Ruokailutilan valaistus saadaan valmiiksi









Aamu

Herään vasta kello kymmeneltä. Yli kymmenen tunnin yöunet takana. Fai oli nukkunut pommiin, mutta kuitenkin herännyt 20 minuuttia ennen Bikunin koulukuljetuksen hakemista. Aamupala oli jäänyt Bikunille hieman niukaksi kiireessä. 

Eeva odotteli heräämistäni. Kun nousin ylös ja tulin olohuoneeseen, ei olisi mielellään antanut minun käydä edes vessassa. Sitten keittelimme mutterikahvit yhdessä, laitoimme Berocca-poreen ja siirryimme teletappeihin.



teletapit



Eeva nauttii teletapeista


Musiikkiia kuuntelemme myös ja tietenkin Joel Hallikaista, Agentsia ja klassista myös. 
Ei minnekkään kiire, kun on vapaapäivä. Vietämme rauhallista perhepäivää ja Eeva nauttii, kun isä ja äiti on kotona. Vaihtaa välillä meidän välillä leikkimistä. 




Menemme kaikki puolen päivän aikoihin päiväunille - luksusta!! Eeva herää ja Faita vielä laiskottaa, joten otan Eevan ja menemme temppelihuoneeseen, missä Eeva viihtyy. Laittaa kätensä yhteen rintalastan edessä jo tottuneesti. Hän naurahtaa iloisena, kun chanttaan ja teen kumarrukset temppeliin. Iloitsee tilanteesta. Leikimme temppelihuoneessa pienillä leluilla, mitä Eeva on sinne aiemmin kantanut. Aika kuluu leppoisasti. Välillä tuijottelemme kynntilöitä, jotka sytytin mennessämme. 

Lopuksi wai eli kädet yhteen rintalastan edessä ja nyökkäys temppeliin. Fai on jo noussut ylös sillä välin ja hänellä on nälkä. Teen paistinpottuja hieman aasialaisittain maustettuna. Savustettua paprikajauhetta, chiliä ja silputtua korianteria ja tietenkin sipulia ja valkosipulia.  Paistan myös eilen Torin Lihamestarilta ostettuja Merques-lammasmakkaroita. Minun herkkua ja näköjään Fainkin, kun maistaa nyt ensimmäisen kerran. 

Artsi soittaa ennen kolmea, että voisi tulla asentamaan ruokapöydän valaistuksen. On hakenut kiskon tukusta, johon lamput kiinnitetään. Artsillekkin tarjoan makkarat ja paistinpottua - maistuu hänellekkin. 
Ammattimies asentaa varsin joutuistasti kiskon kattoon ja lamput, jotka ostin viikko sitten Clas Ohlsonilta. 
Merques makkarat ja paistinpotut



Hieman jännittää, että miltä valaistus näyttää. Ostin Peksin suosituksesta kaksi samanlaista lamppua nja sitten erilaisen malliset. Kun valaistus on valmis, ymmärrän idean. Epäsymmetrisyys tuo hauskaa taidetta, eikä ole kuin standardivalaisimet. 



ruokailutilan valaistus valmis



tarkoituksenmukainen epäsymmetrinen valaistus


Artsilla on jo kiire viemään lastaan uintitreeneihin ja illalla tulee kuulema vieraita, Pyytää meitäkin käymään, mutta huomenna minulla on Mehiläisen päivystys, joten kyläilyt saa jaäädä väliin. 

Bikun on tullut touhutessamme jo koulusta ja on taas viihtynyt siellä. Tekee heti kotitehtävät ja sitten alkaa hänellä vapaa viikonloppu. 

Minä lähden ostamaan illaksi ruokaa. Tänään on kalapäivä, jos löytyy sopivaa ja edullista. Käyn ensin tapaamassa lapsuudesta tuntemaani Artoa, joka viikonloppuleskenä. Juttelemme pari tuntia ja sitten K-Pekurin kautta, mistä löytyy virolaista kuhaa kohtuuhinnalla. Kolme filettä lähtee mukaan. On myös mini-mustekalaa alle 10e kg ja sitä otan 500g - Fai ja Bikun erityisesti tykkää siitä. Voivat huomenna syödä vaikka, kun olen töissä. 

Fai laittaa perunat kiehumaan, kun olen vielä matkalla ja haen pesuhuoneesta pyykit matkalla. Sitten kuhafileiden paistoon. Tilliä, hieman pippuria ja cayennepippuria päälle, baby-pinaatti nopeasti voissa pannulla lisäksi. Sitruunaviipaleet ja keitetty siikli ja asia on "kala" - ei pihvi. 




Kuhafileet




minimustekalat


Eeva on juuri nukahtanut, kun tulen kotiin pyykkien kanssa ja alan valmistella illallista. Sitten suihkuun ja nukkumaan, jotta aamulla on virkeänä töihin menon aikaan. 



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!