Kreikkalaisessa illallinen, Vanhan ruokapöydän kotiin paluu ja television asennusta, liesituulettimen osto. Khao Soi ja Som Tam


Eilinen ilta





Ensimmäinen työpäivä oli takana. Pieni sopeutuminen potilastieto-ohjelman muutoksiin ja sitten työ oli yhtä mukavaa kuin ennenkin. 

Sovimme  Fain kanssa jo lähtiessäni Mehiläiseen, että käymme ulkona syömässä, koska minulle menee noin kahdeksaan kuitenkin. 

Kun työt loppuivat, panin viestin Faille ja perhe tuli rotuaarille, mistä kävelimme Heinäpään kreikkalaiseen ravintolaan Crecianiin. Olin soittanut sinne aiemmin varmistaakseni pöydän.  

Tilasimme Kleftikot salaatilla Faille ja minulle. Bikun otti mustekalarenkaita lohkoperunoilla. Ruoka maistui kaikille. Artsi soittaa kesken ruokailumme ja kysyy olemmeko kotona. Kerron, että olemme syömässä. Hän tulee muutaman kaverin kanssa hakemaan avainta ravintolasta. He olivat hakeneet pitkä tammipöytäni, joka oli ollut varastossa. 







Crecianissa odotellaan tarjoilijaa



Crecianissa Eeva ja minä



ruokalistan lukua google translate ohjelmalla


Palvelu pelasi erinomaisesti. Me söimme nautinnollisen illallisen ja sillä aikaa painava tammipöytä oli kannettu kolmanteen kerrokseen asunnollemme. Kun kävelimme täysin mahoin kotiin, pöytä odotti koottuna paikallaan. Siirsimme vain tuolit, jotka Pekka oli tuonut aiemmin, paikalleen.


Aamu

Muu perhe oli herännyt jo aiemmin. Minä heräsin vasta yhdentoista maissa. Hyvät unet takana täydellä vatsalla. Istun eilen tuodun pöydän ääreen nauttimaan kahvista, jonka Fai oli jo keittänyt ja tietenkin Berocasta. 


Vanha uskollinen pöytä ja tuolit





Eeva vaatii jo huomiota - oli juuri herännyt aamupäiväuniltaan. Siirrymme baaritiskille katsomaan teletappeja



teletappien aika



teletapit





 Soitan Artsille, joka on jo käynyt perheensä kanssa jossain markkinoilla. Oli joku työhön liittyvä asia kesken ja aikoi tulla noin tunnin päästä. Lähdemme ostamaan Liesituuletinta - 15-vuotta vanha Savoy oli sanonut sopimuksensa irti. Ilmeisesti samalla pitää hakea uusi induktioliesi, joka oli jo vuokralaisen aikana välillä temppuillut. Nytkin kertaalleen antoi virhekoodia, eikä meinannut lähteä uudelleen käyntiin. Kaasupullokin pitäisi vaihtaa - ehkä samalla reissulla. 

Artsi aikoi ottaa Ranen mukaan, niin saadaan myös televisio asetettua paikalleen ja toimintaan. 

Puuhaa tiedossa. Käyn sitten etsimässä keittopapaijaa jos saataisiin sitten Som Tamit tarjottua ystäville avun antajille. Ja ehkä Asian marketista löytyisi Khao Soi tarpeetkin. 

Artsi ja Rane saapuvat. Kaasupullo tulee mukana ja pian paikallaan. Televisio asennetaan seinälle ja kanavat kohdalleen. Faille ja Bikunille youtube thai-kielelle, niin voivat katsoa sitä kautta Thaimaan televisiokanavia. 


tv:n asennusta valmistellaan


Pian lähdetään Ranen ja Artsin kanssa giganttiin, mistä löytyy outlet liesituuletin 399e - alkuperäinen hinta yli 800e ja oli tiputettu jo 500e paikkeille, mutta viimeinen esittelykappale lähti mukaamme 399e.



liesituuletin autoon


Paluumatkalla Artsille iskee nälkä ja pysähdymme autogrillille ostamaan kolme "kärkkäriä" - perinteinen oululainen herkku. Ja maistuu



kärkkärit



Ilmeisesti huomenna liesituulettimen asennus. Juomme kahvit koulukadulla ja sitten Artsille tulee jo kiire kuskaamaan lapsiaan harrastuksiin. 

Fai, Bikun, Eeva ja minä menemme Asian Markettiin hankkimaan tarvikkeita Khao Soihin ja Som Tam-salaattiin. Keittopapaijaa ei löydy ja kävelemme vielä Rautatienkatua eteenpäin etelää kohden lähelle eteläistä alikulkua Thai-kauppaan. Sielläkään ei keittopapaijaa ollut. 

Tuomme tavarat kotiin ja lähden metsästämään keittopapaijaa ja muita tarvittavia aineksia Sokoksen herkusta. Keittopapaijaa ei löydy, joten ostan kyssäkaalia ja lanttua, joilla ehkä sen voi korvata. Lisäksi porkkanaa. Kanan koivet Khao Soihin ja muita aineksia. 

Fai on sillä aikaa jo valmistellut ruokia ja haen vielä alakerran Heliltä lainaa isompaa kattilaa Khao Soin viimeistelyyn. Pyydän myös syömään, mutta hän oli jo ehtinyt syödä. 




Khao Soin valmistelua



Kanat jo maustumassa kuumassa kastikkeessa Khao Soihin



Vanhin tyttäreni Tanja lapsensa Iiriksen kanssa on tullut käymään Oulussa ja tulevat syömään meille. Kelan Matin kutsuin myös. Artsi on lapsia kuskaamassa harrastuksiin; eivätkä pääse meille syömään. 
Edessä hyvä illallinen hyvässä seurassa. 

Huomenna ilmeisesti liesituulettimen asennus. Olohuoneessa Bikun katsoo Thaimaan kanavia. 

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!






Kommentit

  1. Papaijaa ei oikein Suomesta löydy ainakaan järkevään hintaan, joten kurkusta joutuu usein som tamin tekemään. Ja se siis oikea tapa myös Thaimaassa, vaikka kurkku vähän erilaista

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo keittopapaija on vaikea saada. Ensi viikolla kuulema tulee Asian Markettiin. Korvasimme kyssäkaalella ja lantulla. Vaimoni oli erityisen tyytyväinen kyssäkaaleen. Se oli kyllä hyvin lähellä keittopapaijaa. Toki avomaan kurkku käy - tosin on sitten aika erilainen. Kyssäkaalia suosittelen kokeilemaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!