Valmistautumista Mökkiviikonloppuun: Poliisilaitoksella Fain henkilökortin hakeminen





Aamu

Herään 8:30 ja ehdin juuri ja juuri toivottaa Bikunille hyvää koulupäivää. Koulukyyti saapuu 8:40 tänään. 
Olen ihan unenpöppörössä ja Eeva vaatii huomionsa. Niinpä alkaa teletapit. Fai ystävällisesti keittää kahvit ja saan sen pöytään tarjoiltuna.  Berocca poreilee. 



                                                                                teletapit


Katsomme teletapit normaaliin tapaan ja sitten Eeva ottaa kädestäni kiinni ja vie läppärille. Haluaa selvästi jotakin. Avaan Youtube luettelon ja Eeva vie käteni Anneli Sari kappaleen kohdalle ja siitä alkaa musiikkisessiomme.


Eeva katsoo ja kuuntelee Anneli Saria



musiikin nautintoa


Fai samalla ahkerasti jo keräilee tavaroita mökkiviikonloppua varten. Minulla olisi jo wc:n tarve, mutta Eevan musiikin kuuntelun tarve ohittaa sen Kuuntelemme vanhaa Agentsia, Hallikaista, Horttokaaloa etc. 

Sitten Eeva osoittaa saaneensa riittävästi isän seuraa ja musiikkia, On äitin vuoro. Fai on tehnyt itselleen ja Eevalle aamupalan ja menevät olohuoneeseen syömään. Minä söin Fain tekemän munakkaan musiikkisession aikana, Menen aamusuihkuun ja loppu jo täysin kylmällä vedellä - valmistautumista avantouinti kauteen.

Kerään kylpyhuoneesta tarvittavat varusteet mökkiviikonloppua varten koko perheelle meikkipussiin. Otan uimahousut kaapista ja muuta vaatetarvetta. 


Iltapäivä



Kohta pitää lähteä Poliisilaitokselle jonottamaan henkilöllisyyskortin hakemista. Netissä ei vapaita aikoja. 
Eeva haluaa jo kävelylle.

Eeva odottaa lähtöä


Kävelemme Koulukatua Hallituskadulle ja siitä kohti Letkun puistoa. Heikinkadun kulmassa tulee pari vanhaa tuttua tervehtimään ja onnittelemaan meitä Suomeen pääsystä. Huomaamme pian, että asiapaperit olivat unohtuneet kotiin. U-käännös ja hakemaan - tuleepahan hiukan tarvittavaa liikuntaa. 

Pian olemme uudelleen matkalla Poliisilaitokselle; nyt asemakatua pitkin, että matka ei käy tylsäksi ja tulemme Poliisilaitokselle. Turvatarkastus ja ystävällinen naishenkilö kertoo, että ei ole paljon jonoa, Istumme odottamaan ja noin puolessa tunnissa pääsemme huoneeseen, missä otetaan Fain sormenjäljet ja täytetään hakemus. Virkailija kertoo hieman huonon uutisen - Henkilökortilla ei voi matkustaa Schengen-maissa ilman muukalaispassia. Tämä koska ei ole Suomen kansalaisen henkilökortti 


Poliisin odotusaulassa



odotusta



Kun pääsemme ulos, soitan tuttavalleni kysyäkseni tästä Schengen matkustamisesta. Kehottaa soittamaan rajavartiolaitokseen. Näin teen ja sieltä kerrotaan, että muukalaispassi oleskelulupakortin kanssa on yhtä vahva matkustus asiakirja Schengen maissa kuin suomalaisen henkilökortti - ei tarvitse viisumia tms. 

Paluumatkalla Aasian marketista ostamme hieman tarvikkeita viikonlopuksi ja Artsille kunnon riisiä 4.5 kg säkki. Riisi on ihan eri laatua kuin tavallisessa kaupassa. Ei ole ollut säilössä ja pakkauksessa niin pitkään. 

Pakkausta kotona ja Bikunkin tulee koulusta iloisena. Oli ollut mukava koulupäivä ja menee leikkimään Eevan kanssa olohuoneeseen. Kehotan ottamaan koulutehtävät Kuusamon mökille mukaan. 



Bikun leikkii Eevan kanssa


Minä valmistaudun töihin. Artsi tulee Ranen kanssa hakemaan meitä töiden jälkeen ja pakkaamme nyt kamppeemme autotalliin odottamaan nopeaa siirtoa autoon. Tulen pyörällä suoraan autolle. Eikä tarvitse enää käydä ylhäällä kotona. 

Tänään lyhyt päivitys - mökiltä laitan uutta jos netti kantaa. Viimeistään sunnuntai iltana kotoa. Nyt mukavaa viikonlopun alkua kaikille

 

Kommentit

  1. Mukavaa viikonloppua koko perheelle!Kiva lukea tavallisesta arjesta ja siitä miten nuo virasto asiat hoituvat.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!