Sunnuntai - muutto Kotiimme edessä

Eilinen ilta

Artolla oli saunailta rankennusporukan kanssa ja lähti sinne Ranen kanssa kolmen jälkeen iltapäivällä. Me lähdimme koulukadulle katsomaan asuntoa Bikun, Eeva, Fai ja minä. Aila ystävällisesti kuskasi meidät keskustaan. Päätimme siirtää thai-ruoan laiton sunnuntaiksi. 

Menimme ensin asemaa vastapäätä olevaan Asian Markettiin, josta ostimme asunnolle perustarpeita. Soijakastiketta, mama-nuudeleita, tuoretta chiliä ym. Ostimme myös sitruunaruohoa huomista thai-ruokaa varten. 

Kävelimme lähellä olevaan asuntoomme ja tutkimme paikkoja. Bikun oli kovasti ihastunut asuntoon ja omaan huoneeseensa. Tarja oli tuonut kivoja lasten juttuja asuntoon joka varmasti helpottaa lasten kotiutumista. Bikun leikki olohuoneessa Eevan kanssa keinuhevosella. Fain kanssa kävimme tarkastamassa vintillä olevan villakangas maton ja rahit. Ne pitää putsata. Kävimme myös tarkastamassa alakerran pesuhuoneen ja saunan. 

Otimme hienot lastenvaunut - kiitos Tarja siitäkin!! Kävelimme asemakatua alaspäin ja kävimme tervehtimässä Thai-karaokebaarissa pikaisesti. Sieltä matka jatkui Valkeaan ja Elisan kauppaan hankkimaan Bikunille ja Faille sim-kortit. 

Emme saaneet SIM-kortteja mukaan heti, koska juuri olimme muuttaneet Suomeen. Ystävällinen työntekijä sanoi, että ilmoitus voi tulla ihan piankin minun puhelimeen, kun asia on jotenkin käsitelty. Kertoi, että voi mennä maanantaihinkin. Kello oli jo 18, joten aikaa oli vain tunti ennen kuin myymälä sulkeutuu. Menimme Leskiseen odottamaan, jos vaikka saisimme ne simit jo samalle päivälle. 

Leskisessä tilasin meille Blue Moon oluet, koska tiedän, että Fai pitää vehnäoluista. Klo 18.27 tuli viesti, että sim-kortit voi hakea Elisan myymälästä. Kipaisin nopeasti hakemaan ne ja saimme Leskisen Matilta klemmarin, jolla puhelimen sim-lokerot saa auki. 

Kuusissa kymmenissä oleva kohtelias herrasmies tuli onnittelemaan meitä Suomeen pääsystä. Oli seurannut tilannettamme. Olimme hyvin liikuttuneita tästä kohteliaisuudesta ja välittämisestä. Vaihdoimme sim-kortit ja joimme oluet loppuun.

Lähdimme kävelemään Rotuaarille ja jo terassilla tulee onnitteluja. Lääninrovasti evp Juhani Lavanko tulee vastaan lauantai lenkillään ja halaa sekä onnittelee. 







Juhani Lavanko tuli onnittelemaan



Kävelemme kohti toripolliisia ja esittelen matkalla oikealla Mehiläisen, työpaikkani sekä perinteisen Oululaisen ravintolan Jumprun vasemmalla. Toripolliisin kohdalla tulee ihmisiä onnittelemaan pääsystämme vihdoin Suomeen. 

perheemme toripolliisin luona



Fai alkaa olla väsynyt kun kello on 19 ja haluaa jo pian takaisin Artsin perheen luo ja nukkumaan. 

Soitan Ailalle ja hän kertoo syöneensä jo lasten kanssa ja Artsihan on siellä saunaillassa. Päätämme syödä Nepalilaisessa ravintolassa, joka on matkalla Koulukadulle, mistä Aila hakee meidät syötyämme. Ruoka on hyvää ja suomalaisittain edullista. Mahat täynnä kävelemme pikku tihkusateessa Koulukadulle. Laitamme lastenvaunut autotalliin ja pian Aila tuleekin hakemaan. 



Bikun maistelee  alkupalaa


Sauraha, Nepalilainen ravintola


Fai, Bikun ja Eeva menee pikaisesti nukkumaan ja minä juttelen muiden lasten ja Ailan kanssa. Kymmenen jälkeen tulee Artsi sekä koko porukka saunaillasta. 

Keskustelemme koko porukalla meidän tilanteesta ja juomme hieman boolia, jonka Artsi näppärästi tekee. Soitan pyynnöstä hieman kitaraa, mutta väsymys alkaa tulla minullekkin ja itseasiassa kello on lähempänä kahta kun menen sänkyyn ja samalla kun pää koskettaa tyynyä nukahda. 

Sunnuntai-aamu

Herään  kymmeneltä ja Fai on jo noussut. Hän imuroi ja on jo siivonnut yölliset sotkut. Talon lapset viihdyttävät Eevaa pihalla. Eeva nauttii.


 

Jesper ja Eeva

Eeva Tramboliinissa


Kasper, Jesper ja Ada 


Talon lapsista vanhin on jalkapalloa pelaamassa. Muut kyselee minulta monenlaista Thaimaasta ja meillä on mukava hetki. Erittäin kohteliaita ja hyvätapaisia. Tullaan varmaan usein leikkimään heidän kanssaan.

Iltalehdestä tulee haastattelupyyntö ja lupaan antaa. Puhelimitse tuleekin heti miten haastattelu ja juttu ilmeisesti alkuviikosta valmis. 



Fai alkaa tehdä Thai ruokaa jo ja suunnitelma on syödä kolmen neljän aikaan. Artsi lähtee viemään saunaillan porukkaa koteihinsa.  Illaksi me lähdemme Koulukadulle ruokailun jälkeen. Pitää vielä laittaa sängyt kuntoon ja ilmeisesti minä käyn vielä kaupassa kävelle ostamassa ruokatarvikkeita. 

Mukavaa sunnuntaita kaikille - huomenna on virastopäivä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!