Mökkipäivä ja Suurpetokeskuksen käynti

Eilinen ilta








Töissä olikin yllättävän vilkasta ja pääsin lähtemään vasta seitsemältä kotiin. Pyörällä Kauppurienkadun kautta Uusikadulle, koska Rotuaari oli suljettu Ilmakitara tapahtuman vuoksi. Auto oli jo pakattu Koulukadulla odottamassa lähtöä. Artsi ja Rane etupenkille ja minä ota Eevan kakkosriville. Jere viereen. Fai ja pikun kolmosriville. 

Artsi ajaa kohti Koilismaata ja juttu luistaa. Pysähdymme Taivalkoskella wc- ja kahvipaussille. Yhdeksän jälkeen olemme perillä. 




Matka alkaa



onnelliset takapenkillä



Eeva äidille ja nukahtaa







kohta perillä


Sauna valmis ja menemme uimapuvut päällä Fain ja Bikunin kanssa  saunomaan. Bikun jos sen verran iso, että alastomana emme yhdessä mene saunomaan. Aluksi Fai tuli kansssani saunaan ja kuuma löyly säikäyttää. Käymme uimassa ja kylmä vesi säikäyttää myös. Toisella saunakierroksella Fai alkaa jo nauttia löylystä kuin myös  uimisesta. Bikun tulee mukaan ja oppii myös nauttimaan saunasta ja uinnista. Eeva on Artsin ja Ranen kanssa isossa mökissä.




järvessä



saunassa



Fai ja Bikun menee nukkumaan iltapalan jälkeen Eevan kanssa. Eeva oli nukahtanut jo Äitinsä syliin. Menen vielä käymään miesten kanssa toisen saunakierroksen, jonne otamme lonkerot mukaan. 

Saunan jälkeen jatkamme jutustelua Artsin ja Ranen kanssa. Syömme Fain tekemää kebab kastiketta riisin kanssa ja nautimme punaviinit. Uni alkaa tulla silmään ja menen Fain viereen nukkumaan.



Aamu



Eeva herättää kahdeksalta, mutta olen aivan unessa. Fai ottaa lopulta Eevan ja jatkan unia puolille päiville. 

Rane ja Artsi on viihdyttänyt Eevaa aamun ja Fai on päässyt Bikunin kanssa poimimaan  mustikoita. 


 
Artsi leikkii Eevan kanssa











Rane ja Eeva




Herättyäni on meidän vuoro Eevan kanssa. Teletapit.  Kuuntelemme myös Horttokaaloa ja Joel Hallikaista.



teletapit




Eeva viihtyy



Fai ja Bikun poimii mustikoita sillä aikaa. Etenkin Bikun on ihan tohkeissaan. Käymme puolipäivän saunassa Artsin kanssa. Uinti järvessä virkistää. 



Mustikan poimintaa Fai ja Bikun



Iltapäivä


Päätämme lähteä Suurpeto keskukseen katsomaan karhuja, ilveksiä ja muita suomalaisia eläimiä. 




odottelua Suurpetokeskuksen kahvilassa




Pienessä sateessa lähdemme kierrokselle klo 16, ryhmä joka lähtee ohjatulle kierrokselle on varsin pieni.



ensimmäisenä porot




poro





Seuraavaksi karhut. Kierroksen vetäjä kertoo, että suurin osa karhuista on vaarallisia - ainoastaan Juuso, joka on pennusta Sulo Karjalaisen kotona kasvatuksessa on sellainen, jonka kanssa keskuksen työntekijät voivat mennä samalle alueelle. 



Karhu



Seuraavaksi tulee Ilvesten vuoro. Äiti ilves tulee esille ja näemme vilauksen toukokuussa syntyneestä pennustakin. 





Suurpetokeskuksesta ajelemme  vielä Kuusamoon, koska inkivääri on unohtunut ostaa. Fai alkoi puolen päivän jälkeen tekemään Khao Man Gaita ja huomattiin, että inkivääri oli unohtunut ostaa. Kanan koipireiden jätettiin kuitenkin kiehumaan mökille, kun lähdimme liikkeelle. 

Kuusamon City-markista Artsi hakee inkiväärin ja illaksi saunalonkerot. Minä käyn ostamassa Alkosta punaviinipullon. Viinin josta Fai tykkää. Apothic winemakers blend.




Fain viini



Ajelemme mökille ja Fai laitta nopeasti ruoan valmiiksi. Syömme maukkaan aterian niin nopeasti, että kuvia ei ehditty ottaa. Aurinko alkaa paistamaan ja on saunan vuoro. Alamme lämmittämään saunaa. Iltauinnit ja tänään vien Eevan ensimmäistä kertaa saunaan. Uinti viileässä järvivedessä tekee myös hyvää.

Hyvää lauantaita kaikille!





Kommentit

  1. Tollasta kotouttamista kun olisi useammin. Vaikea tietty päästä Fain tai Bikinin ajatteluun, mutta varmasti olet hyvän kuvan uudesta kotimaasta antanut. Yllätäppä joskus perhe ja tee singaporelainen versio Khao Man Gaista, on omasta mielestä paljon thaikkuversiota parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miten singaporen versio eroaa thaimaalaisesta - Hainanese kanahan on kiinasta alunperin - onko se samanlaista kuin singaporelainen?

      Poista
  2. Mukavaa seurata ja onnittelut kun sujuu asiat , t. varmaan muistat täytin 50 v. Thaimaan Khao lakissa
    Ps. Ois kiva nähdä joskus, tyttö asuu ihan sun lähellä

    VastaaPoista
  3. Taas näyttää kelien osalta vanha Posio-Taivalkoski-Kuusamo sääntö pätevän. Viikonloppuna feels like lämmöt 10-11°C kaikissa kolmessa paikassa. Edes saunasta järveen ei ole mieli tehnyt. Alkaa olla selkeä syksyn tuntu ilmassa. Toivottavasti ei ala olla jo liian raaka keli Thaimaan lämpöön tottuneille.

    VastaaPoista
  4. itseasiassa ketään meitä ei palellut; kun ei satanut lämpötilat nousivat jonnekkin 18 asteen tietämille. Järvivesi oli minulle kylmän tuntoista - kuten Faille ja Bikunillekkin. Mutta ensiuinnin jälkeen tuntui jo virkistävältä ja mukavalta - Olimme useita minuutteja järvessä. Fai erityisesti nauttii, kun keli on viileää. Ja hän on sitä mieltä, että kun olemme tulleet tänne asumaan niin totutaan

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!