Vakuutuksen alkavat tulla kuntoon; auton hankinta stressaa



Aamu

5.30 herään ja ajatukset pyörivät auton oston, vakuutustenm ym asioiden ympärillä. Käyn juomassa lasin vettä ja saan meditoiden itseni takaisin uneen. Käyn uudelleen hetken herillä, kun Fai nousee puoli seitsemältä laittamaan Bikunille aamupalaa. Koulukyyti lähtee jo ennen kahdeksaa tänään. Eevan kanssa nukumme tyytyväisenä uudelleen. Jossain vaiheessa Eeva on herännyt ja äitinsä kanssa olohuoneessa leikkimässä. Alkaa kuulua huutoa isoon ääneen kymmenen maissa:"BAA-BAA" - isä thaiksi. Eli on aika herätä. 

Istumme pöydän ääreen ja on aika teletappien. Normaali musiikkisetti päälle. Samalla syötän Eevalle paistettua riisiä, jota otan myös itsekkin. 



teletapit





yleisö




Paistettu riisi meille kaikille



 Syönnin ja musiikin päälle leikimme olohuoneen lattialla Eevan kanssa. Hän antaa eri leluja minulle ja minä leikin niillä, kunnes Eeva vaihtaa toisen lelun. Tätä jatkuu pitkään. Fai puuhailee omiaan sillä aikaa. Kello lähestyy puolta kahtatoista ja Fai ottaa Eevan pikku päikkäreille, jotta klo 13 pääsemme lähtemään linja-autopysäkille. Tänään on muutaman tunnin Kotva-koulutus Faille, minne Eeva menee mukaan. Saattelen heidät bussiin ja tulen pikaisesti vielä käymään kotona, koska Bikun oli unohtanut ottaa avaimet mukaan ja pian koulukyyti saapuu. 


Nopeasti kotiin ja samalla Bikun saapuu ja yhteisellä ulko-oven avauksella menemme sisään. Katson, että Bikun aloittaa läksyjen teon ja lähden töihin. 

Töissä kahvipaussilla soittelen vielä auton hankinta asiasta. Ford Puuma ja Kia Stonic on harkinnassa. Vaikea päätös, kun ei itse autoista oikein ymmärrä, muuta kuin, että niissä on ratti jolla ohjataan ja moottorin avulla renkaat vie autoa pääasiassa eteenpäin - joskus taaksekkin. 

Tulee myös soitto Tapiolasta vakuutuksia koskien. Pitää kuulema vielä tehdä jonkinlainen valtakirja minulle vakuutusten ottamisesta lapsille , koska emme ole vielä ehtineet käydä hoitamassa yhteishuoltajuusasioita. On tässä kaikkea byrokratiaa. DDV:stäkään ei vielä ole kuulunut mitään vihkimisluvasta vaikka elokuun alussa kävimme laittamassa sen vireille. Olisihan tuo hyvä saada rekisteröityä avioliitto Suomessa ja Fain sukunimikin muuttuu, jonka jälkeen pitää hakea uusi henkilöllisyystodistus ja vasta sen jälkeen voi hakea muukalaispassia. 

Sovimme, että Fai tulee käymään Mehiläisessä mutkan niin saamme valtakirjan valmiiksi ja ystävällinen Heikki Tapiolasta tulee hakemaan valtakirjan minulta työillan aikana. 

Viiden aikaan Fai tulee Mehiläiseen ja samoten  Heikki Tapiolasta ja saamme valtakirjan kuntoon. Jospa tämä osaa vakuutuksista saataisiin nyt voimaan. 

Perhe lähtee kotiin ja minä jatkan tiivistä iltaani Mehiläisessä. Fai lupaa tehdä kra pao gaita eli basilikakanaa valmiiksi, kun tulen kotiin. Ostin kanan jauhelihaa sitä varten eilen - loistava ruoka ja yksinkertainen, josta laitoinkin joku päivä sitten reseptin blogiin. 

K-Pekurin kautta kotiin - valkosipulia, punasipulia, possunlihaa sekä kiinan kaalta oli listalla Fain viestissä. Kiinan kaali oli loppunut - muut löytyivät. 

Kotona Kra Pao Gai odotti valmiina. Eeva leikki Fain kanssa olohuoneessa ja iloisena toivotti tervetulleeksi, mutta ei hakeutunut syliini. Söin ruokailutilassa rauhallisesti ja soitin pari puhelua - tietenkin kysellen autoasioista. Se auto on vaikea päätös. 



kra pao gai




Eeva ja Fai


Syötyäni Fai tulee Eevan kanssa ruokailutilaan, mutta tänä iltana Eeva ei ole isä-hakuinen, mutta iloinen ja hymyilee ja puhuu alkukieltään minulle paljon. Pian Eeva nukahtaa ja minunkin on aika lähteä suihkuun ja nukkumaan. Aamulla työt kutsuvat. 


Hyvää Yötä Maailma - kuten Pelle Miljoona joskus miljoona vuotta sitten toivotti



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tarinamme alku - Pettymys Suomeen ihmisoikeusvaltiona sekä mistä tähän on tultu

Oulussa!!