Oulussa!!

 Eilinen ilta

Lentomatka meni hyvin, vaikka emme oikein saaneet nukuttua. Eoätodellinen olo iski koneessa. Fai sai nukuttua Eevan kanssa noin kolme tuntia ja minä ehkä yhden. Matkan aikana Bikun nautti ja katsoi elokuvia.Maistelimme viinejä ja ruokia ajankuluksi. Aika kului kuitenkin varsin nopeasti ja laskeuduimme etuajassa Helsinkiin klo 15. 

Passin tarkastuksessa ei ongelmaa ja menimme Schengen alueen lounchissa Fai söi perinteistä kermaista lohikieittoa 4 kupillista ja kehui hyväksi. Pasta oli minustakin mautonta. Lonkerot piti maistaa ja se maistui myös Faille. 

Klo 19.30 menimme portille 11 ja lento Ouluun propellikoneella lähti hieman myöhässä klo 20.30. Bikunia hieman pelotti kovaäänisessä pienemmässä koneessa, mutta pääsimme Ouluun lähempänä kymmentä illalla. 

Kaikki matkalaukut ja kitara olivat ehjinä perillä. Niitä odotellessa vanhempi ranskalainen nainen keskusteli kanssamme ja ihasteli perhettämme. 

Arto oli kentällä isolla autolla vastassa ja saimme lasttattua tavaramme ja lähtä kohti Linnakangasta Arton ja Ailan kotia. Fai ja Bikun sanoivat, että onpa kylmä, vaikka oli noin 16 astetta lämmintä. Viileää minustakin oli.

Saavuimme Arton talolle ja pihalla oli vastassa tramboliinissa hyppien vanhemmat pojat 13 ja 11 vuotiaat. Sisällä rouva sekä 9-vuotiaat kaksoset. 

Sauna oli lämmin ja naiset menivät saunomaan melkein suoraan ovesta. Me istuimme Arton sekä lasten kummisedän Raunon kanssa pöytään ja nautimme muutaman lasillisen punaviiniä. 

Kun naiset tulivat saunasta oli pöytä katettuna. Oli sushi-lohta ja kevyesti suolattua lohta sekä kanan siipiä. Arto loihti ne eleettömästi.

Puolen yön aikaan Fai, Bikun ja Eeva menivät nukkumaan. Arto, Rane ja minä sekä vanhin poika Jere menimme saunaan. Otimme muutamat löylyt, istuimme pihalle juomaan lonkerot.

Kahden jälkeen nukkumatti kolkutti minulle ja menin alakerran vierasänkyyn. Uni tuli heti.

Sikeät viiden tunnin unet ja herää klo 8. Keho käy ylikierroksilla. Fai ja Eeva heräävät myös. Ovat kuulema nukkuneet hyvin yläkerrassa. Bikun nousee perässä ja pian he menevät pihalle tramboliiniin leikkimään. Arto käväiseen alakerrassa hereillä, mutta palaa nukkumaan.

Aamurutiinit

Teletapit



Aamukahvit ja Artsi ottaa peräkärryn pakettiauton perään. Rane lähtee mukaan. Fai ottaa Eevan mukaan. Bikun jää leikkimään lasten kanssa.

Sänyn ostoon! Jyskistä löytyy sopiva jenkkisänky. Päälle lakanat, peitot ja tyynyt. Nopea asian hoito.

Arsi testaa sänkyä

Odotellaan tavaroita


Tavarat peräkärryssä


Sitten haetaan Bikunille vanha sänky Koulukadulta, joka on ollut Hassin Jarilla vierasänkynä.



Sängyn haku Jarin luota



Juttuhetki ja Eeva nauttii viileästä kelistä +19


Eeva selvästi nauttii viileästä kelistä. Fai tuumaa, että kyllä Eeva on uudelleen syntynyt äitini. Aiemmin on puhunut niin myös. 



Parisänkymme koottuna Koulukadulla




Sohvakalusto - kiitos Tarja!


Kyllä olen kiitollinen kaikille suuresta avusta ja kannustuksesta. Huomenna muutamme Koulukadulle ja tänään käymme kävelyllä keskustassa ja varmaan mutka Leskisessäkin. Illaksi Artsin ja Ailan kotiin vielä Huomenna Fai tekee thai-ruokaa, jonka raaka-aineita toimme nukanamme, Pieni täydennys vielä keskustassa. Siis iltapäiväruoka Artsin ja Ailan luona. 

KIitos kaikille - ei oikein osaa vielä uskoa, että olemme täällä. 










Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu