Kiireinen Päivä - töihin valmistautumista ja kodin laittoa sekä ensimmäinen koti-illallinen



Aamu


Kohtalainen yö takana ja herään yhdeksän aikoihin. Tepasta ei kuulu mitään. Yritän soittaa - ei vastaa. Eli tennistä ei ilmeisesti ole. Onko olympialaiset valvottaneet häntä?

Muut nukkuvat vielä. Aamu suihku ja lopuksi jääkylmä sellainen kuten ennen muinoin Suomessa oli tapana ottaa. 

Murukahvi - ei ole Moccanaa - Faille myös ja hän kehuu maittavaksi. Eeva nukkuu vieläkin. 






aamukahvi






Eeva nukkuu



Tänään olisi asioita vielä hoidettavana, vaikka tennis peruuntui. Kahvia juodessa luen kommentin eiliseen blogiin ja siinä huomautetaan lääkäriä miettimään alkoholin käyttöä. Totta - olen itsekkin miettinyt asiaa. Tämän loppuprosessin ja kotiin tulon ahdistuksen  rentouttamiseksi on tullut otettua useina iltoina jotakin. Määrät ovat olleet kohtuullisia, mutta frekvenssi eli tiheys suuri. Nyt pitää palata arkeen. Olemme itseasiassa Fain kanssa siitä keskustelleetkin. Fai tuumasi, että onhan ihan ok, kun nyt sosiaalisissa uudelleen tapaamisissa ja hänelle ensimmäisissä on kohotettu hieman maljoja. Sen aika on nyt ohi. 





Iltapäivä

Fai tietää, että tänään lohi on tarjouksessa Pekurissa 9.95 ja saan komennuksen hakemaan sitä samalla, kun käyn Mehiläisessä hoitamassa Sote-kortin uudistamista. 

Lohi kaupasta ja reppuun. Kävelen vastapäätä olevaan Mehiläiseen ja menen kerrokseen kaksi hissillä. Saan respasta korttini ja Katjuska kävelee vastaan. Mehiläisen hoitaja, jonka kanssa olen tehnyt vuosia hyvää yhteistyötä. Hän kehottaa menemään kahvihuoneeseen, johon tulee pian myös. Saan talon ovien avauslätkän ja menen kahvi huoneeseen. 

Keskustelu on vilkkaana kahvihuoneessa muutaman kollegan kanssa. Kahvia ei ole valmiina. 

Pian Katjuska saapuu kahvihuoneeseen ja ilman täyttää mielyttävä suomalaisen suodatinkahvin tuoksu. Saan kupillisen ja maistuu hyvälle. Pitää ottaa toinenkin. 

Keskustelemme menneestä ja tulevasta Katjuskan kanssa ja hän toteaakin, että on kuin oltaisiin nähty eilen - keskustelumme on kuin jatkoa eilisestä.  Sovimme, että tulen perjantaina jo tuntia ennen kuin potilasajat alkavat, niin ehdimme katsoa kaikki asiat ajan tasalle. 



Katjuska Mehiläisen kahvihuoneessa



Sillä välin muu perhe on järjestellyt paikkoja ja käyneet hieman kävelyllä.



Bikun huoneessaan järjestelemässä



ja Bikun on tyytyväisenä




kuva kaupungin talolta



Bikun rotuaarille päin



Palaan kotiin klo 14:30 ja tarkoitus on käydä uusimassa vanhentunut Sote-kortti OYS:ssä, mutta puhelut tulevat jatkuvana peräkkäisenä toistona. Suru-uutinen saapuu myös. Kolegani, hieno mies, on kuollut ja löydetty aamulla kotoaan.  Mieli kulkee läpi yhteisen historian jo ajalta ennen lääkistä ja lääkiksen läpi sekä senkin jälkeen. 


Ilta

Kello on yllättäen jo lähempänä viittä ja meidän pitäisi käydä ostamassa kaikenlaista siivoustarviketta ym. Soitan ystävälleni Heikille, jonka kanssa olemme purjehtineet henkisesti kaikki maailman valtameret, mutta käytännössä Itämeri aika tarkkaan. Hän tulee noin 15 minuutissa avuksi autollaan, jonkinlainen hybridi auto, ja siihen me ahtaudumme perheeni kanssa. 

Osoite yksi: Jysk - ostamme pari tyynyä lisää, koska on osottautueet vähiksi. Mukaan tulee myös pyykin keräys astia ja wc-harja. 

Osoite kaksi: Gigantti - hankintana eurooppalainen pistoke standardi Macbook airiin, uusi laturijohto androidiin Bikunille, uudet näytön suojat Fain ja minun Iphone puhelimiin. 

Osoite kolme: Limingan tullin Prisma. Eeva ostoskärryihin, joissa on ratti ja ohjaus-osasto. Alkuun viihtyykin hyvin siellä, mutta pian kyllästyy ja on minun sekä Fain sylissä. 

4 kippoa nuudelikeittoja varten, leikkuulauta ja paistinpannu. Kihveli ja harja sekä sakset. Moppi ja siivousaineet.  Ruokapuolelta tuoretta turskaa maistiaiseksi sekä chapattaa pussiin, banaania, nektariinia, salaneuvosjuustoa, ja Bikunille pingviini jäätelopuikkoja. 

Pakkaamme kamat autoon ja Heikki auttaa tavarat asuntomme kolmanteen kerrokseen. 



Artsi soittaa, että voi tulla tarkastamaan sähkövian keittiöliedessä. Tuo myös pesurin meidän rahia varten, joka on ollut viisi vuotta vintillä. Samalla Fai voi puhdistaa sohvakalustonkin sillä. Saamme myös aparaatin, jolla saamme koti-wifin.  
Odotellessa Eevan kanssa teletapit - hän selvästi vaatii niitä. Aikaa on ollut tänään liian vähän isän kanssa



Eeva ja myöhäiset teletapit


Pien saapuvat Rane ja Artsi, ja Artsi opettaa Faille pesuaparaatin käyttöä. Rane kertoo IT-puolesta. 


Artsi menee tutkimaan liesituulettimen sähköt ja näyttää siltä, että vika ei ole sähkön saamisessa vaan liesituulettimen moottori on loppu. Onhan sillä ikää jo 15 vuotta. Hän lupaa perehtyö uuden hankintaa. Pitää olla tehokas. Meillä on oma hormi talosta ulos, mikä on loistavaa -voi olla tosi voimakas tuuletin. 

Jatkamme asian suunnittelua perjantaina töitteni loputtua illalla. Herrat lähtee tällä kertaa.

Failla on nälkä ja aavistan nousevan ukkosen. On kiire tehdä ruoka, muutoin ukkonen yllättää. Fai nälkäisen on kuin ukonilma, eikä kotitemppeli ole vielä rakennettu - jonne voisin paeta. 

Siegli-perunat kiehumaan, pannulle voita ja ahvenfileet sekä juuri ostetut turskafileet pannulle. Siinä vaiheessa myrskyn uhka on laantunut ja Fai pesee kantarellit ja pilkkoo sipulivarret. 



Kalafileet pannulta lautaselle, tilliä, pippuria myllystä päälle. Kantarellit pannulle, korkea lämpötila veden haihduttamiseksi ja pieni suola, chili ja pippuri joukkoon. Ripaus Rotia, jonka ostimme rautatieasemaa vastapäätä olevasta Asian Marketista lauantaina. Varhaissipulin varreet pannulle, kun neste on haihtunut ja lopuksi kermaa - oikeaa kuohukermaa ja kasaankeitto. Sienimuhennos on valmis. 

Sienimuhennos kalojen päälle ja tilliä sienimuhennoksen päälle hakattuna - tilliä myös perunoiden päälle, joista vesi valutettu. 

Siirrymme syömään aikanaan Ikeasta ostamieni liikuteltavien pöytien ääreen. 


Sieglit



ahven- ja turskafileet





kantarellimuhennos tulella

illallinen




Syömme nautinnolla ja Fai tuumaa, että suomalainen ruoka on hyvää. Huom!! laitoin chiliä hieman kantarellikastikkeeseen, joka minusta toi kastikkeen maut paremmin esille. Kokeilkaa!!!

Käyn vielä hakemassa kosteuspyyhkeitä Pekurista pyörällä, joita tarvitaan  Eevalle vaipan vaihdon yhteydessä. Kotiin saapuessani kello on jo lähempänä kymmentä ja uni alkaa kaikille tulla silmiin. 

Fai menee makuuhuoneeseemme Eevan kanssa, Bikun omaansa ja minä kirjoitan tämän loppuun. Pian suihku ja nukkumaan.  Aamulla tennis sovittu Sulin kanssa. 

Hyvää yötä kaikille - kello on jo paljon. 












 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!