Perheeni vierailu Mehiläisessä, Khao man gai, Bikunin kouluun tutustuminen ja Garam Masalassa varhainen illallinen



Eilinen ilta


Menin töihin kolmeksi ja  Fai lupasi tehdä Khao man gaita illaksi. Oli saanut Aasian Marketista kaikki muut tarvikkeet paitsi inkiväärin. Hän pani viestin asiasta. Minulla oli kahvipaussi merkitty työlistaan ja kipaisin nopeasti Mehilöistä vastapäätä olevaan Pekurin K-kauppaan hakemaan inkivääriä. Lohi oli tarjouksessa alle 9e ja koska Bikun rakastaa syödä raakaa lohta soijakastikkeen kanssa, ostin puolikkaan lohen, Huominen eli torstai on viikon ainoa vapaapäiväni ja syömme illallisen myöhään töitteini jälkeen - hain vielä viereisestä alkosta italialaisen punaviinipullonkin. 

Fai tuli Bikunin ja Eevan kanssa hakemaan Mehiläisestä hankkimiani tavaroita. Se oli heidän ensimmäinen käyntinsä Mehiläiseen, työpaikalleni. 


                                   Eeva työhuoneessani                                                       



Meidän talon pitkäaikaisella hoitajalla oli 60-v syntymäpäivä ja kahvihuoneessa oli kakkua tarjolla. Arja otti perheeni vastaan kahvihuoneeseen ja tarjosi heille kakkua. Minä hoidin potilaita sillä aikaa ja olivat kuulema saaneet kommunikoitua mukavasti googlen-transalterilla



Arja tarjoaa kakkua Bikunille




Bikun ja Eeva kanssani Mehiläisen aulassa




vielä työhuoneeseen käymään



Eeva pikkulääkärinä


Työiltani meni mukavasti, mutta lopussa tuli vielä päivystystapaus ja ilta venyi puoli kymmeneen. 

Nopea polkaisu kotiin ja siellä odotti Khao man gai eli Thaimaalainen versio Hainanesen kanasta. Fai on loistava kokki ja ruoka maistui kuin parhaassa Khao man gai ravintolassa lähellä entistä kotiamme Chiang Maissa. Tuo ravintola on saanut Michelinin eirtyismaininnat useampana vuonna. 




Khao man gai



Khao man gai ja ital. punaviini




Nautimme illallisen punaviinipullon kera ja sitten oli jo kiire suihkuun koska nukkumatti kolkutteli kovasti. Eeva oli jo nukahtanut. Kun laskin pääni tyynyyn. olin jo unessa. Kello oli varmaan lähellä puolta yötä. 


Aamu

Heräsin yhdeksän aikoihin ja join lasin vettä ja menin kotitemppeliin resitoimaan ja meditoin 40 minuuttia.Muu perhe oli jo herännyt sillä aikaa. 

Siskoltani oli tullut viesti ja soitin hänelle. Pyysin kahville ja tapaamaan perhettäni. Hän tulikin varsin pian ja ehdimme jutella parisen tuntia. Sitten alkoi olla aikamme lähteä opettelemaan bussireittiä Kaukovainiolle Bikunin valmistavaan opetukseen. Tämä koulu sijaitsee Kaukovainiolla lähellä OSAO:a, missä tiistaisin alkaa Failla suomenkielen opiskelu. Fain pitää osata mennä itsekseen sinne. Bikunille on koulukuljetus ensi viikosta lähtien. Huomenna siskoni lupautui käyttämään Bikunin. 


Iltapäivästä iltaan


Saariston kadulle odottamaan bussia. Kyselin neuvoja bussiin odottavilta ihmisiltä. En ole käyttänyt vuosiin bussia Oulussa, koska olen liikkunut pyörällä. Saimme hyvät neuvot ja vihdoin tuli bussi ja menimme lastenrattaineen keskiovesta sisään. Fai pääsi rattaineen ilmaiseksi ja minä maksoin Bikunin ja minun kyydit.

 

Mennään bussilla



Fai ensi kertaa Oulun busseissa



Saavuimme OSAO:n pysäkille ja siitä oli vielä 800 m kävely koululle. Pääsimme vihdoin perille ja ulko-ovella olikin opettaja Hilkka vastassa. 

Kävimme läpi kouluasioihin liittyvät asiat ja koulu oli järjestänyt videotulkkauksenkin, joten minä pääsin vain nauttimaan keskusteluista. Kaikki asiat saatiin pakettiin noin tunnissa ja huomenna alkaa Bikunin koulutie. 



Bikun ja opettaja





Eeva alkoi heti näyttämään, etä olisi ahkera koululainen





Lähdimme bussilla takaisin keskustaan ja kipusimme Saaristonkadun pysäkiltä ulos. Kaikilla oli kova nälkä. Päätettiin mennä kokeilemaan Garam Masalaa, joka on lähellä kotiamme. Intialainen ravintola, missä olen aikanaan käynyt paljon ja on mielestäni hyvä.


Bikun Garam Masalassa




Tunnen omistajan vuosien takaa ja olemme puhuneet aiemminkin perheemme kehityksestä ja vaimoni ihmisoikeusongelmista Thaimaassa.  Nuorempi tarjoilija tulee ottamaan tilauksia. Tilaamme Kana Kormaa ja Biryani lammasta sekä valkosipuli Nan leipää ja tavallista. 

Fai tajuaa vasta, kun lammas-biryani tulee pöytään, että kyse on ruoasta, josta hän piti muutama vuosi sitten käydessämme Krabilla ja olen myös tehnyt siitä aika hyvää versiota Chiang Maissa. 


Eeva Garam Masalassa






Kana-Korma




lammas biryani




koko setti







ja maistuu






Fai ja Eeva



Entinen pikaluistelijatähti J Vesterlund käy moikkaamasa meitä ravintolassa. Oulujoen viilennyttyä aloitamme avantouinnin Pekan ja Voten kanssa, kuten ennen teimme. JOKA PÄIVÄ!

Syömme todella paljon. Kaikki maistuu ja Bikun, joka on yleensä ronkeli ruoan suhteen tykkää todella paljon ruoasta ja syö hyvin. Olen iloinen. Niin on myös Fai.

Maksamme laskun ja kävelemme kotiin reilut 100 m. Minun on mentävä päiväunille ja nukahdan heti. Eeva tulee pian viereeni nukkumaan myös. 

Eeva herättää parin tunnin päästä ja katsomme unisena musiikkivideoita mm Joel Hallikainen. Kello tikittää ja Bikunilla aamuinen koulu. Olimme suunniteleet menevämme Ainolan puistoon taiteiden yön konserttiin, mutta olemme liian väsyneitä menemään klo 19 konserttiin ja klo 22 konsertti liian myöhäinen Bikunille.

Lähden apteekkiasioille kahdeksan jälkeen. Pitää ostaa mm kortisonivoidetta Faille, koska on saanut lieviä allergiaoireita. Onhan meille tänään tullut Kela-kortitkin, niin pääsee testaamaan nekin. Muille tuli paitsi Eevalle - unohdettinko kelalla? Pitää ottaa yhteyttä. 

Kaupungilla on meininkiä - taiteiden yö! Jatkan polkupyörällä Pekurin K-markettiin. Tuli käsky hakea kosteuspyyhkeitä vauvan pepun pesuun ja possun lihaa huomiseksi, kun olen töissä. Hedelmätoivomus oli myös. Ostan loppujen lopuksi toivotu tarvikkeet ja lisäksi Chorizo-makkarat täksi illaksi. Lisäksi jälkiuuniviipaleet ja Polar 15% sekä kalkkunaleikettä. 

Kotiin ja Eeva vielä hereillä. Hieman on otsa kurtussa isälleen, joka luvattomasti poistunut kotoa. Leppyy pian, kun annan suomalaista jälkiuunileipämurua. 

Eeva nukahtaa, Bikun jo huoneessaan keskittymässä ensimmäiseen koulupäiväänsä Suomessa. Fai menee myös meidän makuuhuoneeseen. Istun hetken ja ihailen pimenevää elokuun yötä ja sitten suihkuun ja nukkumaan. 


Kommentit

  1. Ihan jännittää Bikunin puolesta, mutta hän on varmasti pärjännyt hienosti kun on niin osaava ja reipas

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!