Tennikseen, asioiden järjestelyä ja Thaimaalaista Basilika-kanaa

Aamu

Illalla katsoin vielä hienoa elokuun yötä parvekkeelta ja join muutaman lasin kylmää ja hyvää Oulun vettä. 


Oulu keskiyöllä




Heräsin ensimmäisen kerran kuudelta, kun olin valua sängystä. Joku ilmeisesti vahingossa soitti ovisummeriamme. Huomasin, että jenkkisänkymme oli koottu hieman huolimattomasti, kun lauantaina kasasimme sen. Minun reunan petauspatja oli yli reunan reilusti ja siksi on ollut hieman hankala nukkua. Korjasimme tilanteen ja vaivuin syvään uneen. Heräsin uudelleen lähempänä kymmentä. Eeva myös ha halusi heti isänsä huomiota. Teimme murukahvit ja berocca perinteen mukaan. Teletapit keittiön baaritiskillä. 




teletapit, berocca ja kahvit







Eeva katsoo teletappeja



Suli soittaa ja sanoo hakevansa tennikseen. Samalla huomaan, että Katja on Hesarista soittanut. Olin unohtanut kokonaan, että meillä oli soittoaika klo 9.30 - keskittyminen huonoa, kun on niin paljon asioita.
Lähden lyömään palloa tunniksi.



Suli hakee ja menemme klassiselle Pikisaaren kentälle ja lyömme tunnin palloa. Kunto tosi huono ja paino noussut viimeisen kolmen kuukauden aikana 10 kg. Nyt pitää alkaa huoltamaan itseäkin. Harjaamme kentän ja Suli nakkaa minut kotiin. 


Pikisaaren kentät



Suli ja harjaus



minäkin paikalla


Tulen kotiin ja Fai on jo alkanut tekstiilipesurilla pesemään sohvakalustoa ja raheja. Eeva haluaa isän syliin. Minulla olisi kiireisiä asioita, mutta otan Eevan syliin ja samalla lähetän sähköpostia Katjalle Hesariin - teen hänelle pdf muodossa oleskelulupa päätökset. Olin kuvana lähettänyt aiemmin ja hän pyysi pdf:nä.  


Fai työn touhussa



Menen Fain avuksi siirtelemään huonekaluja pesemistä varten kivilattian päälle ja saamme puhdistettua koko kaluston. Sitten odottelemaan maton hakua. Hieman on levoton olo, kun pitäisi mennä oys:iin uusimaan sote-korttia ja Elisallakin pitäisi käydä hakemassa rinnakkaiskortti koti-wifiin. Saimme laitteen Artsilta eilen ja Rane neuvoi mitä pitää tehdä sen aktivoimiseksi. 

Maton hakijaa ei kuulu. Tiputan parvekkeelta raskaan villakangasmaton alas ja käyn nostamassa sisäänkäyntikaiteelle. Soitan pesulaan, että voivat noutaa siitä. 

Lähden pyörälllä Oys N2 rekisteröinti paikkaan sote kortin aktivoimiseksi. Jonoa on paljon, mutta pääsen lopulta palveluun. Minulla ei ole henkilötodistusta - eikä tullut mieleenkään, että passin olisin ottanut. Korttia ei voi uusia. Ajokortti tai passin kuva ei käy - jälkimmäinen yleensä maailmalla käy. 


OYS, N2 



Polkasen pyörällä takaisin ja soitan ystävälleni Pekka Impiölle. Hän tulee autolla, jotta nopeasti ehtisimme uudelleen uusimistoimistoon. Haen passini nopeasti ja Pekka ajaa takaisin Oys:ään. Otan vuoronumeron joka on seuraavana. Mitään ei kuulu ja sitten valot sammutetaan. Klo 14 näkyy olevan suljettu - eli kortti jää saamatta. Taas tätä suomalaista virkamiestoimintaa. 

Jatkamme Pekan kanssa Limingantullin Prismaan riisikeittimen hankintaan - olin katsonut netissä että kohtuuhintainen löytyisi. 

Prismasta löytyy enää näytekappale, jonka saamme 10% alennuksella ja poistomyynnissä on Soda-streamerkin - molemmista syntyy kauppa. 


riisikeitin




Pekka kuljettaa minut sekä tavarat kotiin, missä Eeva odottaa kädet ojossa. Otan syliin ja  kuuntelemme läppäriltä Horttokaaloa ja Eeva nauttii.




Horttokaalot


Eeva nauttii



Eeva käy uniseksi ja Fai ottaa rinnalle. Pian Eeva nukahtaa ja Fai vie makuuhuoneeseen nukkumaan. 



Hyppään uudelleen pyörän päälle ja menen Asian markettiin - jos olisi krapau nimistä yrtttiä - on toinen thai basilika. Niitä on Holapa ja Krapau. Krapau on loppunut kaupasta, mutta muistan, että Fai on kaivannut lasinuudeleita ja ostan paketin mukaan. 

Menen lähellä olevaan thai-kauppaan, joka on myös rautatienkadulla. Siellä kerrotaan, että heillä ei ole, mutta Raksilan citymarketissa on. Taas pyörän päälle ja raksilan citymarkettiin, missä ei ole krapauta, mutta on holapaa. Ostan mitä on. Failta tulee myös pyyntö ruoan laitto kauhasta. Lisäksi tarvimme krapau Gai - eli thaibasilika kanaan kanaa. Lisään koriin kanan paistileikkeitä. Avocadoja tulee mukaan myös,  Kassan kautta ja kassalla tulee viesti Failta kalakastikkeen puutteesta.

Pieni polkaisu takaisin Asian markettiin ja kalakastike mukaan. Siitä suoraan Elisan liikkeeseen Valkeaan ja saan myös koti-internetin nopeasti kuntoon jo tutuksi käyneen asiantuntevan ja palveluhalukkaan naisen toimesta. Sama, joka palveli meitä lauantaina. 

Kotona Eeva odottaa ja haluaa syliin. On jo väsynyt - liekö isäänsä odottanut - Fai käyttää Eevan suihkussa ja sitten Eeva nukahtaa kun kello on 18.30. Fai aloitti tekemään thai-basilika-kanaa. Nälkä jo onkin. 

Rauhallinen illallinen ja tänään aikaisin nukkumaan. Menemme Fain kanssa huomenna Kaukovainiolle, missä on palaveri Fain Suomen kielen aloituksesta. Maarit Sihvonen on lupautunut käyttämään siellä. 

Mukavaa keskiviikkoa - olisi hieno terassikeli Oulussa, mutta se saa meiltä jäädä väliin. 









Kommentit

  1. Kun täällä Suomessa on niin tyly byrokratia, niin miksi sinä Arno hylkäsit tuon Thai kulttuurin? Siellä kuulosti olevan niin sukua, halpaa eloa ja aurinkoa. Mitään näistä me veronmaksajat emme voi taata.
    Mutta koettakaa nyt pärjätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole minun kirjoitukseni, kuten on ylläpitäjän taholta sellainen syytös esitetty. Sisällön osalta en ota kantaa, kun en ole niin tehnyt mihinkään muuhunkaan. t. Antti Paloste

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!