Eeva jo terve, Sunnuntai päivystys, Kollegoiden apua kotiimme

Aamu

Kohtalainen yö. Eeva jo toipunut hyvin flunssasta ja niin saamme mekin nukkua paremmin. Minut herättää vasemman jalan nelosvarpaan kipu. Kynnet jääneet leikkaamatta ja kynsi hangannut haavan kolmos ja nelos varpaan väliin. 

Herään ennen yhdeksää ja menen suihkuun, laitan berocca annoksen poreilemaan. Eeva jo ääntelee makuuhuoneessa ja menen hakemaan. Vaipan vaihto, jonka jälkeen laitamme mutteripannun kaasuliedelle. Alkaa teletapit. Eevan flunssa on ohi - onneksi meni nopeasti. 



teletapit



Eeva


 Teletappien jälkeen normaalit musiikkivideot ja Fai herää. Kerron varpaan vaivasta ja Fai tekee minulle pedikyrin sekä munakkaan. Siinä vaiheessa Bikun on jo herännyt ja minulla alkaa olla aika lähteä töihin. Bikun ottaa Eevan olohuoneeseen leikkimään ja minä lähden töihin yhdeksitoista. 

Oli taas kommenttia alkoholista. "Siedätetäänkö Pikku-Eevaa jo tulevaksi kohtuukäyttäjäksi kun juotetaan alkoholia äidinmaidon mukana". Tarkoituksenani ei ole tästä blogista tehdä alkoholikeskustelupalstaa, mutta otan vielä kerran kantaa alkoholiin, kuin myös tähän lapsen valokuva-asiaan. 

Jos äiti juo pari lasia viiniä hitaasti, veren alkoholipitoisuus voi nousta 0.5 promilleen, josta laskee nopeasti. Rintamaidon alkoholipitoisuus voi silloin nousta maksimissaan tuohon 0.5 promilleen - eli maksimissaan äidin veren alkoholipitoisuuteen. Kyse on siis 0,05 prosenttisesta alkoholijuomasta. Saman määrän tai isomman voi saada hapanmaitotuotteesta, tai jopa hedelmistä ja sillä määrällä ei ole mitään tekemistä vauvan alkoholialtistuksen kanssa. Joko tuo kommentti pohjautui täyteen tietämättömyyteen tai tarkoitushakuiseen provokaatioon. 

Olemme päättäneet perheessämme Bikun mukaanlukien kesäkuussa, että olemme valmiit julkisuuteen ensimmäisen HS artikkelin yhteydessä. Keskustelimme asian silloin ja olemme nyt olleet yli kymmenessä lehtiartikkelissa. Nyt lehtijuttuja on ollut noin kymmenen perheemme kuvien kanssa. Nyt blogissamme olemme käyttäneet kuvia, jotka ovat normaleja arkipäiväkuvia. Ihmiset julkaisevat mm facebookissa perhekuvia, mistä ne voivat levitä kuinka laajasti tahansa. Eli päätös meidän kuvista on meidän perheen. 

En jatkossa kommentoi noiden samojen asioiden jauhamista. Toistuvasti noista jauhamisesta ja mm nykyisestä tietosuojalaista, jonka olen työssäni joutunut kohtaamaan tulee mieleen Peppi Pitkätossun Fröken Prysselius.




Fröken Prysselius

Tietosuojalain muutos viime kesästä mm sitä, että vanhemmat eivät voi tarkastaa lastensa laboratoriotuloksia. Useammat vanhemmat ovat näitä asioita tuoneet esille vastaanotolla. Tietosuoja on tärkeä asia, mutta se ei saisi haitata esim hoidon toteutusta ja seurantaa.

Kun tämä varsinainen alkukotoutumisvaiheemme on ohi, tulen myös pohtimaan näitä asioita. Mitkä asiat mielestäni on hyvin ja mitkä hyvin niin Suomessa, kuin Thaimaassa. 

Työpäivä meni mukavasti, vaikka venyi hieman yliajalle. Kotiin tultuani Eeva tuli kontaten vastaan ja katsoi läppäriin päin. Halusi selkeästi kuunnella musiikkia kanssani. Kuuntelimme Aranjuezin kitarakonserton ja päälle viihteellisempää musiikkia, kunnes ovisummeri soi ja kollegani Eeva tuli tervehtimään sovitusti perhettämme. Hän perheellemme tarvittavia tavaroita. Fai oli valmistanut Kra Pao Gaita ja Tai Jai pähkinäistä salaattia. Söimme porukalla ja kollega-Eevallekkin maistui hieman tulinen ruoka. Meillä oli hyvät keskustelut elämästä, ja meidän perheen sopeutumisesta. Pian Eevan piti lähteä oman perheensä luo. 


Kra Pao Gai



Tai-Yai salaatti


Lähtiessään Eeva kehotti ottamaan yhteyttä toiseen kollegaan, jolla olisi sopivia talvivaatteita Bikunille ja voisimme ehkä hakea niitä huomenna. Sain puhelin numeron ja soittelun jälkeen tämä kollega , joka sattumoisin on minun avantouintikaverin ja entisen luokanvalvojani tytär. Hän toi ison Ikean kassillisen Bikunille hyvin sopivia talvivaatteita. Suuri kiitos!!

Rauhallinen koti-ilta ja aamulla on taas Bikunin koulukuljetus, jonka jälkeen lähdemme avaamaan pankkitiliä Faille. Nyt se on mahdollista, kun hän sai Henkilökortin perjantaina. 

Flunssainen olo ei ole itselläni vielä toipunut - onneksi huomenna on lepopäivä. 

Hyvää Sunnuntai-iltaa Kaikille



Kommentit

  1. On tärkeää huomioida, että vauva tarvitsee aina täysin selvän hoitajan. Vauvan kanssa ei myöskään saa nukkua perhepedissä, jos vieressä oleva vanhempi on juonut alkoholia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sulla itsellä jotenkin paha olla? Vai mikä sun tarkoitus on,?

      Poista
  2. Tuo ensimmäinen kommentti on kyllä ihan faktaa. Ei siihen mitään olotiloja tarvita. Vai karahtiko omaan nilkkaasi?

    VastaaPoista
  3. Vinkki tämän blogin kirjoittajalle: anonyymi kommentointimahdollisuus pois. Estää ylläolevan kaltaisen turhan huutelun ja pahansuovan ilkeilyn, joka ei palvele ketään. Blogi on mielenkiintoinen. Älkää hyvät lukijat pilatko sitä tympeällä "huutelulla puskista".

    VastaaPoista
  4. Some on kovin kaksiteräinen miekka ! Ei kannata jakaa elämäänsä täällä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!