kotoutuneet isommat juhlat kummisedän ym kanssa ja käymme myös kulttuurini mukaisessa Tambunissa - jos mahdollista Ylikiimingissä Tiibetiläisen munkin luona.


Kakku löytyy K-Pekurista ja Fai on paistanut muikut sillä aikaal Eevalla kova halu kävellä ja Fai on keksinyt tukikeinot siihen






muikut ja mangokakku sekä kynttilät






Eevan kävelyharjoitukset



ja mennään. 



Nyt aletaan syömään ja sytytetään jälkiruoaksi yksi kynttilä kakun päälle ja lauletaan " Paljon Onneeaaa vaan, paljon onnea vaan...", kuten laulettiin heti aamusta ja pitkin päivää.  Nyt alkaa perheilta. 

Kiitos kaikille ❤️❤️❤️







Kommentit

  1. Paljon onnea suloinen Eeva! 🩷

    VastaaPoista
  2. Paljon Onnea Eeva!

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon ihana Eeva. Paljon onnea myös Arnolle, olet ollut vuoden ajan teletappi-vastaava.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!