Fain ensimmäinen Suomen kielen opetus ja Kra Pao Gaita kotona.

Eilinen ilta



Sain viestin Failta töihin, että perhe oli mennyt Ainolan puistoon leikkimään. Kaikki hyvin. Perhe oppii liikkumaan itsekseenkin.



Bikun menossa Ainolan puistoon



Eeva viihtyy




Työt sujuu tavalliseen tapaan ja on sopivasti potilaita - ajat täynnä, mutta ei ylimääräisiä. Ilta kuluu mukavasti töissä. Eeva leikkii lääkäriä kotona - eli samat hommat 😃





minä töissä



Eeva kotona


Tulen töistä yhdeksän jälkeen ja suihkun kautta nukkumaan.



Aamu

Heräämme kellon soittoon kahdeksalta. Fai menee suihkuun ja minä keitän kahvit mutterilla Eevan kanssa ja Berocca poreilemaan. Kuinka ollakkaan on vuoro teletappien. 




teletapit



Eeva katsoo keskittyneenä


Katsomme jakson ja Eeva haluaa selvästi musiikkia, Katsomme Joel Hallikaista, Horttokaaloa ja sitten on minun vuoro suihkuun. 

kello lähestyy puolta kymmentä ja on aika lähteä kävelemään kohti Tuiraa ja Fain Suomen kielen opetusta. Bikun lähtee tänään mukaan, kun oma koulu ei ole vielä alkanut.

Kävelemme Hupisaarten läpi, patosillan yli Valtatielle Kotva-ryhmään.


kansainvälisen koulun ohi



otimme pyörän mukaan niin voin ajaa sillä nopeasti pois


Pääsemme perille ja Eija, vanha koulukaveri ja ystävä-kollegan vaimo ottaa meidät vastaan. Hän on projektin päälikkö. Hilkka ja Tuire ovat siellä myös opettajina vastaanottamassa. Kivalta vaikuttava opiskelijaryhmä. On yksi thai, on argentiinasta, somaliasta etc. 



Bikun leikkii Eevan ja somalitytön kanssa



Fai lataa qr-koodilla ohjelmaa opetukseen


Olen puolisen tuntia mukana ryhmässä ja vaikuttaa kivalta. Lauletaan ensin toisiimme tutustumislaulu, jossa palloa heitellään aina seuraavalle. Lähden pyöräilemään samaa matkaa Eijan kanssa patosillan kautta. Hänellä on joku palaveri Åströmin seudussa ja minä jatkan Aasian Markettiin hakemaan Kra pao yrttiä, joka pitäisi olla tänään tullut. 

Sitä löytyy pakasteena ja ostan kaksi pakettia. Näen pakasteessa Durian hedelmää ja ostan sitäkin, koska erityisesti Bikun siitä tykkää. 

kra pao ja Durian pakasteena



Alan tehdä kotona muuttolaatikoiden sisältölistaa - saimme sen eilen Fain pikkuveljen lähettämänä. 

Thaimaalainen firma ei voi lähettää tavaroita ennen kun meillä on huolintaliikkeen nimei antaa heille. Oululainen muuttofirma on jo alustavasti luvannut hoitaa huolitsijan Helsingin satamaan ja jollakin paluukyydillä sitten tavarat edullisesti kotiimme. Soitin firman Jarille, joka lupasi viimeistään huomenna laittaa vahvistuspyynnön eli alkaa hommiin nyt kun sain listan ja lähettävän Thai-firman nimen hänelle. 

Nyt on minulla päivälevon aika, jotta jaksan töihin illaksi. Perhe tullee puolen tunnin päästä.

Ehdin juuri horrostaa hieman, kun Bikun lähettää viestin, että ovat matkalla

viesti Bikunilta


Kun Eeva tulee kotiin, ei puhettakaan, että voisin nukkua. Eeva haluaa syliin ja puhuu paljon, vaikka ei siitä vielä mitään ymmärrä. Fai alkaa laittaa kra pao gaita - eli basilika kanaa. Bikun ottaa Eevan ja resitoin sekä meditoin.



välimuistin tyhjennys


Kra Pao Gai odottaa valmiina meditoinnin jälkeen ja on todella hyvää. Sopiva chilipotku ja aito Kra Pao ( on toinen thaimaan basilikoista - Suomesssa vaikeampi saada). Fain Thai-ruoka on yleensäkkin aivan huippua.


Kra Pao Gai


Pieni ruokalepo ja sitten pitää lähteä töihin. Työt iltaan saakka. Fai puhui, että voisi ehkä käydä ostamassa tarvikkeita Aasian Marketista ja voisi olla, että töistä tullessa on toinen kanaruoka. Ostin Lidlistä ison paketin kanan paistileikkeitä toissa päivänä ja nyt avattiin. Khao Man Gai saattaa odottaa illalla. Se on thai-versio Hainanese kanasta.

Huomenna on Bikunin tutustuminen kouluunsa ja minulla viikon ainoa vapaapäivä. Koululle mennään vasta iltapäivällä, joten huomenna nukutaan pitkään. Väsymys painaa jo. 

Kiitos taas kaikille ja Hyvää Pikku Lauantaita


 

Kommentit

  1. 😁 jotenkin vaikuttaa siltä, että oot saanut iiiison annoksen Teletappeja 😆 että riittäis vähäksi aikaa. Mun pojat katsoi niitä myös ja sanoi: telepatit. Minä korjaamaan, että Teletapit, ei -patit. Ne katsoi mua et mitä sä oikeen vaahtoot? Telepatit on telepatit ja sillä siisti.

    VastaaPoista
  2. varmaan pitää paikkaansa, mutta luulen, että on helpompi tapa jatkaa teletapeilla, kuin ilman. Eeva voisi nostaa metelin ja toisaalta lapsille rutiinit on tärkeitä. Berocca, kahvi ja teletapit kaiken muutoksen sisällä voi luoda turvallisuutta.

    VastaaPoista
  3. liikaa, mutta ei voi lopettaa. Eeva vaatii ja toisaalta nämä rutiinit - berocca, kahvi ja teletapit luo turvallisuutta kaiken muutoksen keskellä

    VastaaPoista
  4. Joo, ehdottomasti pitää jatkaa Telepateilla!!! Turvaa, rutiineja, tuttuutta. Mua vain huvitti, koska meillä ensin oli Telepatit tai -tapit ja sain niistä tarpeekseni. Sitten alkoi Muumi. Kummatkin tosi hyviä, mutta kun elämä oli yhtä muumihuminaa 😄

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!