Virastopäivä



Eilinen ilta

Lapset pyöräilivät yhdessä Oulun tullin montulle uimaan ja heillä oli ollut tosi hauskaa kunnes paluumatkalla Bikun vähän pyöräilyä aiemmin harrastaneena oli kaatunut ja ohjaus sarvi tökkäsi navan seutuun. Aila haki autolla Bikunin ja tutkin mahan aluetta, ettei ole pernan repeämää. Näytti siltä, että oli enemmänkin säikähtänyt ja nolostunut tilanteesta. 

Fai teki Tai-Yai ruokaa tuliaisina tuomisista lihamauste purkeista sekä suomalaisesta naudanlihasta sekä edellisenä päivänä ostamistamme lisukkeista - mm chiliä, sitruunaruohoa etc  lihakkastikkeen. Sitten hän opetti Artsille miten tehdään Tai-Yai kaalisalaatti. Toimme tuliaisiksi myös siitä pusseja, joissa oli pähkinät sekä maustekastike. 

Kaikille maistui lihakastike riisin kanssa, mutta salaatti oli lapsille liian tulinen. 















Jarmo alias Supe tuli hakemaan meidät autolla ja viemään kotiimme Koulukadulle. Jäimme keskenämme petaamaan sängyt ja pian lähdin keskustan K-markettiin ostamaan aamiaistarvikkeita. Paluumatkalla pysähdyin siiderin verran Leskisessä. Kotiin ja Eeva oli jo nukahtanut. Iltasuihkut ja Fai söi Bikunin kanssa vielä ilta mama-nuudelit. Puolelta öin nukkumaan. 

Aamu



Heräsin puoli kuudelta jo kun iho kutisi. Ilmeisesti stressi purkautuu ja menin suihkuun. 

Aloin netissä tekemään muuttoilmoitusta, mutta ei onnistunut kuin minulle ja Eevalle. Pitänee mennä heti tänään digivirastoon paikan päälle. Ilmeisesti myös Kela käynti, työvoimatoimisto ym ym. Tulee väsyneille kova päivä. 

Puran jo hieman laukkuja ja katselen papereita kohdalleen. 



Buddhan patsaat laukusta



laukut aukinaisena - Fai oli illalla alkanut purkaa



tavaroiden sekamelskaa


Vielä nukkumaan - jos vaikka uni tulisi. Menen sänkyyn ja juuri kun nukahtaisin Eeva alkaa heräillä ja vaatii huomiota. Fai herää myös ja menee suihkuun. Eevan kanssa katsotaan puhelimesta teletapit peiton alla. 

Bikun herää ja kehuu nukkuneensa hyvin. 

Minä saan pienten vaikeuksien kautta tehtyä sähkösopimuksen, jonka teen kiinteähintaisena. 
Fai ja Bikun lämmittää lauantai-illan Nepalilaisen ruoan ja syövät keitettyjen kananmunien kanssa aamiaiseksi. 


Fain ja Bikunin aamiainen


Muistan, että Eevan vaunujen renkaat ovat tyhjänä ilmasta, eikä ole pumppua. Soitan tuttavalle, joka lähtee tuomaan pumppua, että pääsemme liikkeelle.


Odotellaan Eevan kanssa pumppua








Kun renkaar täynnä, me lähdemme digivirastoon eli entiseen maistraattiin


Tänään pitää käydä digivirastossa selvittämässä miten saadaan Faille ja Bikunille hetu ja samalla myös laitetaan vireille paperit avioliittomme laillistamista varten. Se pitää hoitaa etunenässä, koska nimi muuttuu. Vasta sitten kannattaa tehdä henkilöllisyystodistukset ym.

Matkalla digibirastoon Fai ja Bikun



Eevan kanssa odotellaan muita




Odottelua



Meillä ei ole varattua aikaa, joten joudumme odottelemaan.

Aula täyttyy intialaisesta perheestä ja muutamasta ukrainalaisesta perheestä. Pian meidät kutsutaan sisään numerolla 403. 

Asiat hoituvat hyvin monimutkaisuudestaan huolimatta ja perheemme pääsee jonkin ajan päästä Suomen bittiavaruuteen.

Kävelemme rotuaaria pitkin ja kahvin himo yllättää. Leskisessä tuttu naisbaarihenkilö tarjoaa maukkaat puolitummapaahtoiset suodatinkahvit. 

Matka jatkuu rotuaaria pitkin kohti heinäpäätä ja saavumme pian Kelan toimistoon. Työläs paperisavotta. Kelakorttihakemus kaikille, muuttolomakkeet minulle ja Faille, työmarkkinatukilomake Faille, ja lopuksi lapsilisähakemukset Bikunille ja Eevalle. Kohtelias asianmukainen virkamiestyö Kelalta. Kiitos!

TE-toimistoon, joka varsin lähellä. Lomakkeen täyttö ja jättö. 

Laihiaisen lekendaariseen pyörliikkeeseen seuraavaksi. Identiteetti ei tule oululaiseksi ilman pyörää, Kari toivottaa ovelta jo tervetulleeksi ja näyttää miettineen meille kolmen pyörän paketin edullisesti jo etukäteen. Olimme puhuneet että toimivat edulliset pyörät käy!

Otamme Fain pyörän mukaan ja kaksi muuta huolletaan luovutuskuntoon huomiseksi. 

Kävelemme torille syömään kreikkslaiset kansgyrokset Bikunin kanssa ja Faille gyros-salaatti!


Bikun odottaa ruokaansa



Nälkä Failla ja minullakin! Eeva jo ruokinnassa



Maisemaa torilla


Fain salaatti

Maha täynnä kohti kotia ja Pekurin kulmasta vielä ruokatarvike täydennys.

KOTIIN! Kaikki tyytyväisiä, mutta minä joudun lähtemään ostoksille. Tepa soittaa, että aamulla pitää mennä tennikseen. Kengät hajosivat Cha-Amissa.

 Iso polkaisu XXL  ään missä Adidaksen massakengät 29,90! Sopivat ja istuvat! Kaupat syntyy. Ostan vielä lämpäisämmät shortsit ja paidan. Thaimaan pelikamppeet ohuet.

Vielä parit yöadut Kärkkäiseltä, joka vieressä jakotia kohden. Jano-olut heinäpään olut tuvalla ja siideri Leskisessä. 

Valmis kotiin ja nukkumaan! Aamulla tennis!

Mukavaa Maanantaita



Kommentit

  1. Kaikkea hyvää teille. Rohkenen kuitenkin sanoa, että lääkärin kannattaisi kiinnittää huomiota alkoholipitoisten juomien kulutukseensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa olen ihmetellyt lukiessani blogia.

      Poista
  2. Normi käyttöä, maassa maan tavalla🍻🍷🇫🇮

    VastaaPoista
  3. Onnea uudelle elämänvaiheelle ja menestystä kaikissa toimissanne. Myös imettävän äidin on syytä tarkkailla alkoholinkäyttöä, turvallista määrää ei voida määritellä.(Imetyksen Tuki ry)

    VastaaPoista
  4. Edeltävät kommentit luultavasti ihan hyvää tarkoittavia. Hieman meno Suomessa on muuttunut varsinkin somessa viidessä vuodessa, jonka Thaimassa vietit Arno. Neuvoja tulee niitä pyytämättä kunten viestejä entiselle pääministerille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtä huonoa esimerkkiä alkoholin käyttö lasten edessä on tänä päivänäkin, kuin viisi vuotta sitten.

      Poista
  5. Kohtuullinen alkolin käyttö esim. ruokajuomina on ok, absolutismi on jokaisen oma valinta, sille voi olla monia syitä. Terveysriskit kannattaa ihan jokaisen tiedostaa, myös kokonaiskulutusta lie syytä seurata. Faktat ovat faktoja. Ei kannata ihan jokaista olutta ja siideriä nauttia julkisesti. 😉Alkoholiongelma on Suomessa edelleen olemassa, olemassa, vaikka sen kulutus on vähentynyt.

    VastaaPoista
  6. minusta on ihan hyvä, kun ihmiset kommentoivat ja pohtivat. Blogia kirjoittaessani nämä asiat ovat julkisia. Olen myös samaa mieltä, että liian usein olemme alkoholia maistaneet viimeisten vaikeiden kuukausien aikana, mutta ei ole kertaakaan ollut sellaista käyttöä, että olisimme olleet kännissä lukuunottamatta sitä yhtä kertaa, kun itsekseni join humalan puolelle. Yleensä ruoakilun yhteydessä muutama annos. Lapsille ei ole ollut haitallista vaikutusta. Silti itse olen sitä mieltä, että alkoholin käyttö usein ei tee hyvää jaksamisellekkaan. Ja vaimoni alkoholin käyttö on todella minimaalista. Yleensä yksi alkoholi annos - minulla saattaa olla useampi, mutta ei yli 7 annosta ja yleensä 2-3 annosta. Edessä on tilanteemme tasoituttua pitkä paasto alkoholin ja myös syömisen suhteen. Jälkimmäinen niinkuin buddhalaisittain - ei syödä iltaisin. Alkoholin kanssa jokaisen kannatta olla varovainen ja rehellinen itselleen. Liikakäyttö tuo haittoja - kohtuullinen alkoholin käyttä voi olla jopa terveellistä. Me olemme eläneet poikkeavan ajanjakson, joka on verrattavissa sotaan. Nyt on uudelleen rakennuksen aika. Kiitos kaikille kommenteista

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!