Kanan jalka keitto



Aamu

Eeva heräili yöllä toistuvasti, kun nenä on tukossa. Viiden jälkeen herään Eevan itkuun, ja hän nukahtaa nopeasti äitinsä rinnalle. Nousen ylös ja laitan Berocca-annoksen poreilemaan. Kasvojen pesun jälkeen Aamu resitointi ja meditaatio. Keitän siskoltani saamalla mutteripannulla kahviannoksen itselleni. Muut nukkuvat. Käyn hetken vielä pitkällään ja torkahdan. 

Nousemme ylös Fain kanssa puoli kahdeksan jälkeen. Toteamme, että unen tarve ei oikein tullut tyydytettyä.  Onneksi Eeva on päässyt rauhalliseen uneen. 

Pian minulle tarjotaan maukas munakas ja Bikunkin heräilee. On nukkunut makeat unet. Pian on minun aika lähteä töihin ja niin meillä jää Eevan kanssa teletapit väliin. Korjataan asia töiden jälkeen. 

Potilaita on sopivasti, niin että päivä kuluu mukavasti. Pienen tauon aikana soittelen Sote-asioista. Meillähän ei ole vielä omaa terveyskeskusta valittuna ja Eevan sekä Bikunin kannalta asia on syytä hoitaa. Eevan neuvola asiat ja Bikunin hammashoito hoituu terveyskeskuksen kautta. Selviää, että meidän pitää täyttää Pohde-kaavake "ilmoitus sosiaali- ja terveyskeskuksen vaihtamisesta" - ja jokaisesta erikseen. Tämä pitää toimittaa terveyskeskukseen, jonka valitsee. Printtaan lomakkeet. 




Aamun meditaatio




Saan viesti Failta, että Eeva on herännyt ja syö hyvin kasvis-kananmuna-keittoa. Eevan flunssa lähinnä kiusaa öisin nenän valumisena. Samaa flunssavirusta lie meillä Fainkin kanssa. On ollut pientä päänsärkyä ja väsymystä pienen tukkosuuden kera. 



Eevan myöhäinen aamiainen


Iltapäivä


 Työt sujuu sopivaan tahtiin ja välissä Failta tulee viesti, että muuttotavaramme lähtevät kohti Suomea 12.9. Sehän tarkoittaa, että voivat olla jopa lokakuun viimeisinä päivinä Suomessa. 6 vkoa on  arvioitu minimi aika merikuljetuksessa. Siihen mennessä, jos olisi koti muutoin jo järjestelty, niin pääsisimme sitten marraskuussa purkamaan muuttokuorman. Olisikohan jo jouluksi koti valmis. 

"Naimaluvasta" ei ole vielä kuulunut mitään. Avioliittomme laillistaminen Suomessa on kesken niin kauan, että saamme luvan DDV:ltä. He taas odottavat migrin vastausta siitä, että onko migrissä tietoa aviosäädystä. Sitähän heillä ei voi olla, mutta protokolla on sellainen, että se on pitänyt kysyä. Venyy vaan vastaus. 

Bikunin koulu rullaa jo omalla painollaan. Hän lähtee joka päivä innostuneena kouluun ja todella pitää jopa kouluruoasta. Olen painottanut hänelle, että Suomen kielen omaksuminen on se tärkein asia tällä hetkellä. Toki muiden aineiden myös, jotta voi jatkaa sitten normaalissa koulussa. 

Fai opiskelee kaksi kertaa viikossa 2h Suomen kieltä ns vauvaryhmässä. Siis Eeva voi olla mukana. Lisäksi hän on ollut ahkera kotona opiskelemaan löydettyään youtubesta Suomessa asuvan thaimaalaisen kielikursseja. Tämä nainen on opiskellut Suomen kieltä ilmeisesti Helsingin Yliopistossa. 

Minä käyn ahkerasti töissä, mutta nyt pitäisi jo aloittaa säännöllinen liikunta. Se on jäänyt heinäkuun alun virus-aivokalvotulehduksen jälkeen satunnaiseksi. Vaikutuksen huomaa. Liikuntarutiinit pitää luoda nyt uudelleen. Chiang Maissahan minulla oli säännöllinen tenniksen nelinpeliryhmä 3 kertaa 3 h  ja kaksin peliä ajottain tenniksessä. Lisäksi pyöräilyä tuli säännöllisesti harrastettua niin tennikseen kuin vuorille päin lenkkiä. Nyt on aika ryhdistyä. 

Töistä kotiin ja Eeva on kuin ei huomaisikaan minua. Ilmeisesti hieman loukkaantunut neiti, kun isä karannut aamulla ennen hänen heräämistään. Käytän tilaisuuden hyväksi ja menen makuuhuoneeseen lyhyelle nokoselle. 

Viiden maissa keitän kahvit ja otan Eevan seuraksi. Selkeästi kuitenkin osoittaa mieltään. Ei halua teletappeja tai muita normaaleja rutiineja.



iltapäivä kahvit


Ilta

Fai haluaa syödä nuudeli keittoa kanan jaloista, mikä on  Pohjois-Thaimaalainen herkku. Nuudeli ขนมจิน - Khanom chin voisi kääntää suoraan jälkiruoka kiinalainen, mutta  tosiasiassa nimi juontaa vanhasta Mon kielestä, jossa se tarkoittaakin kahdesti keitettyää. Joka tapauksessa se on herkullista nuudelia, jota toimme matkalaukuissa mukanamme. 
Niinpä käyn Aasian marketin pakkasesta ostamassa kanan jalkoja ja Fai alkaa tehdä keittoa. Käyn vielä muilla ostoksilla Sokoksen Herkussa, josta ostan tarjouksessa olevaa kasvatettua taimenta. 

Samalla kun keitto kiehuu laitan taimenen fileen uuniin yksinkertaisesti vain pippuria, suolaa ja limeä. 
Keitto valmistuu ensin ja minä vain maistan sitä sillä olen päättänyt, että iltaisin ei hiilihydraattia. Syön huomanne aamulla keittoa ja nyt tyydyn taimeneen. 




kanan jalat tulella


Kanan jalka keitto on todella maukasta. Ensimmäisellä kerralla itselläni joskus vajaa 15-vuotta sitten ruoka herätti ennakkoluuloisuutta, kun "kanan kynnet" ilmestyi lautasella. Imeskellen jalat ovat hyviä, maukkaita ja gelatiinimaisia. Liemeen tulee valtavan hyvä maku jaloista. Kannattaa kokeilla, jos on tarjolla. Taimen on tavallista hyvää taimenta, vaikkakin kasvatettua. 




keitto lautasella - ilman nuudelia minulle



Pian Eeva katsoo minua ja hymyilee sekä osoittaa kitaraa. On ilmeisersti sovinnon aika. Soittelemme muutamat tutut kappaleet - mukana tietenkin Hai, Hai, Horttokaalot ja sininen uni. Eeva tapailee laulua mukana. 

Alkaa olla jo iltapuuhien aika. Suihkut ja minulla iltaresonointi sekä -meditointi. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!