Toyotan pohdintaa ja Flank steak

Aamu

Fai ja Bikun ovat jo heränneet ja aamutouhuissa, kun Eeva herättää pienellä itkulla. Normaalisti ei ole rauhoittunut vasta, kun on saanut rintaa, mutta tällä kerralla rauhoittuu ja nukahtaa, kun otan viereeni. Siinä otan itsekkin vielä pienet torkut ja heräilen sitten töihin lähtöä varten. 

Mutteripannu tulelle ja suihkuun. Kahvi pian valmis ja Fai tekee maukkaan tomaatti-munakkaan minulle. Bikun syö aamupalaksi paistettua riisiä. Minulle Berocca poreilee. 

Eeva herää juuri pahimmoilleen lähelle minun lähtöaikaa. Otan syliin ja pikaiset horttokaalot ja teletapit ehditään katsoa. Onkin jo rintamaidon aikan ja Eeva siirtyy äidilleen. Kun teen lähtöä hvyäksyvästi vilkuttaa minulle eli riittävä isä-annos on saatu.




Eevan kanssa aamurutiineissa





Eevan mieli horttokaalo





Teletapit


Töihin ja vastaanotolla onkin sopivasti potilaita. Lounasaikaan on väliä ja soittelen näitä autoasioita. Ystäväni Heikki suositteli perehtymään Toyotaankin ja soitan Juhan autoon, josta tulee tarjousta parista mallista. Rahoitukset ovat vaan kalliita. Pitänee käydä paikan päällä. Auto taitaa olla se ensimmäisiä asioita, josta pääsee liikkeelle. Asioiden hoitaminen ilman autoa näin lapsiperheenä on hankalaa. 

Työt menee mukavasti ja töiden jälkeen Juhan Autosta ystävällinen Aleksi lupautuu hakemaan minut kotoa tutustumaan Toyota autoihin. Hän tuleekin pian kotiintuloni jälkeen kadulle asuntomme viereen. Herrasmiehenä hän ei soita vaan odottaa sovittua aikaa 15:30. Soitan 15:20 ja hän on siis jo paikalla.

Koko perheemme tulee katsomaan Yaris crossia - Fai pitää valkoisesta väristä 😂. Lähdemme koeajolle Aleksin kanssa - Eeva oli ottanut hieman itseensä, kun ei päässyt mukaan. Muu perhe meni kotiin odottamaan. Ajamme Yariksella ja rengasmelua on moottoritiellä jonkin verran. Pääasiallinen käyttömme kuitenkin tulee olemaan pientä ajoa. 

Aleksi kauppamiehenä alkaa puhua käytetystä Toyota Corollasta, joka olisi kuulema loisto vaihtoehto - hieman kallimpi, mutta ei vanha vuottakaan. Hiljaisempi rengasmelu, isommat matkatavaratilat ja maailman myydyin auto. Hyviä kehuvia puheita 🤣

Hinnoista en tässä blogissa puhu, koska on kuitenkin auki olevia neuvotteluja. 

Ajamme Yariksella Juhan autoon ja katselemme eri yksilöitä ja sitten hän esittelee SEN Corollan. On ollut fiksauksessa, joten penkit märät. Koeajo suoritetaan hänen serkullaan - saman vuoden samalla versiolla - väri on toinen. 

Panen Faille kuvan tarjolla olevasta ja se ei saa kannatusta - ainakaan ensin. Valkoinen on parempi. 



corolla - väärä väri



corollan peräkontti - tilava - testiauto




corollan ratti :) testiauto






Käymme koe ajon Corollalla ja totta - rengasmelu vaimeampi ja tehojakin löytyy enemmän ohituksiin. Farkun tavaratila todella iso. Hinta on vain liian korkea. 




Ajamme Yariksella takaisin meille kotiin ja minä tietenkin ratissa. Hyvältä sekin vaikuttaa




Yaris cross peräkontti




Yaris cross



yaris cross - ratti - siitä ohjataan



Yaris cross takhaa päin


Kotiin tultua keskustelemme ja päädymme, että käyn hakemassa Torin lihamestarilta Merques makkaraa ja samalla flank steak. Ohraa eli " muurahaisen munia" on jääkappisssa lämmitystä vaatien valmiina.  Aasian marketista haen vielä seafood sauce mikä on loppunut ja sopii myös grillatulle lihalle. 

Kotiin taas ja lihat lämpeämään ja pesen sekä paloittelen porkkanoita ja kevätsipulia. Paistan ne oliiviäljyn, voin ja seasam öljyn sekoituksessa. 



flank steak lämpiämässä




Porkkanat ja kevät sipuli




pannulla



Paistan flank steakit noin 4 min puoli, valkosipulin kanssa ja mustapippuri ja suola pintaan. On aika folion. Puoli tuntia porkkanan kanssa foliossa makujen sekoituksessa.


Sitten kaikki vuokaan ja valmista on. Fai on lämmittänyt "muurahaisten munat" pannulla - siinähän oli inkivääri ym mauste. 
Ja ei kun syömään


Eeva syö flank-stakea suurella ruokahalulla. Maistuu meillekkin. Bikun oli syönyt ruoan jo aiemmin. 





Eeva syö flank steakia


Sitten on hieman aikaa leikeille Eevan kanssa ja suihkuun - nukkumaan. Aamulla Bikunilla kouluun ja minulla töihin. 









 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!