Kra Pao Gai resepti ja hyvät unet:




Eilinen ilta

Ilta oli mielyttävä. Eeva istui rauhassa sylissäni toista tuntia, kun kuuntelimme pääasiassa klassista musiikkia. Samalla söin valtavan hyvän Kra Pao Gain. Huomasimme, että tänään, kun Fai teki sen kanan jauhelihaan se oli itseasiassa maukkaampi kuin silputtuun kanan lihaa. Mausteet pääsivät paremmin  sisälle ruokaa. 



Kra Pao Gai eli chili-basilika Kana (Kuvat jäi pois, koska ruoka katosi lautaselta niin nopeasti)

Hanki jostakin oikeaa pyhää basilikaa. Voi olla haastavaa löytää Oulusta, mutta Aasian marketissa myyvät ajottain pakasteena - siis Kra Pao on se pyhä basilika!!!!

Wokissa tai paistinpannussa  kuumassa öljyssä paista hetki huhmarinissa karkeasti jauhettua tuoretta pientä punaista chiliä (2-5) sekä valkosipulia(5-8 kynttä) - ei saa palaa, mutta tuoksu pitää tulla voimakkaana n puoli minuuttia. 
Kanan jauheliha(200g) joukkoon ja paistele käännellen kypsäksi - samalla sekoittaen chili ja valkosipuli lihan joukkoon. 
Lisää  oyster kastiketta 1-2 tl  ja 1 tl vaaleaa soijakastiketta, tummaa sokeria - mielellään palmusokeria ja keittele noin minuutin verran. Lisää kourallinen tuoretta pyhää basilikaa tai 3 rullaa pakasteena olevaa. Sultata pakastettu ensin. Pyöritä basilika joukkkoon alle 10 s ja ota wokki tai pannu pois liedeltä ja anna lämmetä kastikkeen lämmöllä loput. 

Tarjoa keitetyn riisin kanssa - riisikeitin on oivallinen siihen. Parhaan riisin tähän saat ostamalla tuoretta thaimaalaista riisiä säkillisen Aasian marketista. Pese riisi ensin!!! 

Useasti annoksen päälle paistetaan vielä kananmuna

Niin, eilinen ilta meni Eevan kanssa. Siirryimme ruokailun ja musiikin jälkeen kotitemppeliin ja Eeva oli hyvin, hyvin tyytyväinen päästessää minun kanssani sinne. Tein normaalit rituaalimaiset kumarrukset ja Eeva piti kämmeniään toisiaan vasten rintalastansa kohdalla. Kun hieman resonoin, Eeva kiljahteli mukana. Istuimme hetken kuin meditoiden kynttilän valossa. Sitten Eeva halusi hieman tutkia paikkoja ja erityisesti ihastui huoneessa oleviin porrasjakkaroihin, joita taputteli ja katsoi minua ikäänkuin tarkistaen onko se ihan ok? Hän haki rytmejä eri porraskorkeuksista ja hymyili leveästi. Välillä tuli onnen kiljahduksia. Olin ajatellut, että menen jo yhdeksältä nukkumaan, mutta ei siinä malttanut lopettaa ja lopulta pääsimme makkariin vasta puoli yksitoista. Sitten uni tulikin kaikille meille heti. Fai oli nauttinut omasta rauhasta makkarissa meidän leikkiemme ajan.



Aamu

Klo 6:30 herään iphonen herätysääneen. Nopeasti ylös, lasi vettä ja resitoimaan ja meditoimaan. Normaali aamusetti eli pitkä aamuresitointi ja 40 min meditointi. 

Suihkuun ja mutterikeitin  samalla kaasuliedelle. Suihkun jälkeen Eeva ja Fai heränneet. Otan Eevan syliin ja menemme tekemään aamukahvit, Beroccat sekä muut normaalit asiat. Istumme pitkän pöydän päähän ja on aika teletappien. 



teletapit alkamassa



teletapit, berocca ja kahvi



Kysyn samalla Failta, että miten hän nukkui. Oli nukkunut sikeästi koko yön, kuten Eevakin. Minulla oli myös sikeä uni ja olisin voinut jatkaa pitempäänkin, mutta oli herätys. Ensimmäistä kertaa varmaan 4 kk:een Polar kiittää erittäin hyvistä unista. Jospa tässä vielä pääsisi elämään kiinni. Eilinen tennis näin huonokuntoisella miehellä tekee kyllä jumia, jonka havaitsin jo meditointiin alkaessani. Pikku hiljaa eteenpäin. 


Polarin unirekisteröinti


Eevan kanssa ehdimme hieman leikkiä aamulla ja Bikunin kanssa keskustella ennen kuin lähden töihin. Eeva ensin ottaa pienet protesti-itkut, mutta sitten, kun antelemme lähtösuukkoja äitinsä kanssa, antaa minullekki luvan lähteä ja poskipusut läksiäisiksi. 

Töiden jälkeen Eeva oikein odottaa. Tulee syliin ja toivoo toimintaa yhdessä. Soitan kitaraa, mutta vaistoan, että se ei ole se mitä Eeva hamuaa. Hän katsoo kotitemppeliin päin ja menemme sinne. Aika pysähtyy. Eeva laitta oma-aloitteisesti kädet yhteen useamman kerran ja odottaa minun resonointia. Sen jälkeen, kun kumarran kolme kunnioitusta temppeliin Eeva kihertää onnesta ja nauraa. 




Eeva kotitemppelissä


Meillä menee aika huomaamatta. Eeva leikkii ja huoneessa on kitara, jota pitää tutkia myös. Soitam pari laulua mm maan korvessa. Hyvä hetki. 

Pian Fai ilmoittaa, että tänään voisi olla naudanlihapäivä. Emme syö usein sitä, mutta Fai tietää myös, että se vaatii punaviiniä. Huomenna on minulla vapaapävä, joten se on ihan ok. 

Lähden tapaamaan vanhaa ystävääni Torin Lihamestareihin ja ostan hyvää naudan lihaa mukaan. Lidlistä lisukkeet. Kun tulen kotiin Eeva on mennyt kotitemppeliin ja Fai perässä. Ilmeisesti mennyt odottamaan isäänsä. Siellä hetki ja alamme työstämään illan ruokaa. Olin ostanut punaviiniä matkalta ja se jäähtymään. Fai nopeasti valmistelee ruusukaalet ja perunat. Minä perehdyn lihaan. Teemme kastikkeen yksinkertaisesti voipohjaisena, johon kevätsipulia ja basikikaa sekä lihalientä mitä lihan paistiliemestä jää. Hieman Tsatsikia lisäksi, keitetyt sieglit ja valmista on. 



ruoaka valmistuu




yksinkertainen illallinen ja hieman viiniä



Syömme illallisen. Bikun syö huoneessaan ostamaani Sushi-annosta omassa huoneessaan ja käy välillä esittelemässä käsitöitään mitä on tehnyt. Eeva haluaa musiikkia ja innostuu kovasti jopa Nigh-Wish videosta. Pian hän menee nukkumaan ja me keskustelemme Fain kanssa nyt enemmän suvun asioista Chiang Maista ja pian nukkumaan. 





 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!