Työt. valoa ja lepoa


Aamu

Herään kuudelta Polarin mukaan vajaan kuuden tunnin yöunen jälkeen. Berocca ja aamu resitointi sekä meditaatio hiljaisen aamun rauhassa. 




Fai on noussut sillä aikaa tekemään aamupalaa Bikunille. Käyn suihkussa ja menen Eevan viereen vielä uusille unille. Eeva herättää puoli yhdeksän jälkeen ja tulee juttelemaan omaa kieltään viereeni. Ei vaadi heti toimintaa, kuten normaaliaamuina. On todella hyvän tuulinen. 

Fai hakee pian Eevan aamupalalle ja minä nukahdan uudelleen. Herään klo 11 ja huutelen: " Missä Eeva". Tyttö konttaa nopeasti makkariin ja otan syliin. Tarvitaan vaipan vaihto ja menemme keittiöön, missä kuuma kahvi odottaa. 

Vuorossa on yhteinen musiikkihetki. Ensin kuitenkin teletapit. Normaalit Hallikaiset menevät ja siirrymme Aranjuezin kitarakonserttoon. Eeva keskittyy kitarakonserttoon aivan eri intensiteetillä ja nauttii siitä valtavasti. 



Aranjuezin kitarakonsertto



teletapit


Kitarakonserton jälkeen Eeva alkaa hieroa silmiään, mutta ei vielä ihan unen aika. Soitamme kitaralla itse muutaman kappaleen ja tytöllä tavalliset kitaran tutkimiset. Sitten kääntyy jo katse äitiin. Eeva siirtyy äidin rinnalle ja pian nukahtaa. 

Sain ystävällisen sähköpostin DDV:ltä "naimalupaa" koskien. Olin kysellyt asian aikataulua, kun on nyt mennyt jo ainakin pari viikkoa siitä, kun haimme sitä. Viestissä luki, että migri ei ole vastannut kyselyyn siitä, että onko heillä tietoa puolisoni esteettömyydestä. DDV:n Paula oli laittanut jo kiirehtimispyynnönkin tällä viikolla ja siis alkuperäisen muutama viikko sitten. Vastausta ei ole migristä tullut. Onko niin, että taas migri jarruttelee? 

Kysehän on vain normaali protokollasta. DDV:n pitää kysyä, että onko migrillä tietoa puolisoni esteettömyydestä. Sitä tietoahan heillä ei voi olla meidän tapauksessa, koska puolisollani ei ole Thaimaan kansalaisuutta ja Myanmarista tietoa ei voi saada.  5-vuotta sitten asiaa selviteltiin Maistraatin eli nykyisen DDV:n toimesta. Myanmarin esteettömyystodistus ei ole validi Suomessa, koska sitä ei voi luotettavasti laillistaa. Esteetömyyden vannominen oli tuolloinkin ainoa mahdollisuus. 

Laitoin sähköpostin "Katariina Suurelle" , joksi muutamat ystäväni ovat Katariina Lindstenin ristineet. Hänhän oli se migrin virkamies, joka parissa viikossa teki päätöksen oleskeluluvista, kun niiden käsittely siirtyi hänelle. Jospa "Katariina Suuri" vastaisi pian DDV:lle. 

Ennen töihin menoa ja Eevan nukkuessa resitoin ja meditoin vielä. Sitten pyörällä Mehiläiseen kahdeksi. 





Perhe nautti iltapåivästä puistossa ja töiden jälkeen Artsi ja Ranen tuli asentamaan lamppuja. 



Eeva puistossa




lampun asennusta



Hämmästystä  valojen asennuksesta




Eeva vaatii myös oman aikansa. Suunnittelemme valaistusta.  Samalla paahdana karitsan paahtopaistit  ja keitän siiklin perunat joista teen voin sekä tillin kanssa survoksen. Karitsa kypsyy uunissa ja kastike pannulla runsaiden sipulien ja valosipulien kansa. Lisukkeena myös punakaali salaatti. 


illallinen



maistuu



meillekkin 



 karitsa uunista



Ateria maistuu ja Eeva ilmoittaa nukkumisen tarpeesta - siis hyvää Yötä kaikille


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!