Hesarin haastattelu, vaarallisia tilanteita ja ensimmäinen työpäivä tulollaan

Eilinen ilta

 

Hyvä ystäväni tuli hakemaan minua autolla ostoksille, kun meillä ei ole autoa. Ajoimme Giganttiin ostamaan televisiota, kun siellä on TV-päivät. Hyvin palveleva herrasmies esittelee televisiota, jota olin katsonut oli 65 tuumainen TCL ja 60Hz. Hinta oli 369e, mutta hän demonstroi asiantuntevasti, että 60 Hz ei ole riittävä esim tennistä katsoessa - liikkuvassa kuvassa. Ja todellakin, kun vertasimme 120 Hz:een televisioon liikkuva kuva oli aivan toista maata. Oli pakko ostaa kalliimpi kuin olin ajatellut 669e. 

Samalla ostin pussit imuriin, sekä uuden hepasuodattimen. Imuri ollut vintillä 5 vuotta ja Artsi korjasi virtajohdon siihen vasta. Pistoke oli hajonnut ja hän vaihtoi uuden. 

Fai on yllättäen tykännyt suomalaisesta kahvista ja ostin samalla myös edullisen kahvinkeittimen. 



kahvin keitin



televisio odottaa asennusta


imurin pussi sekä hepa-suodatin vaihdettu


Kun tulen ostoksilta ystäväni tuo Suomessa olleet kaksi matkalaukkua, missä ns "Suomi-tavaroita".
Kannamme samalla ne sisään. 


Sillä aikaa Fai on putsannut pesurilla baarijakkaratkin. Hän on tarkka siisteydestä.



Baarijakkaran puhdistusta





Villatakkinikin on puhdistettu





Tomi tulee auttamaan klo 21 ja haemme Masan tyköä Suomen kotitemppelin. Rakennan temppelin niin Suomitemppelin osista kuin mukanani tuomistani. Temppeli pöytä odottaa Chiang Maista lähetystä muiden muuttotavaroiden mukana. Meillä on jo edullinen firma siellä päässä, mutta pitäisi löytää joku broker - ilmeisesti huolinta liike, joka kuittaisi tavarat Helsingin satamassa. Sieltä voisimme Artsin kanssa ne hakea pakettiautolla ja peräkärryllä. 

Huolintaliike asia on minulle täysin uutta. Jos joku voi neuvoa asiassa, otan mielelläni neuvoa vastaan. Chiang Main firma sanoi, että eivät voi lähettää muuttotavaroita ilman Suomalaista vastaanottavaa liikettä.



kotitemppeli rakennettu




Paistoin muutaman kampelafileen kevyeksi iltapalaksi kanttarellien kanssa. Sitten vuorossa oli iltasuihkut ja nukkuminen. 


Aamu

Heräsin klo 8:30 suihkuun ja kahvin keittoon. Muut nukkuivat. Minulla oli sovittu haastattelu Hesariin klo 09.   Tasan yhdeksältä  Katja Kuokkanen soittaa hesarista ja käymme läpi sitä miten pääsimme Suomeen. 
Puhelun aikana Fai ottaa shortsini pesuun - on kuulema sottaiset. Jatkan puhelua ja kun se päättyy, mietin että oliko lompakkoni shortsien taskussa. Ei löydy mistään, joten todennäköisesti oli, 

Fai ryntää pesutuvalle ja pysäyttää koneen. Menen perässä ja luukku ei aukea. Soitan alakerran Helille, joka aikoo tulla myös katsomaan - on kaupungilla asioimassa. 

Luen ohjekirjaa, mistä ratkaisua ei löydy. Fai oli googlannut jo sillä aikaa asian ja kätevästi löytänyt vastauksen: Töpseli irti, alhaalta vesiluukku auki, jotta vesi tyhjenee. Sen jälkeen pitää painaa lokerossa olevaa syvennystä, joka onnistui avaimella. Luukku auki!

Lompakko löytyi, missä oli mm vaikeuksien kautta hankittu Sote-kortti. Kaikki ehyenä kunnossa. Mikä helpotus. Fai on kyllä kyvykäs hakemaan tietoa nopeasti netistä, vaikka hänellä ei ole elämänsä aikana ollut mahdollisuutta käydä koulua kuin yhden vuoden. Opiskellut itse kaiken netin avulla. Matematiikka taito mm hyvä. Hänethän pantiin töihin vuoden koulukäynnin jälkeen. Ensin keittiöapulaisena ja sitten tarjoilijana. 

Nyt rauha maassa ja Eeva vaatii aamulla jääneet teletapit. Lisäksi kuuntelemme hieman Horttokaaloa.



teletapit


Fai on tehnyt possua ja riisiä ja muut syövät. Minulla ei nälkä, enkä pidä possusta. On kuin söisi kaltaistaan 😂

Lähdemme koko porukalla Mehiläiseen klo yhdeksi, niin koko perhe näkee paikan ja minä
ehdin taas orientoitua työhöni, joka alkaa klo 14. Tänään onneksi lyhyt ilta klo 19 asti. Pirjo on näin ystävällisesti laittanut kevyen aloituksen kuin Tettiläisenä 😃

Ehkä tänään sitten perjantai illalliselle johonkin. Ei oikein aikaa käydä ostoksilla ja tehdä ruoka, kun todennäköisesti menee kuitenkin yli seitsemään.  Aika näyttää - huomenna on kuitenkin vanhan tammipöydän kanto aamupäivällä kolmanteen kerrokseen ja siihen on jo ilmottautunut vahvoja miehiä. 

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!