Työt, mustikat ja grillaus

Aamu



Illalla kuuntelimme vielä unilaulun Eevan kanssa. Sama, jonka äitini aina lauloi minulle pienenä.





Herään kellon soittoon kello yhdeksän. Olen nukkunut todella sikeästi ja vaikeuksia saada itseä ylös. Nopeasti keittiöön ja makuuhuoneen ovi kiinni, että Fai ja Eeva saavat nukkua. Mutterikeitin valmiiksi ja kaasulevylle.

Kahvia odotellessa yritän saadea Bikunin koulukuljetus apin toimimaan. Eilen en saanut, kun en tajunnut, että tekstiviestinä on tullut erillinen koodi jolla se avataan. Ystävällisesti sain eilen neuvon siitä illalla. Nyt appi toimii!!


Berocca ja kahvi

Samalla kahvi valmistuu ja Berocca poreillut. Kahvin jälkeen suihku, chat ja meditaatio. Töihin kello 11. 


Töissä hiljaista. On aikaa käydä kahvilla. Hapankorppua tarjolla; ja se maistuu! Kun oli hetki aikaa soitin Tori.fi löytämälleni mustikan myyjälle. Vietnamilainen mies myy mustikkaa 30e 5 kg. Tilaan meille 2 kpl ja Artsille yhden.



Iltapäivä


Kello tulee kolme ja lähden pyörällä kotiin. Eeva on juuri nukahtamaisillaan ja menee makuuhuoneeseen äitinsä kanssa. Bikkun tarvii apua koulutehtävissä ja käymme läpi pitkää ja lyhyttä na/naa äännettä, sekä viimeistelemme matematiikan tehtävät, jotka Bikun on laskennallisesti jo tehnyt. Tarvitsee apua, kun yhteenlaskujen summa yhdistetään suomalaisiin kirjaimiin. Näin saadaan lause "rekeä vetää komea troikka".



koulutehtävät Bikunin kanssa


Artsi soittaa pihalta ja lähdemme heti suoraan hakemaan mustikoita, Erittäin mielyttävä Vietnamilainen mies myy meille Haapalehdon osoitteessa 4 kpl viiden kilon rovia mustikoita 30e  yksi rovi. 
Jatkamme ruskon city-markettiin, mistä pakasterasiat, illaksi meille karitsan paahtopaistia ja tulipa mukana vadelmarasioitakin pakkaseen. 


Artsi ja Rane latoo mustikat nopeasti purkkeihin ja pakkaseen Eevan nukkuessa vielä Fai vierellään makkarissa. Artsilla ollut eilen pitkä ilta ja tarjoan "lääkkeenä" Vana Tallinaa, jota oli kaapissa. Suunnittelemme ensi viikonlopuksi reissua Artsin mökille Kuusamoon, kun minulla onkin vapaa viikonloppu. 

Fai tulee makkarista ihailemaan marjoja ja on innostunut reissusta luontoon ja mökille. 



Artsi ja Rane - mustikat pakkaseen


Jossakin välissä poijjat laittaa laastinkin temppelihuoneeseen, jonne tuli pieni seinä vaurio liesituulettimen asennuksen yhteydessä. 



Marjat pakkasessa talven varalle


Poijjat lähtee hakemaan ruokaa mukaan Garam Masalasta. Tilasin heille Lammas-Biryania ja kana kormaa valkosipuli Nanin kera. Saa Artsin perhe ja Rane syödä.

Ollaan yhteydessä Timon ja Eevan kanssa; ovat pyytåneet grillaamaan Saunarantaan pihalleen. Eeva on valmis hakemaan meidät. Pakkaamme karitsan paahtopaistit, demi-claset, juustot etc mukaan ja Eeva tulee hakemaan, Otan myös punaviinitankin mukaan. Fai käyttää Eevan suihkussa ja Bikun kåy myös ja Eeva-täti on odottamassa meitä. Menemme autoon ja Eeva istuu sylissäni etupenkillä - Joel Hallikainen soimaan ja matka menee hyvin. 

Tulemme Timon ja Eevan asuntoon. Pihalla grilli valmiina, paloittelen lihan ja panen marinaadiin, keittiössä alan tekemään kleissiä lihalle. Demi-clase ostettuna CM:stä, tilkka punaviiniä, yrtit, sipulia ja valkosipulia kiehumaan. Tilkka hunajaa myös. Timo ja Eeva savustaa siikaa. Fai renssaa kukkakaalia ja laittaa kiehumaan. Eeva, lapseni istuu sylissä ja on kovasti innostunut toiminnasta ja kaimastaan. 

Fai ottaa pikkuhiljaa grillimestarin paikan ja alkaa tapahtua ihmeitä. Marinoimani lampaan paahtopaistit muuttuvat nautinnollseksi ateriaksi, Timon ja Eevan savustamat siiat loistaviksi. On nautinnollisen illaisen aika,

tulimme terassille




vaimo ottaa grillin haltuun



tulosta alkaa tulla



lammasta



on tarjolla monta



savusiika saapuu



Kaikki maistuu ja Bikun tykkää niin savukalasta kuin lampaasta. Eevalle maistuu savusiian selkäpuoli missä on vähemmän suolaa. 

Mukava ilta ystävien kanssa ja niin, että perheeni tutustuu ystäviin. Sitten on aika jo kotiin. Nyt ei ole rattaa mukana, joten taksi on pakko ottaa vaikka on kallis - joimme muutaman viinilasin, joten Eeva-täti ei voi viedä. 

Kotiin ja nukkumaan!!




 

Kommentit

  1. Ihmetyttää kun pientä lasta kuljetetaan autossa ilman turvaistuinta! Sehän ei ole Suomessa edes laillista. Itselle ei tulisi mieleenkään.

    VastaaPoista
  2. Heh! Me kuljettiin kakarana autossa etupenkillä ilman turvavöitä, niskatukia tai muita härpäkkeitä. Täällä sitä vaan keikutaan.
    Arno on hyvä ja turvallinen isä.

    VastaaPoista
  3. Joo, just. Et sitten muuta keksinyt 😐

    VastaaPoista
  4. Niin kuljettiin ja keikuttiin. Lapsikuolleisuus ja onnettomuuksissa vammautuminen olikin siihen aikaan huomattavasti yleisempää kuin nykyään! Todella typerää kitistä menneistä ajoista! Kertoo kyllä kitisijän älykkyyden tasosta. Vuotiaan lapsen paikka autossa on takapenkillä turvaistuimessa selkä menosuuntaan! Kysy keneltä tahansa lastenlääkäriltä tai poliisilta! Tai lapsestaan huolehtivalta aikuiselta. Vaikka saahan siitä toki iltapuluun taas jutun kun muksu paiskautuu tuulilasista läpi katukiveen nokkakolarin sattuessa. Tai liiskaantuu aikuisen ja turvavyön väliin kuoliaaksi. Fysiikan lakien mukaan nimittäin lapsi sylissä on erillinen kappale. Ei osa aikuista jonka sylissä istuu. Mutta mikäs siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Siinä ei paljoa ”hyvä ja turvallinen isä” auta ja suojaa sylissä olevaa lasta, jos toinen auto täräyttää kylkeen.

      Poista
  5. Ihan hyvää kritiikkiä. Totta on, että lapsen paikka ei ole etupenkillä. Mutta myös kiitos pehmentäville kommenteille. Olemme itseasiassa keskustelleet jo keväällä Chiang Maissa siitä, että Suomessa jo lainsäädäntö ei salli lapsen istumista ilman turvaistuinta. Puolisoni on kasvanut erilaiseen liikennekulttuuriin ja meillä oli Eeva aina Fain sylissä etupenkillä - jo imetyksen vuoksi. Mutta puhuimme, että asia on muututtava Suomeen muuttaessa. Nyt asia unohtui ja menimme vanhaan malliin - aika on hioutua Suomen malliin, eikä pelkästään poliisin vuoksi - vaan Eevan vuoksi. Kaikenkaikkiaan kritiikki on tervetullutta. Kiitos niin kriitikoille kuin puolustajille. Ei tämä maailma ole niin black and white

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!