Rentouttava Sunnuntai - ihmettelyä päivän nopeasta lyhenemisestä


Aamu

Heräämme yhdeksän aikoihin koko perhe. Eevan kanssa normaalirutiinit. Berocca poreilemaan ja vuorossa teletapit. Fai keittelee kahvia sillä aikaa. 



Eeva katsoo teletappeja ja Berocca minulle





Timppa soittaa ja pyytää syömään entrecote pihvejä iltapäivällä, kun puolisonsa Eevan velikin on tulossa poikansa kanssa. Sovimme, että tulemme kahdeksi. Bikun haluaa jäädä kotiin, koska siellä ei ole oman ikäistä seuraa ja on syventynyt joihinkin piirustusleikkeisiin. Jatkamme vielä musiikin parissa Eevan kanssa. 




Eeva musiikin kuuntelussa



Upea kesäpäivä ottaa meidät vastaan, kun astumme ulko-ovesta ulos. Syyskuu jo pitkällä, mutta on kuin parasta kesää. Teemme pienen kävelylenkin ja lopulta lähdemme kohti toria ja rantaa, mistä Timpan ja Eevan luo.


Meidän Eeva taas nukahtaa matkalla vaunuihin. 
Eeva ottaa päiväunet matkalla





Saavumme Timpan ja Eevan luo ja siellä on jo Eevan veli, vanha tuttu purjehduksesta ja muusta sekä hänen poikansa - jo nuori aikuinen mies. Kahvin ääressä rupattelemme meidän tilanteestamme, sen historiasta, purjehduksesta ja kaikesta muustakin mitä mieleen tulee. 

Pian  Eeva grillaa pihvit ja sieniä sekä kesäkurpitsaa. Maukas grilliateria on edessämme. 



yksinkertainen ja hyvä grilliateria


Aika vierähtää nopeast. Eevan veli poikansa kanssa lähtee ajamaan kohti Kuhmoa ja kello on jo lähempänä viittä. On meidänkin aika lähteä, kun Bikun odottaa kotona. Paluumatkalla K-asematornista jäätelöt mukaan sekä jääkaapin täytettä. 

Bikun on viihtynyt hyvin itsekseen. Leikkaa "baaritiskillä" piirroksiaan. Leikimme Eevan kanssa ja pian kello on lähempänä kahdeksaa. Muistan, että olen luvannut hakea siskoltani Tuirasta pienen espresso mutteripannun, kun omastani on siivilä osa mennyt muodottomaksi ja vuotaa. 

Pyörällä patosiltojen yli Tuiraan, lapsuuden kehtoon. Siellähän aikanaan synnyin ja vanhempien kanssa asuimme patosillan juuressa. Kaunis kesäilta hyväilee mieltäni ja tulee tarvitsemaani liikuntaa edes hieman päivällisen kävelymme lisäksi. 

Iltarupattelut siskoni luona ja ilta jo pimenee kellon lähestyessä yhdeksää. Isojen siltojen kautta polkaisu kotiin. Eeva oli jo nukahtanut. Fai hämmästelee päivän pituuden nopeaa muutosta - ihastelee pimeyttä joka tulee nyt jo yhdeksältä. Jännittyneenä odottaa lumen tuloa. Samoin Bikun. Kerron, että nautitaanpa ensin pitkittyneestä kesästä - kyllä se lumikin tulee. 

Jäljellä iltasuihku ja iltaresitointi meditointineen. Sitten nukkumaan ja aamulla toivottavsti pirteänä töihin. 




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!