Grillausta ystävien kanssa

Illan paistettu kuha 


Aamu

Eeva herättää minut kahdeksan aikoihin. Kömpii äitinsä yli minun viereen ja alkaa repiä hereille. Ei siinä auta kuin nousta vaikka herätys oli yhdeksältä. Sikeät unet takana yli 8 tuntia. 

Laitamme mutteripannun tulelle ja berocca poreilemaan. Sitten on vuoro teletappien. Nälkä ei vielä ole, kun illan kuha-annokset vielä täyttävät mahan. 





teletapit



teletapit ja silmukka



Eeva ja Berocca


Pian mutteri porisee ja saan aamukahvin tehtyä. Kuuntelemme musiikkia teletappien päälle ja hieman ennen yhdeksää Bikun herää. Kyselee, että missä äiti on. Kerron, että nukkuu vielä - älä häiritse! 
Eeva menee Bikunin kanssa leikkimään olohuoneeseen ja minä ehdin aamumeditaatioon. 



aamuresitointi ja -meditaatio


Käyn suihkussa ja Faikin herää. Minulla on jo töihin lähtö. Viileässä syysammussa polkaisen Mehiläiseen, missä onkin heti alusta lähtein kiitettävästi potilaita. Sitten tulee tauko ja käväisen nopesti ostamassa pari isoa kuhaa grillausta varten. Meidän on kutsuttu grillaamaan klo 16. Tarkoitus olisi, että Fai grillaa kalaa pohjoisthaimaalaisittain niin, että kalojen sisälle laitetaan sitruunaruohoa ja thaibasilikaa. Chilinen kalakastike sivussa. 



thai basilika ja sitruunaruoho nuijittuna





pihalla syyskelissä perheen kanssa odottaen grillin kuumenemista




kuha grillissä




Fai tarkastelee kuhaa



Kuha pöydässä 






Eeva nautti kuhasta


Fai laittaa viimeisetkin palat lautasellemme


Kalan jälkeen perheen poika Roope on grillannut entrecoten ja kanan erinomaisesti. Valkosipuliperunat ja salaatti sen kanssa maistuu loistavalle.  Kiitos isäntäväelle. 




Lihan ja kanan vuoro


Jälkiruoaksi on pannukakkua ja hilloa sekä kermavaahtoa. Sittenpä onkin mahat täynnä ja meidän aika on lähteä kotia kohden. Kello on jo kahdeksan ja aamulla on töihinkin lähtö. Suihku ja sänky odottaa. 









 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!