Illalla Eevan synttärit, Digivirastossa avioliiton esteiden tutkintaa ja töihin illaksi

Eilinen Ilta


Söimme todella maukkaat paistetut muikut, jotka Fai oli tehnyt. Hän oli paistanut ne suomalaisittain voin ja öljyn sekoituksessa. Joukkoon oli paahdettu tilliä niin, että tillin maku tuli esille. Tilli on muuten thaiksi Laosilainen korianteri. Käytetään myös pohjois-thaimaassa. Lisäksi oli hieman chiliä. Keitetyt siiklit voi-tillikastikkeessa oli hyvä seura muikulle, kuten etikkapunajuuretkin.

Ruoan päälle oli Eevan kakun vuoro. Yksi kynttilä ja "Paljon Onnea vaan"



Eeva vastaanottaa onnittelulaulua



Kakku pöytään ja laulua





Eeva ja me kaikki muutkin nautimme syntymäpäivästä. Minun piti soittaa mm Hortto Kaaloa Eevalle ja Eeva hytkyi pöydällä. Oli pienet hienot syntymäpäivät. Vietämme sitten uusinnan, kun koti on saatu kuntoon ja byrokratia hoidettua. Ehkä samalla, kun voimme rekisteröidä avioliittomme Suomessa. Jospa kummisetäkin olisi paikalla. 

Juhlan jälkeen Eeva nukahtaa nopeasti - kuten kaikki muutkin. 


Aamu

Herään hieman ennen viittä, kun joku koputtaa olkapäälleni. Ketään ei näy, Fai ja Eeva on sängyn toisessa laidassa. Olin ilmeisesti nähnyt unta?

Nousen ylös ja käyn wc:ssä. Totean, että nyt epäsäännöllinen meditaatio voisi tulla takaisin säännöllisemmäksi ja menen kotitemppeliin. Pitkä resitointi ja meditaatio 40 min. Tekee hyvää. Syön hieman ja menen uudelleen sänkyyn. Nukahdan nopeasti ja herään klo 10:30.


klo 05 meditaatio


Eeva on jo kovinkin vaativatna isän huomiosta. Keitän mutterilla kahvia ja hän ei oikein malttaisi odottaa. Berocca valmiiksi, kahvi pöytään ja on aika - teletaapien!




Teletappien haku



Ja löytyi



Eeva seuraa tarkasti


Alkaa tulla jo kiire. MInulla on Tomin ja Matin kanssa tapaaminen Digivirastossa klo 11:30. Eeva itkee, kun puen vaatteita päälle. On lattialla polvillaan seisten ja heiluen - vaatii isin huomiota. Otan syliin ja yritän selostaa, että käväisen vain hoitamassa asioita. Jotenkin saan hänet suostumaan äitinsä syliin ja lähden pyörällä digivirastoon. 

Matti ja Tomi odottavat ulkona, He siis tulevat antamaan lausuntonsa siitä, mikä heidän käsityksensä on Fain esteettömyydestä avioliittoon. Normaalia tapaa tutkia esteitä ei voi tehdä, koska Fai on syntynyt Myanmarissa ja elänyt 20-vuotta Chiang Maissa, Thaimaassa. Thaimaa ei myönnä todistusta, koska Faita ei ole rekisteröity Thaimaan kansalaiseksi. Myanmarista nyt ei edes voisi todistusta saada ja jo viisi ja puoli vuotta sitten, kun selvitin asiaa, tuli esille, että Myanmarin esteettömyystodistusta ei voi laillistaa Suomen hyväksymäksi. 

Tuolloin Maistraatti olisi hyväksynyt Thaimaan Julkisella notaarilla tehdyn valan siitä, että ei ole aviossa. Sen hankimme, mutta Fai ei saanut vierailuviisumia Suomeen - vaikka tuolloin hänellä oli vielä Myanmarin passi. 

Tomi ja Matti käyvät DDV:n notaarilla antamassa lausuntonsa ja sitten minä vielä käyn allekirjoittamassa hyväksynnän siitä, että avioliiton esteiden tutkinta tehdään ns vajailla tiedoilla. 

Takaisin kotiin. Eeva on nukahtanut ja minä syön lounaaksi Valion pehmeän rasvattoman rahkan ananaspaloilla. Mutteriin oli jäänyt aamusta kahvia ja sen lämmitys maidon kanssa. Valmiina töihin. 

Fai on mennyt päikkäreille Eevan viereen ja lähden hiljaisuudessa Mehiläiseen. Työilta klo 14-21. Fai aikoi tehdä valmiiksi kanan siipiä, kun tulen töistä. Tänään nopeasti nukkumaan ja aamulla pakataan tavarat Kuusamon mökkireissua varten - chiliä ei saa unohtaa. 

Mukavaa Torstaita - toivoa aina täynnä!
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!