Aamuista kalaa ja taistelua Fain pankkitoimintojen kanssa

Aamu


Normaaliin tapaan Eeva ryömii äitinsä yli herättämään minua noin kello 8.  Nukahdinkin polarin mukaan kello 22:30 eli unta on tullut riittävästi. Vaipan vaihto ja mutteripannulla kahvin keitto. Eeva seuraa tarkasti eri vaiheita, kuin opettelisi kahvin keittoa.  Berocca poreilemaan ja vuorossa on kuinka ollakkaan teletapit. 



teletapit



kahvi, berocca ja yleisö


Fai herää pian ja haluaa alkaa laittamaan jäljellä olevaa kuhaa sekä jääkaapissa olevia minimustekaloja. Kyselee uunin toiminnan ja opastan Eeva sylissä alemman uunin grillitoiminnan. Fai täyttää kuhan thaibasilikalla ja sitruunaruohoilla. Nopeasti oppivana grillaa kalan uunissa. 


Minulle on samalla valmistunut herkullinen tomaatti-munakas. Syön sen ja riittää näin ylipainosta kärsivälle miehelle. Paino nousi stressaavan prosessimme aikana toukokuusta elokuun alkuun Thaimaassa. Lisäkiloja tuli myös Suomeen tullessa. Leipä on maistunut liian hyvin, koska suomalainen ruisleipä on todella maukasta. Nyt leivän osto piti lopettaa jo viikko sitten ja ehkä paino on jo laskusuuntainen. Liikunta on ollut vähäisempää kuin ennen heinäkuun virus-meningiitin jälkeen. Nyt pitäisi pikkuhiljaa saada säännöllinen kuntosali, tennis etc. käyntiin. Kiirettä on asioiden järjestelemisissä töiden lisäksi. Pikku-hiljaa eteenpäin kevyin askelein. 


Bikun herää kalan valmistuessa ja hän, Eeva ja Fai syö hyvällä ruokahalulla kalaa. Pian Eeva käy uniseksi ja kello on puoli yksitoista. Fai ottaa Eevan rinnalle makuuhuoneeseen ja minä lähden töihin. 



Aamun grillattu kuha

Iltapäivä ja ilta


Työpäivän jälkeen haen Eevan takin eilisestä kyläpaikasta mihin se oli unohtunut lähtiessämme. 
Kahvit ja pannukakkua oli tarjolla ja pieni kahvitauko teki töiden jälkeen hyvää. Pyörällä Asematornin K-kaupan kautta kotiin. Kahvimaitoa ja kermaa sekä valkosipulia mukaan.

Kotona Eeva hyvällä tuulella ja leikitään. Eeva haluaa kuunnella musiikkia ja sehän onnistuu. 



musiikkia Eevalle ja Fai nauttii myös



Yritän laittaa Fain S-pankkia toimimaan, kun tunnukset ym ovat tulleet, mutta jotain ongelmaa on S-mobiilin lataamisessa. Fai epäilee, että iphonen päivitys ei ole ajantasalla, mutta selviää, että puhelimessa ei ole tilaa. Kaikki videot viimeisiltä kuukausilta on ilmeisesti täyttäneet muistin. Tyhjennyksen jälkeenkään lataaminen ei onnistu. Apple storesta ei hänen puhelimestaan löydy appia? Minun puhelimesta se löytyy kylläkin. Väsyneenä minulla loppuu keskittyminen ja kello on jo puoli kahdeksan. Olin unohtanut ostaa kananmunat aiemmin. Totean, että kananmunan ostaminen onnistuu paremmin tällä keskittymisen tasolla ja pyöräilen kauppaan. Tapaan hyvän ystäväni vaimonsa ja pitkäksi venyneen poikansa kanssa. Pikkuhiljaa kaupasta kotiin ja Eevakin on herännyt - nukahti lähtiessäni. Fai on syönyt Bikunin kanssa ja toisaalta söinhän minä kalaa töiden jälkeen, jota aamusta oli jäänyt, että myöhäisillan ateriaa ei tarvita. Onhan aamulla Bikunilla koulu ja minulla töihin meno.




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!