Kela-käynti ja pistäytyminen leikkipuistossa ja kahvilla ennen töitä

Aamu 

Pääsin kuin pääsinkin nukkumaan jo 20:30. Suihkun jälkeen menin vain makuuhuoneeseen ja muut katsoivat televisiota, niin eivät edes huomanneet minun katoamista. Nuhkahdin välittömästi. Heräsin yön aikana ainoastaan kerran, kun kävin vessassa. Samalla laitoin pakastepurkit kiinni, missä oli lohikeittoa, ja olin jättänyt jäähtymään.  Purkit vielä pakkaseen. Illalla olivat liian kuumia sulkemista ja pakastamista varten.  Teimme sen verran reilun annoksen, että riittänee kolmelle neljälle kerralle. 


Heräsin kuudelta virkeänä ja aika oli välimuistin tyhjennykselle. Pitkä resitointi ja meditointi 40 min. Sillä aikaa muukin perhe oli herännyt ja olivat syömässä Fain tekemää paistettua riisiä olohuoneessa. Bikunin koulukyydin aika oli 7.55, joten piti jo joutua. Pitää kyllä saada tämä välimuistin tyhjennys taas säännölliseksi. 




aamu resitointi



ja meditaatio



Elokuinen aamu olohuoneesta


Bikun lähti kouluun ja Eeva tuli syliini. Oli aika teletappien ja musiikin.  Fai teki itselleen kahvia. 
Yksi jakso teletappeja, normaalit horttokaalot sekä Hallikaiset, jonka jälkeen olikin vuorossa "maan korvessa kulkevi", josta Eevan lisäksi tykkää myös Fai. Äitini lauloi sitä minulle iltalauluna, joten läheinen kappale minullekkin. 



Eeva katsoo teletappeja




ja teletapit itse




"Maan korvessa", Samuli Edelman




ja Eeva viihtyy




Eevalle tulee väsy ja tissimaidon tarve. Annan hänet äidilleen ja pian Eeva ja Fai nukkuvat makuuhuoneessa. Ja kyllähän minullekkin vielä uni maistaa, kun siihen on kerran tilaisuus ja siirryn joukkoon.

Heräämme kymmenen jälkeen ja käyn suihkussa, lämmitän lohikeittoa ja syömme porukalla varhaisen lounaan ennen yhtätoista. Pian on lähtö Kelalle sovittuun tapaamiseen. 

Kävelemme Koulukadun läpi ja lyötynpuiston läpi Terveystalo kiertäen Kelan ovelle noin klo 11.53 ja ovihan on vielä kiinni.

Kelan ovi kiinni 11.53



Eeva odottelee Kelan aukeamista

kuten mekin


Ovi aukeaa klo 12 ja pääsemme välittömästi virkailijalle, jonne varattu puhelin tulkkaus. Virkailija hoitaa hyvin vanhempainraha-anomuksen. Fain omien päivien lisäksi siirrämme maksimimäärän minun päivien lisäksi Faille ja minulle jää vielä 97 päivää, jotka pitää käyttää itse. Yhtä aikaa saa olla maksimissaan 18 pvää eli kolme viikkoa. Päivät lasketaan ma-la. Asiat saadaan hoidettua, mutta kuulema itse pitää sitten soittaa tarkemmin Kelalle, siitä miten vapaat kannattaa viettää. On kuulema laskurikin Kelan sivuilla. 

Klo 13 lähdemme pois ja pysähdymme leikkimään Mannerheimin puistoon. Eevan nähdessä leikkipaikan ei jää muuta mahdollisuutta. Hän vaatii päästä sinne ja on äärettömän iloinen keinuessaan kiikussa. Kylmä keli ei tunnu haittaavan. 


Eeva keinumassa


Leikkipuistosta menemme kahville Robertsin kahvilaa, missä thai-taustainen Soda tuleekin ovelle vastaan ja tervehtimään. Hän pyörittää kahvilaa puolisonsa kanssa. Koko perhe ja suku on tuttaviamme. 



Soda tekee erityisen Latte-kahvin 

 
Latte minulle Eeva-signeerauksella ja vihreä jäätee Faille Mango-Passion hedelmä kakkupalan kera. 

Tokmannilta käymme hakemassa Bikunille lämpimämpää vaatetta ja tutustumme vielä Sokoksen herkkuun, mistä ostamme mm "muurahaisen munia" eli Ohrasuurimoita Bikunille. 

Muistan, että Turskan seläkkeitä oli tänään tulossa K-Pekuriin ja haen nopeasti sieltä muutaman seläkkeen ja sieglin perunaa sekä tilliä iltaruokaa varten. Sitten minun onkin jo kiiruhdettava töihin vastapäätä ja Fai lähtee Eevan kanssa kaupungille, jonne Bikun on tulossa myös. On tullut jo koulusta. 

Failta tuleekin viestiä kuvan kanssa, että ovat ostoksilla. Näinhän naisväki ympäri maailman viihtyy.

Bikun ja Eeva shoppailemassa

Minä jatkan työiltaani Mehiläisessä ja sitten yhdeksän jälkeen kävelen kotiin.Tänään pitää muistaa iltameditaatio ennen turskafileitä. Toivottavasti pääsemme nopeasti taas nukkumaan, niin arki vetää paremmin. Bikun lähtee taas aamulla koulukyydillä 8:35, joten aamulla on aikainen herätys. 

Mukavaa tiistai-iltaa kaikille





Kommentit

  1. Onko tämä siegli joku perunantoimittaja? Ei ole itselle tullut missään vastaan.

    VastaaPoista
  2. hyvä huomio - kirjoitustaitoni on mennyt huonoksi - siiklihän se on. Menee sekaisin niin englannin, thain kuin suomenkin kielet - 😂

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!