Töitä ja Koulua sekä valaistuksen suunnittelua


Aamu




Herään puoli seitsemän kohtalaisen hyvien unien jälkeen. Illalla tehty poron maksa nukutti hyvin. Muu perhe nukkuu. Jääkylmä suihku - jos auttaisi tähän ihon kutinaan, mitä on ollut viime viikot. Berocca ja sen jälkeen resitointi ja meditaatio. 




Illan poron maksaa iltapalaksi

Sillä aikaa Bikun ja Fai ovat nousseet ja Bikun syö aamupalaa. Minä palaan makuuhuoneeseen hetkeksi nukkuvan Eevan kanssa. Torkahdan hetken ja Eeva herättää. On aika nousta aamutoimiin. Kuuntelemme hieman musiikkia - tottakait Horttokaalot ja Hallikainen mukana. Sitten on jo teletappien aika. Bikun lähtee odottamaan koulukyytiä ja soittaa alhaalta, että kyyti ei ole tullut. Olen jo yhteydessä opettajaan, mutta samaan aikaan Bikun ilmoittaa, että kyyti tuli - oli vain 20 min myöhässä. 



Aamun rutiinit - teletapit



tänään perehdymme talveen teletappien kautta



Hei, Hei teletapit


Fai tekee herkullisen munakkaan ja juomme yhdessä kahvit päälle. Eeva leikkii olohuoneen lattialla  -kiitos kaikille runsaista leluista. Eeva tykkää niistä kovasti. 

Fai lähtee Suomenkielen opetukseen Eevan kanssa ja minä kohti Mehiläistä. Aamu näyttää hiljaiselta, mutta toisaalta niinhän oli eilinen iltakin. Alussa näytti melkein tyhjältä listalta, mutta kiihtyi iltaa kohden. 

Aamulla pohdimme Fain kanssa elämämme tämän hetkistä tilannetta. Pitäisi saada kaikki tavarat järjestykseen kotonamme ja varsinainen muuttokuormamme ei edes ole vielä tullut. Väsymys painaa molempia pitkän Migrin-prosessin ja huolen jälkeen. Onhan tämä kaikki byrokratiakin ollut kuluttavaa, vaikka sehän on ollut ihan asiallista ja hyvin hoituvaa. Vaatii vain paljon kärsivällisyyttä ja aikaa. 

Valaistuksen suunnittelu ja asennus lienee ensimmäisiä asioita. Helpompi järjestää iltaisinkin tavaroita, kun valaistus on kunnossa muuallakin kuin eteisessä ja keittiössä, missä meillä on hyvät kohdevalaisimet, jotka aikanaan olen asentanut. 


Iltapäivä

Fai oli päässyt Eevan kanssa jo kotiin Suomen kielen tunneilta. Minulla tuli vastaanoton loppuakohden enemmän potilaita ja aika kului hyvin töissä. Töiden päälle kiiruhdin Clas Ohlsonille ruokailutilan valaistuksen hankkimiseksi. Oli puhe, että Artsi tulee myös hakemaan tarvikkeita. Hänellä oli kuitenkin töissä venynyt niin pitkään, että päätimme, että haen ne osat mitkä voin pyörällä kuljettaa itse ja huomenna sitten hankitaan loput.

Kun tulen ison kassin kanssa Valkean ovesta ulos, muu perhe tulee vastaan sattumalta. Ovat olleet leikkipuistossa. Olivat käyneet myös Tokmannilta hakemassa kokeeksi vauvaruokaa Eevalle lähinnä nopeaa ruokailutarvetta varten. Eevahan ei ole vielä juuri purkkiruokaa maistanutkaan. 



Eeva puistossa



Pilttiruokaa lastenvaunuun lastattuna


Fai haluaa tehdä Tom Yam Gungia tänään ja päätämme, että muu perhe menee hakemaan osan tarvikkeista Aasian Marketista ja minä loput K-Pekurilta pyörälläni. 

Tulen suurinpiirtein samaan aikaan kotiin ja Fai tekee varsin nopeasti Tom Yam Gung keiton. Tunnettu Thaimaalainen katkarapukeitto. Riisi valmistui helposti riisinkeittimellämme. Eevalle keitettiin katkaravut erikseen, jotta ei olisi tulisia ja kokeeksi pilttiä. 



Eevan ruoka



Ensin piltti ei meinaa oikein maistua, mutta pian Eeva tottuu makuun ja menee myös piltti. Katkaravut ovat hänen herkkuaan. 



Tom Yam Gung ja riisiä


Tom Yam Gung maistuu, mutta toteamme, että ostamamme Tom Yam Gung tahna on erilaista kuin mihin olemme tottuneet - värikin on kellertävä. Tuote on Thaimaasta, mutta minullekkin täysin uusi. Pitää hakea vanhaa tuttua tahnaa tulevaisuudessa. 

Ruoan päälle minulle tulee väsy. Alkaa luonnollinen palautumisen tarve stressien jälkeen. Nukahdan makkariin tunniksi. Muu perhe olohuoneessa. Eeva leikki lattialla ja Bikun television ääressä. Fai keskustelee sukulaisten kanssa Chiang Maihin. Minä menen viileään suihkuun. 

Minulle on aika meditaatiolle. Normaalit ilta resitoinnit ja sitten 40 minuutin meditointi. 





ilta meditaatio



Kello onkin jo kymmenen. Eevan kanssa hetki keittiön "baaritiskillä" nauttien siskoni tuomaa punaherkukkamehua. Fai oli erityisen ihastunut sen makuun.  Menen pesemään hampaat ja Fai vie Eevan nukkumaan makuuhuoneeseen. Bikun oli jo mennyt omaansa.

Hyvää Yötä kaikille!


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!